MailExpire, faydalı bir olay!

0
larweda
Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.
MailExpire, İrlandalı bir internet şirketinin sunduğu ücretsiz bir servis. Çalışma mantığı is çok basit, sizin normal kullandığınız mail için size belirli bir süreliğine bir alias tanımlıyorlar.

Mesela, benim mail adresim a@b.com, ama girdiğim bir site benden bunu istediği zaman bunu vermek istemiyorum çünkü oradan bana spam mail`ler gelmeye başlarsa uğraşmak istemiyorum.

Ben de gidiyorum MailExpire'a diyorum ki kardeşim benim a@b.com diye bir adresim var bana bunun yerine 24 saatlik bir alias verin. Onlar da bana xxyyzzvs@mailexpire.com diye bir e-mail adresi veriyorlar, bu işi yaptıktan sonra 24 saat boyunca xxyyzzvs@mailexpire.com`a gönderilen bütün mail`ler otomatik olarak a@b.com'a yöönlendirilecek ve 24 saat sonunda da xxyyzzvs@mailexpire.com şeklinde bir mail adresi olmayacak.

Ben de adresimi vermem gereken yere xxyyzzvs@mailexpire.com verdiğim için 24 saat boyunca gerçekten almam gereken şeyleri (password, activation key vs.) almış olucağım. Bu arada normal e-mail adresim de korunmuş olacak.

Açıkçası ben çok beğendim ve keşfettiğimden beri de 4 kere kullandım bile, hepinize de tavsiye ederim, lazım olabiliyor: www.mailexpire.com

Görüşler

0
sleytr
şu an için güzel çalışıyordur ama ilerde gerçekten spam mail yapacak şirketler bu ve benzeri sitelerden alınan email adreslerini kabul etmemeye başlayacaklardır bence.
ben aynı amaçla f2s.comu kullanıyorum. örneğin sleytr@f2s.com olan adersime bağlı istediğim kadar alias yaratabiliyorum.(bilmemne$f2s.com yada bilmemne@sleytr.f2s.com şeklinde) ve istediğim zamanda kaldırıyorum. tek kötü yanı tanımlanan bir email hesabının yada aliasın ertesi günü etkinleşmesi.
0
uefe
İlk duyuşta kulağa hoş geliyor ama kısa zamn içinde bedava hizmet veren yerler bu tür mail dreslerini kabul etmeyeceklerdir. Zaten bazı bedava mail veren , üyelik sistemi ile çalışan yerler zamanında hotmail, usanet vs gibi mailadreslerini kabul etmiyor ve kendi tabirleri ile anonim olamayacak mailadresleri istiyorlardı...

Ama yinede düşünce olarak güzel bir fikir.. ;-)

SPAMA ÇARE OLMAZ !!!!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

sundance

2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.

$1.99'a kadar domain isimleri ama haber bu değil :)

sundance

Godaddy.com bir başka ürünle birlikte alındığı takdirde domain isimlerini $1.99'a kadar düşürmekte.

Fakat asıl haber bunun reklamını Super Bowl'da yapmak için tekrar tekrar başvurup sansür komitesi tarafından reddedilmelerinde. Reddedilen 14 reklamın bir kısmı daha çekilmeden, konsept aşamasında reddedilerek bambaşka bir rekora da imza atmış.. Saldırgan reklamcılık diye buna diyorlar herhalde.

Yurtdışı internet çıkışlarında sorun

SHiBuMi

İnternet kullanıcıları, yurtdışı internet erişiminde sıkıntılar yaşıyor. Türkiye’nin yurtdışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolarından biri olan Marmara Denizi’ndeki MedTürk denizaltı kablosu koptu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre kablo, henüz bilinmeyen bir nedenle bugün 16.15’de koptu. Kablonun kopması nedeniyle, Türkiye’nin saniyede 8.8 gigabit olan yurtdışı internet kapasitesinin, saniyede 3 gigabit’lik bölümü karşılanabiliyor. Alternatif güzergahlardan kapasite temin etme çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Bir Kablonet Hikayesi

sefalet

Kablolu bağlantı ile genelağ erişimi sağlayan kullanıcılara küçük bir müjde ile başlayıp, Türksat'ın bağlantı fiayatlarında indirime gittiğini belirtelim. İlgili tarifelere şuradan ulaşabilirsiniz. İndirimin yanında her ay istediğiniz bir tarifeye geçme hakkı da tanındığını duydum ki alışkın olmadığımız bir özellik. Kablolu bağlantı işletmesi 1 temmuz 2005'te Türksat'a geçmiş ve 1 eylül 2006'da Türksat, daha önce Telekom'un destek hizmeti vermesi için kiraladığı firmalar (kablonet, topaz, ultra, interaktif) ile sözleşmeleri feshetti. Bu olaylı geçiş sürecinde bir kaç gün bağlantı hizmeti alamadı kullanıcılar.

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.