MailExpire, faydalı bir olay!

0
larweda
Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.
MailExpire, İrlandalı bir internet şirketinin sunduğu ücretsiz bir servis. Çalışma mantığı is çok basit, sizin normal kullandığınız mail için size belirli bir süreliğine bir alias tanımlıyorlar.

Mesela, benim mail adresim a@b.com, ama girdiğim bir site benden bunu istediği zaman bunu vermek istemiyorum çünkü oradan bana spam mail`ler gelmeye başlarsa uğraşmak istemiyorum.

Ben de gidiyorum MailExpire'a diyorum ki kardeşim benim a@b.com diye bir adresim var bana bunun yerine 24 saatlik bir alias verin. Onlar da bana xxyyzzvs@mailexpire.com diye bir e-mail adresi veriyorlar, bu işi yaptıktan sonra 24 saat boyunca xxyyzzvs@mailexpire.com`a gönderilen bütün mail`ler otomatik olarak a@b.com'a yöönlendirilecek ve 24 saat sonunda da xxyyzzvs@mailexpire.com şeklinde bir mail adresi olmayacak.

Ben de adresimi vermem gereken yere xxyyzzvs@mailexpire.com verdiğim için 24 saat boyunca gerçekten almam gereken şeyleri (password, activation key vs.) almış olucağım. Bu arada normal e-mail adresim de korunmuş olacak.

Açıkçası ben çok beğendim ve keşfettiğimden beri de 4 kere kullandım bile, hepinize de tavsiye ederim, lazım olabiliyor: www.mailexpire.com

Görüşler

0
sleytr
şu an için güzel çalışıyordur ama ilerde gerçekten spam mail yapacak şirketler bu ve benzeri sitelerden alınan email adreslerini kabul etmemeye başlayacaklardır bence.
ben aynı amaçla f2s.comu kullanıyorum. örneğin sleytr@f2s.com olan adersime bağlı istediğim kadar alias yaratabiliyorum.(bilmemne$f2s.com yada bilmemne@sleytr.f2s.com şeklinde) ve istediğim zamanda kaldırıyorum. tek kötü yanı tanımlanan bir email hesabının yada aliasın ertesi günü etkinleşmesi.
0
uefe
İlk duyuşta kulağa hoş geliyor ama kısa zamn içinde bedava hizmet veren yerler bu tür mail dreslerini kabul etmeyeceklerdir. Zaten bazı bedava mail veren , üyelik sistemi ile çalışan yerler zamanında hotmail, usanet vs gibi mailadreslerini kabul etmiyor ve kendi tabirleri ile anonim olamayacak mailadresleri istiyorlardı...

Ama yinede düşünce olarak güzel bir fikir.. ;-)

SPAMA ÇARE OLMAZ !!!!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telekomda Serbestleşme Hakkında

anonim

Telekomda Serbestleşme Hakkında İnternet Kurulu Üyeleri ve Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ortak Bildirgesi - 1 Ocak 2004

Türkiye Kamuoyuna,

Türkiye İnterneti bu yıl 10 yaşını doldurdu. 1 Ocak 2004'te Türk Telekom'un tekeli kalkmaktadır.

Bizler, İnternet Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu vesile ile kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz:

Tezler internette

yilmaz

YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

Türk Telekom´dan ISS´lerin kamuoyu yaratma çabalarına cevap

sidar

Türk Telekom, fazlamesai'de de henüz çıkan portal yasaklama ve icq forward haberinde de konu olan ISS'lerin kamuoyu yaratma çabalarına bir cevap yazmış. Yorumsuz olarak sunuyoruz.

url: http://www.telekom.gov.tr/DUYURU/duyuru.htm

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

coskung

TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.