MailExpire, faydalı bir olay!

0
larweda
Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.
MailExpire, İrlandalı bir internet şirketinin sunduğu ücretsiz bir servis. Çalışma mantığı is çok basit, sizin normal kullandığınız mail için size belirli bir süreliğine bir alias tanımlıyorlar.

Mesela, benim mail adresim a@b.com, ama girdiğim bir site benden bunu istediği zaman bunu vermek istemiyorum çünkü oradan bana spam mail`ler gelmeye başlarsa uğraşmak istemiyorum.

Ben de gidiyorum MailExpire'a diyorum ki kardeşim benim a@b.com diye bir adresim var bana bunun yerine 24 saatlik bir alias verin. Onlar da bana xxyyzzvs@mailexpire.com diye bir e-mail adresi veriyorlar, bu işi yaptıktan sonra 24 saat boyunca xxyyzzvs@mailexpire.com`a gönderilen bütün mail`ler otomatik olarak a@b.com'a yöönlendirilecek ve 24 saat sonunda da xxyyzzvs@mailexpire.com şeklinde bir mail adresi olmayacak.

Ben de adresimi vermem gereken yere xxyyzzvs@mailexpire.com verdiğim için 24 saat boyunca gerçekten almam gereken şeyleri (password, activation key vs.) almış olucağım. Bu arada normal e-mail adresim de korunmuş olacak.

Açıkçası ben çok beğendim ve keşfettiğimden beri de 4 kere kullandım bile, hepinize de tavsiye ederim, lazım olabiliyor: www.mailexpire.com

Görüşler

0
sleytr
şu an için güzel çalışıyordur ama ilerde gerçekten spam mail yapacak şirketler bu ve benzeri sitelerden alınan email adreslerini kabul etmemeye başlayacaklardır bence.
ben aynı amaçla f2s.comu kullanıyorum. örneğin sleytr@f2s.com olan adersime bağlı istediğim kadar alias yaratabiliyorum.(bilmemne$f2s.com yada bilmemne@sleytr.f2s.com şeklinde) ve istediğim zamanda kaldırıyorum. tek kötü yanı tanımlanan bir email hesabının yada aliasın ertesi günü etkinleşmesi.
0
uefe
İlk duyuşta kulağa hoş geliyor ama kısa zamn içinde bedava hizmet veren yerler bu tür mail dreslerini kabul etmeyeceklerdir. Zaten bazı bedava mail veren , üyelik sistemi ile çalışan yerler zamanında hotmail, usanet vs gibi mailadreslerini kabul etmiyor ve kendi tabirleri ile anonim olamayacak mailadresleri istiyorlardı...

Ama yinede düşünce olarak güzel bir fikir.. ;-)

SPAMA ÇARE OLMAZ !!!!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)

Hotmail' den 250 MB Posta Kutusu (Webmail Servisi Savaşları - Bölüm 3)

Challenger

Gmail' in ortaya 1000 MB gibi uçuk bir kapasiteyle ortaya çıkışı, Yahoo'nun posta kutusu kapasitesini 100 MB' a çıkarması derken şimdi de Hotmail 250 MB'lık posta kutusuyla karşımızda.

NTVMSNBC'de yer alan bu haberde; "Hotmail’in bellek kapasitesini artırma kararı, Google’ın 1GB’lik Gmail servisi açacağını açıklaması ve Yahoo’nun e-posta bellek kapasitesini 100 MB’ye çıkarmasının ardından geldi. MSN.com VP’si Blake Irving, şirketin pazardaki bellek kapasitesi rekabetinde geriye düşmek niyetinde olmadığını ifade etti." diyor.

Ortalık iyice kızışıyor. Birbirine düşman 3 büyük ordu silahlarını çekti. Acaba savaşa yeni bir ordu daha katılacak mı? Acaba hepsi Gmail gibi mail taraması yapıyor mu? Acaba Skynet gerçek mi? Savaşı kim kazanacak? 4. bölümde görüşmek üzere.

Captcha Mucizesi

anonim

Dünyada insanoğlu tarafından hergün 60 milyona yakın CAPTCHA çözümlemesi yapılıyor. Her bir CAPTCHA çözümlemesi yaklaşık 10 saniye sürüyor. Tek başına bakıldığında çok kısa gözüken bu süre 60 milyon işlemle çarpıldığında 1 günlük iş saati kaybı 150.000 saati buluyor. Peki harcanan bu eforu faydalı bir ürüne dönüştürmek mümkün mü? Yakın zamanda birçok sitede görmeye başlayacağınızı tahmin ettiğim Recaptcha isimli küçük ve çok yaratıcı bir web uygulaması, bu kayıp saatleri insanlığın bilgi arşivinin sayısallaştırılıp çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayarak bizlere tekrar kazandırıyor.

Yahoo! Kullanıcı Arayüzü Kütüphanesi

SHiBuMi

Yahoo! User Interface Library (YUI), Yahoo! tarafından geliştirilmiş, Javascript ile yazılmış, DOM scripting, DHTML ve AJAX tekniklerini kullanan, gelişmiş arayüze sahip interaktif web siteleri hazırlamak amacıyla kullanılan bir araçlar bütünü. YUI içerisindeki tüm araçlar BSD lisansı ile lisanslanmış.

İncelemeye değer bu kütüphanenin web sitesi: http://developer.yahoo.com/yui/index.html.