Tüm kablosuzlar birleşin!

0
sefalet
Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.
Yazılımı geliştiren ekip sistemin geliştirilmesinde kişisel güvenliğin de göz önüne alındığını belirtiyorlar.Yazılım şimdilik Linux makinelerde kullanılabilir durumda ama yakında Windows uyumlu sürümünün çıkarılması da düşünülüyor.Yazılımın istemcisi Linux makineleri, erişim noktası yazılımı da Linksys WRT54G için uyumlu durumda.
Resmi sitesi:swing.cs.uiuc.edu/projects/perm/

Görüşler

0
experience
gereksiz
0
tongucyumruk
sebep?
0
parahat
"Workers of the world, unite!". Batmis olan SSCB'nin devlet mottosu.
0
parahat
Motto basliga ne kadar da benziyor, degil mi? :)
0
tongucyumruk
Hmmm... Demek birleşirsek, paylaşırsak batıyoruz, bölünür, dağılır, birbirimize düşer, birbirimizin ayağını kaydırmaya çalışırsak büyüyüp gelişiyoruz, öyle mi?
0
parahat
Normlari diger tarafin varolmasini tanimaktan gecen REKABET buyutur. "Birlesin!" demek kaba ve rasyonel degil, dolayisiyla da itici. Hele bu ruh hali ile silah zoruyla gelip kapindaki koyununu, kecini alip ortak mal denilirse iticilik seviyesini siz dusunun. Zaten hepimiz ayni kaynaklari tuketiyoruz ve hepimiz "dayanisma" ile hayatimiza devam edebiliyoruz. Boyle seylerin farkinda olmak ve insaf denen sey yeterli.
0
sefalet

Marx'ın sözü ne zaman SSCB'nin devlet görüşü oldu acaba.SSCB benim bildiğim sosyalist değil komünist olduğunu beyan eden bir sistemdi.(Marx'ın komünizme giden yolun sosyalizmden geçtiğini de belirtelim bu arada)

Bu işler mottoyla filan değil okuma ve kafa yorma ile olur ancak.

http://www.kurtuluscephesi.com/sozluk/politzer21.html
0
Zebani
Bi' Türkiye'yi kurtarma edebiyatına başlarsak ne güzel olur. Geçmişi bilmek ve ders almak iyidir ama ona takılıp kalmak kalıplarda hapsolmaya sebep olur kanaatimce. Yeri değil ama aklıma gelmişken söyleyeyim. İsterse bir sistem mükemmel olsun ve her açıdan insanları memnun edecek seviyede olsun bunun bir yerden sonra yani bir faktörün varlığından sonra hiç bir önemi yok. O da şahıs ve birey olarak İnsanoğlunun ta kendisidir. Bölünmeye de, birleşmeye de sebep olacak olan bireylerin istekleri (ve istemedikleri)dir. İnsanoğlu benlik bilincine ve kendi isteklerine sahip olduğu sürece de bu böyle olacaktır. O yüzden sistemin ne olduğunun "BİR NOKTA" dan sonra önemi yok benim kanaatimce.
0
FZ
Sanırım kast edilen bu ve şu. Alıntılayacak olursak:

"The USSR State motto is a quotation from Karl Marx's and Friedrich Engels' Communist Manifesto, meaning Workers of the world, unite!. It was featured in all languages of the Soviet Republics as part of the USSR Coat of arms, mentioned by the reversed order of that written down in the Constitution of the USSR."

Bu meşhur sözün artık bir metafor haline dönüşmesi ve çeşitlemelerinin de kullanılması çok şaşırtıcı olmasa gerek. Yani işte "dünyanın tüm işçileri birleşin, zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok"tan yola çıkıp (yanlış hatırlıyor olabilirim) "dünyanın tüm telsiz kullanıcıları birleşin, düşük bant genişliğinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok!"a dek ;-)
0
robertosmix
Akıllıca!
0
sefalet
Uygulamanın güzel tarafı, kablosuz erişim noktalarının bant genişliğini korumak için şifrelenmesi seçeneğini azaltması.Verinin daha güvenli protokoller ile korunması ise erişim noktalarının paylaşıma kapatılmasını tamamen ortadan kaldırabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

80x15 Brilliant Button Maker

Soulblighter

Bazı sitelerin alt tarafında şirin düğmeler vardır. RSS VALID, XHTML 1.1 gibi bilgiler yazar. O tarz düğmeler hoşunuza gidiyorsa ve kendi siteniz için oluşturmak istiyorsanız, buyrun size güzel bir araç...

Ağa Düşen Piyano

FZ

Kanada´daki bazı kuruluşlar, yüksek hızlı bilgisayar ağlarıyla birbirlerine bağladıkları piyanoları kullanarak hem müzik eğitimini kolaylaştırıyor hem de bilinen müzik eğitimini değiştiriyorlar.

CANARIE (Canada´s Advanced Internet Organization) adlı kuruluş ve ona katkı veren Acadia Üniversitesi, Krallık Müzik Konservatuarı (RCM) ve Yamaha Kanada Müzik tarafından oluşturulan 365,000 Kanada dolarlık fonun kullanılacağı bu projenin adı MusicPath (http://musicpath.acadiau.ca). Proje, CANARIE´nin geliştirdiği CA*net4 adlı Kanada´nın yüksek hızlı ulusal araştırma ağı aracılığıyla sayısal akustik piyanoların birbiriyle bağlanmasını kapsıyor. CANARIE´den Martin Sampson´a göre MusicPath projesiyle müzik öğrencileri ve öğretmenler birbirleriyle gerçek zamanlı olarak iletişebilecekler. Örneğin bir öğrenci A şehrindeki sözü edilen piyanolardan birinin bir tuşuna bastığında, B şehrindeki eğitmenin önündeki piyano da aynı sesi çıkaracak. Videokonferans sistemiyle desteklenecek olan bu çalışma, öğreten ve öğrenci arasındaki coğrafi farkı da ortadan kaldıracak.

Haberin devam Türkiye Bilişim Derneği Dergisi´nde.

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.