MailExpire, faydalı bir olay!

0
larweda
Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.
MailExpire, İrlandalı bir internet şirketinin sunduğu ücretsiz bir servis. Çalışma mantığı is çok basit, sizin normal kullandığınız mail için size belirli bir süreliğine bir alias tanımlıyorlar.

Mesela, benim mail adresim a@b.com, ama girdiğim bir site benden bunu istediği zaman bunu vermek istemiyorum çünkü oradan bana spam mail`ler gelmeye başlarsa uğraşmak istemiyorum.

Ben de gidiyorum MailExpire'a diyorum ki kardeşim benim a@b.com diye bir adresim var bana bunun yerine 24 saatlik bir alias verin. Onlar da bana xxyyzzvs@mailexpire.com diye bir e-mail adresi veriyorlar, bu işi yaptıktan sonra 24 saat boyunca xxyyzzvs@mailexpire.com`a gönderilen bütün mail`ler otomatik olarak a@b.com'a yöönlendirilecek ve 24 saat sonunda da xxyyzzvs@mailexpire.com şeklinde bir mail adresi olmayacak.

Ben de adresimi vermem gereken yere xxyyzzvs@mailexpire.com verdiğim için 24 saat boyunca gerçekten almam gereken şeyleri (password, activation key vs.) almış olucağım. Bu arada normal e-mail adresim de korunmuş olacak.

Açıkçası ben çok beğendim ve keşfettiğimden beri de 4 kere kullandım bile, hepinize de tavsiye ederim, lazım olabiliyor: www.mailexpire.com

Görüşler

0
sleytr
şu an için güzel çalışıyordur ama ilerde gerçekten spam mail yapacak şirketler bu ve benzeri sitelerden alınan email adreslerini kabul etmemeye başlayacaklardır bence.
ben aynı amaçla f2s.comu kullanıyorum. örneğin sleytr@f2s.com olan adersime bağlı istediğim kadar alias yaratabiliyorum.(bilmemne$f2s.com yada bilmemne@sleytr.f2s.com şeklinde) ve istediğim zamanda kaldırıyorum. tek kötü yanı tanımlanan bir email hesabının yada aliasın ertesi günü etkinleşmesi.
0
uefe
İlk duyuşta kulağa hoş geliyor ama kısa zamn içinde bedava hizmet veren yerler bu tür mail dreslerini kabul etmeyeceklerdir. Zaten bazı bedava mail veren , üyelik sistemi ile çalışan yerler zamanında hotmail, usanet vs gibi mailadreslerini kabul etmiyor ve kendi tabirleri ile anonim olamayacak mailadresleri istiyorlardı...

Ama yinede düşünce olarak güzel bir fikir.. ;-)

SPAMA ÇARE OLMAZ !!!!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wikipedia ne kadar güvenilir?

feran

Aklınıza gelenden daha çok sayıda dilde bir bilgi kaynağı olan, Wiktionary, WikiBooks, vb. pek çok açık ve özgür kaynak ile gönüllerde yer edinen Wikipedia ya da nam-ı diğer Vikipedi kimileri tarafından 21. yüzyılın ansiklopedisi olarak kabul edilirken kimileri tarafından da şüphe ile yaklaşılan bir Internet sitesi.

E-gineer :: Web Mühendislerinin Sitesi

SHiBuMi

Esasında e-gineer.com uzunca bir süredir yayında olan bir site. İçeriği genel olarak Web geliştiricilerini, özel olarak da PHP geliştiricilerini kapsıyor. Özellikle "PHP Hacker's Paradise" başlıklı yazı, bütün programcılar tarafından okunması faydalı bir "yol gösterici". En çok sevdiğim sözlerden birisi de bu siteye ait: "Web gurus know that speed of coding is much more important than speed of code"...

Web 2.0 budur, pardon biziz

sundance

İki gün önce bir güvenlik konferansında, Web'in (özellikle de 2.0'ın) düşünce tarzımızda, kendimizi ifade edişimizde ne gibi değişikliklere sebep olduğuna dair bir video seyrettim.

Kansas State Üniversitesi'nden Michael Wesch tarafından hazırlanan video hem sunum tekniği hem anlattıkları açısından oldukça takdire şayan.

Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

anonim

Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.

Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

SHiBuMi

Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.