MailExpire, faydalı bir olay!

0
larweda
Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.
MailExpire, İrlandalı bir internet şirketinin sunduğu ücretsiz bir servis. Çalışma mantığı is çok basit, sizin normal kullandığınız mail için size belirli bir süreliğine bir alias tanımlıyorlar.

Mesela, benim mail adresim a@b.com, ama girdiğim bir site benden bunu istediği zaman bunu vermek istemiyorum çünkü oradan bana spam mail`ler gelmeye başlarsa uğraşmak istemiyorum.

Ben de gidiyorum MailExpire'a diyorum ki kardeşim benim a@b.com diye bir adresim var bana bunun yerine 24 saatlik bir alias verin. Onlar da bana xxyyzzvs@mailexpire.com diye bir e-mail adresi veriyorlar, bu işi yaptıktan sonra 24 saat boyunca xxyyzzvs@mailexpire.com`a gönderilen bütün mail`ler otomatik olarak a@b.com'a yöönlendirilecek ve 24 saat sonunda da xxyyzzvs@mailexpire.com şeklinde bir mail adresi olmayacak.

Ben de adresimi vermem gereken yere xxyyzzvs@mailexpire.com verdiğim için 24 saat boyunca gerçekten almam gereken şeyleri (password, activation key vs.) almış olucağım. Bu arada normal e-mail adresim de korunmuş olacak.

Açıkçası ben çok beğendim ve keşfettiğimden beri de 4 kere kullandım bile, hepinize de tavsiye ederim, lazım olabiliyor: www.mailexpire.com

Görüşler

0
sleytr
şu an için güzel çalışıyordur ama ilerde gerçekten spam mail yapacak şirketler bu ve benzeri sitelerden alınan email adreslerini kabul etmemeye başlayacaklardır bence.
ben aynı amaçla f2s.comu kullanıyorum. örneğin sleytr@f2s.com olan adersime bağlı istediğim kadar alias yaratabiliyorum.(bilmemne$f2s.com yada bilmemne@sleytr.f2s.com şeklinde) ve istediğim zamanda kaldırıyorum. tek kötü yanı tanımlanan bir email hesabının yada aliasın ertesi günü etkinleşmesi.
0
uefe
İlk duyuşta kulağa hoş geliyor ama kısa zamn içinde bedava hizmet veren yerler bu tür mail dreslerini kabul etmeyeceklerdir. Zaten bazı bedava mail veren , üyelik sistemi ile çalışan yerler zamanında hotmail, usanet vs gibi mailadreslerini kabul etmiyor ve kendi tabirleri ile anonim olamayacak mailadresleri istiyorlardı...

Ama yinede düşünce olarak güzel bir fikir.. ;-)

SPAMA ÇARE OLMAZ !!!!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telnet ile çeşitli protokollerin uygulamalı kullanımı

honal

Internette kullandığımız her servise ait özelleştirilmiş yazılımlar vardır. Mesela, mail alıp gönderebilmek için pop3 ya da Imap özelliklerini destekleyen bir mail istemcisine(Microsoft Outlook, Mozilla ThunderBird), IRC kanallarında muhabbet edebilmek için bir IRC istemcisine(Mirc, Xchat), FTP yapabilmek için yine bir ftp istemcisine(CuteFTP). Tüm bunları özelleştirilmiş programlar aracılığıyla yaparız. Bu aracı programlar kullandığımız her bilgisayarda olmayabilir, ya da herhangi bir sebeple kullanamayacak durumda olursak yardımımıza mazisi oldukça eski olan telnet uygulaması yetişir. Bu yazıda telnet kullanarak bazı servislerden nasıl yararlanabileceğimizi inceleyeceğiz..

Her işe yarar network kablosu!

sundance

Yanında laptop taşıyan hemen hemen bütün ağ yöneticileri bir cross kablo bulundurur. Biraz abartanlar, bunu patch kabloya çevirecek bir çevirici de yapıp, ek aparatına bağlarlar. Öte yandan hala routerlara bağlanmak için terminal kablosu gerekir, bunların da cinsleri vardır vs. vs.

Bütün bunlardan sıkılan bir arkadaş 5'i bir yerde ağ kablosu projesini hayata geçirmiş. Projenin son aşamasını oluşturan loopback kablo test cihazını isterseniz ThinkGeek'den alabilirsiniz. Ya da oturup herşeyi kendiniz yapar, keyfini çıkartırsınız.

Yeni Bir Harita Sitesi

FZ

Bilgiye benzersiz ve rakipsiz erişim alternatifleri sunan internetin gözde konu başlıklarından biri de haritalar. Google ve Microsoft başta olmak üzere birçok hizmet sağlayıcı web sitelerine eklediği uydu destekli haritalarla dünyanın neredeyse her köşesini birkaç tıklama uzağımıza kadar taşıdı. Ancak ABD dışındaki hemen hiçbir ülkede bu haritalar yerel bilgilerle donanmış değil.

İki Nokta ve Orsa adlı iki Türk bilişim şirketinin ortaklığıyla geliştirilen haritasitesi.com bu boşluğu doldurmayı başarıyor. Türkiye'yi sokak sokak, şehirden köylere kadar kapsayan hizmet benzer hizmetlerle hemen hemen aynı arayüze sahip. Dilediğiniz yeri sokak ismi girerek 'Haritada Bul' başlığı altında arayabildiğiniz gibi 'Nokta Bul' başlığında Türkiye genelinde ya da odaklandığınız noktadaki belediye binası, itfaiye amirliği, vergi dairesi, hastane, pastane gibi özel ilgi alanlarını da bulabiliyorsunuz.

Kaynak: Radikal

Google: Bir kez daha...

sundance

Google bir kez daha yapacağını yaptı. Yaklaşık 700 milyon mesajdan oluşan, 20 yıllık Usenet Arşivini kullanıma açtı

1981`den bu güne gelen bu dev arşiv bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir dev tarih belgesi. Bizi izlemeye devam edin, sanırım önümüzdeki haftalarda bu arşivden eşelenmiş onlarca önemli olayın haberiyle karşınızda olacağız ;)

Paylaşmak O Kadar Kolay Mı?

FZ

Internete bağlı kullanıcılar arasında resim, müzik ve yazılım paylaşımını sağlayan yazılımların popülerleşmesinin ardından karşı mücadele de aynı hızla devam ediyor. Danimarka'da faaliyet gösteren korsan karşıtı grubun geçen hafta yürüttüğü bir çalışma, gelecekte bu ağları kullananların eskisi kadar rahat davranamayacağını gösterdi. En azından Danimarka sınırları içinde. Grup, Kazaa adlı popüler dosya paylaşım yazılımını kullanarak yasadışı film, müzik ve yazılım kopyalayan vatandaşları tespit ederek internet şirketlerinden kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ardından para cezası keserek mahkemeye sevk etti. Grup para cezası oranını film başına 60, albüm başına 16 dolar olarak belirledi. Gelişmenin ardından Danimarkalı Kazaa kullanıcıları bıçak gibi kesildi!

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002