Yaşasın e-Devlet ve onun Tekelci Temsilcileri...

0
elrond
Bu haberin asılsız olduğu deneme ile sabitlendi. Kaynağını tespit etmeden ve denemeden böyle bir haber yayınladığımız için herkesden özür dileriz. Yorumların değerli ve bilgilendirici olduğun düşündüğümüzden dolayı haberi tamamen kaldırmıyoruz.Sundance

Türk Telekom adı ile bilinen Türkiye' nin telekom tekeli tüm video ve audio iletişimine TTNet üzerinde filtre koydu. Aslında bu cümle bu haber için yeter. Biraz daha gaza gelip yazsam onaylanmıyabilir yazı. TTNet üzerinde 1718,1719, 1720 nolu UDP ve TCP portları kapatıldı. Olsun varsın bu işte ICQ ya dönecektir. Artık uygulamalar 21, 80 gibi kapatılamıyacak portlardan çalışacak bu tekelci ve yasakçı zihniyetin eli kolu bağlanacaktır. Sanki çok kaliteli hizmet veriyormuş gibi bir de yasaklamalar koyuyor değerli karar vericiler; zıvanadan çıkmamak elde değil. Sen önce 100.000 çalışanının 95 binine çalışma yasağı koysana.

Anlaşılan CableNET üzerinden VoIP hizmetini fahiş fiyattan satma gayretleri var. Bu kuruluşun transmisyon tekelinin kalkmasına 1 sene kaldı, en büyük gelir kaynaklarını kaybettiklerinde bakalım daha neleri yasaklayacaklar. Aferin devam edin...

Görüşler

0
FZ
Eğer zahmet olmazsa audio ve video iletişimen filtre konması kavramını biraz daha açabilir misiniz? Tam olarak neleri kapsıyor, neler engelliyor falan?

Ayrıca 1718, 1719, 1720 numaları UDP ve TCP portlarının kapatılmasının kimleri (dial-up, kablonet, vs. kullanıcıları?) ne şekilde etkildediğine dair de biraz detaylı teknik açıklama yapabilirseniz eminim pek çok FM üyesi aydınlanacaktır.

Şimdiden teşekkürler.
0
elrond
Netmeeting, Internet Phone gibi uygulamaların çalışmaması demek oluyor. TTNet omurgasında kim varsa etkilenir. Listesini bilmiyorum. TTNet kullanan ISP listesi filan telekom sitesinde vardır sanırım.


access-list 101 deny tcp any any range 1718 1720
access-list 101 deny udp any any range 1718 1720

Cisco acces listesine bunları eklersen o router bu TCP/UDP paketlerini geçirmez sende bu portları kullanan uygulamaları kullanamazsın.
Ayrıca
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;187596

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;158623



0
FZ
Bilgi için çok teşekkür ederim. Sesli ve görüntülü iletişimin Internet üzerinden gerçekleştirilmesi konusunda çok detaylı bilgim yok ama tahminim odur ki alternatif yazılımlarl bu engel aşılabilir ve aşılacaktır da. Yasakçı zihniyete karşı konu üzerinde çalışan hevesli uzman arkadaşların elleri de armut toplamıyordur herhalde.

Tabii gönül ister ki ülkemizde hukuk sistemi adam gibi olsun ve bu gibi durumlarda çatır çatır kamu adına tazminat davaları falan açılabilsin ama herhalde bu şimdilik sadece bir rüya.

Türk Telekom'un tekel olmaktan çıkacağı gün bunu FM partisi düzenleyip kutlayalım derim ;-)
0
anonim
Yaşasın beni 4k/s maxde 56k'ya mahrum eden TT . Interneti biyerinden anliyan insanlardan da anca bu beklenir zaten

/cartman
0
cazz
Haberin kaynagi konusunda aydinlanmamiz mumkun mu?
0
sundance
Atlatma haber için teşekkürler Elrond kardeş, fakat gerçekten kaynak alabilirsek bu haber iki kat değer kazanacak...
0
anonim
VoIP serbest bırakılmalıdır derken, Türk Telekom tüm ses trafiğini engellemeye yönelik bir filtreleme yaptı. TTnet üzerinden bağlananlar Netmeeting, VoIP, Video Konferans yapamıyor. Çünkü Türk Telekom 12 Kasım 2002 itibariyle bu servislerin verilebilirliğini sağlayan H.323 protokolü ile ilgili portlara erişimi filtreledi.

Kaynak : turk.internet.com
Devami: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=5922
0
elrond
Burası. Sağlamlığı konusunda bilgim yokBunların kaynağı neresi sorusunu onlara sorurabilirsiniz. Kablolu bağlantısı olanlar denesin...
0
conan
Bence sorun burada cok daha farkli ve buyuk. Yarin birisi hic kaynak gosteremeden bize TT artik abonelerine sadece 80 numarali portu acacak, aboneler mail almak ya da atmak icin bile TTnet hesaplarini kullanamayacak dese bile biz inanacagiz. Neden? Cunku muesseseye olan guven coktaaaan sifira inmis. Hatta eksi guven diye birsey varsa iste o moda girmis bilincli Turk internet kullanicisi TT konusunda.

En onemli olay, kaynaksiz haber saglayana bile olan guvenin TT`a olan guvenden daha buyuk olmasi. Bunun nedeni de elbette ortada. Abonelerini, potansiyel abonelerini verdigi hizmetten haberdar etmeyen, hizmet degisikliklerini sanki sozlesme tek tarafliymis gibi kafasina gore degistiren, hesap sorulmaya, yardim almaya gidildiginde TISSS sesiyle karsilasilan, elindeki olaganustu gucleri, monopol olmanin verdigi guveni kullanarak en yakin rakibini bile sinirden cildirtacak fiyatlar uygulatip kar bile etmeden musteri toplamak, vs.. vs.. ekleyeceginiz baska seyler varsa bu yorumun altina ekleyin toplayip bir web sayfasinda sesimizi duyuralim bence.

Cok merak ediyorum bir gun yasamim izin verir de monopoli duzeni mantikli bir rekabet duzenine donusurse TT`un kac tane abonesi kalacak?
0
elrond
...Transmisyon alt yapılarını ihtiyacı olanların sermayesi ile yaptırıp yaptırandan üstüne bir de fahiş kira alan...


Bu haber doğru mu bu arada akşam bakıp deneyeceğim kabloda.
0
elrond
Böyle bir durum yok. Kusura kalmayın. TTNet in tenzih ederim. (turk.internet.com'''' u da yuhlarım) Haber önemli olunca hemen geçtik. Kablo nette ancak şimdi (15.11.2002 20:30 GMT+2) deneme şansım oldu. Internette test amaçlı bir gatekeeper bulmak zor oldu ancak buulduğum gatekeeper a bağlanmayı başardım.


Madem konu bu oldu bari biraz bilgi verelim. Bunu test etmek için ilk ve en basit yol:
c: elnet 192.87.39.2 1720 yazıp önce bir gatekeeper connectivity testi yapın. Daha sonra Netmeeting i açın (Walla test yaparken RH8 partitiondan boot etmiştim. VoIP destekleyen uygulama bulamadım hazırda. Aramakla da uğraşamadım ;-)) Advanced Calling ayarlarına GK adresi, login name olarak email adresiniz girin, telefon numararası olarakta tel nonuzu 0090xx olarak girin. Log on to gatekeeper diyerek login olun. (Bu noktada zaten haberin yalan olduğu ortaya çıkar) ancak teste devam etmek isterseniz 0*80081191 arayın test konferansına girebilirseniz olay tamamdır (Ben girdim). Yanlız 3.01 altı Netmeeting kullanmayın. Test GK hoşlanmıyor.


Bu arada şuraya bir bağlanın bu tip tester için güzel bir kaynak var.
0
elrond
Bu arada KabloNet fiyatları da hakketen çok süper. 19 Milyon aylık sabit + 826$ Router!
Karşılaştırma için şuraya bir bakın:
Net2Phone Tarifeleri
0
SHiBuMi
elrond yine yanlış alarm, kablonet kurumsal çözümler için router satıyor, evine aldığında böyle bir gereksinim duymuyorsun ;)
0
FZ
Evet haklısın, yani statik IP isteyen şirket falan olursa o zaman router satın alması gerekiyor diye biliyorum ben de, yani ev kullanımında router falan gerekmiyor ve sabit ücret aylık 56.000.000 TL kablo modem de 95$ (birkaç gün önce böyleydi, değişmiş midir bilemem).
0
tongucyumruk
Burada geçmişken bir sorayım. Bu kablo router benim Linux makinemin yapamayacağı neyi yapıyor da statik IP alabilmek için kullanımını mecburi tutuyorlar? İnteraktif'ten ne yaptıysam bu konuda bilgi alamadım. Elimde boşta duran bir Linux Box var, niye boşta dursun? Varmı bir fikri olan?
0
elrond
Konu ev kullanımı değil ki bende aboneyim.
0
elrond
Adam VoIP tarifesi diye bunu koymus sitesine ben ne yapayım. Kurumsal dır bu abonelik filan demiyor ki bir yerde? Diyo mu?
http://www.kablonet.com/voiptarife.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom´dan Yeni ADSL İhalesi

o_ozardic

Türk Telekom A.Ş. (TT) ikinci ADSL ihalesi için ön yeterlilik ilanına çıktı. 200 bin port olacağı bildirilen ihaleye katılmak isteyenler ön yeterlilik belirlemek üzere 6 Haziran 2003’e kadar başvuru yapacaklar. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunanlara davet mektubu gönderilecek ve istekliler test aşamasın çağrılacaklar. Testten geçen şirketlerden ise fiyat istenecek. Ön yeterlilik mektubu, 400 milyon TL karşılığında TT’den alınabilirken ayrıntılı bilgiye http://www.malzeme.telekom.gov.tr/xdsl/ilan.htm adresinden erişmek mümkün.

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Phrack Efsanesi sona eriyor

o_ozardic

1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

Sınırlı Sorumlu ISP kooperatifi

sundance

LinuxJournal`ın bu makalesi, uzun süredir birçoğumuzun hayalini süsleyen bir proje :) Bilgisayar meraklılarının, sağlam bir ekonomik model üstünde biraraya gelip, teknisyenlerin kendileri olduğu bir ISP kooperatifi.

Eğer şu an `üff karışık iş, birileri bu sistemi kursa da biz de katılsak` diyorsanız, sıkın dişinizi bir iki ay daha fazlamesai`yi bekleyin, belki size bir süpriz yapabiliriz ;)

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.