Tüm kablosuzlar birleşin!

0
sefalet
Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.
Yazılımı geliştiren ekip sistemin geliştirilmesinde kişisel güvenliğin de göz önüne alındığını belirtiyorlar.Yazılım şimdilik Linux makinelerde kullanılabilir durumda ama yakında Windows uyumlu sürümünün çıkarılması da düşünülüyor.Yazılımın istemcisi Linux makineleri, erişim noktası yazılımı da Linksys WRT54G için uyumlu durumda.
Resmi sitesi:swing.cs.uiuc.edu/projects/perm/

Görüşler

0
experience
gereksiz
0
tongucyumruk
sebep?
0
parahat
"Workers of the world, unite!". Batmis olan SSCB'nin devlet mottosu.
0
parahat
Motto basliga ne kadar da benziyor, degil mi? :)
0
tongucyumruk
Hmmm... Demek birleşirsek, paylaşırsak batıyoruz, bölünür, dağılır, birbirimize düşer, birbirimizin ayağını kaydırmaya çalışırsak büyüyüp gelişiyoruz, öyle mi?
0
parahat
Normlari diger tarafin varolmasini tanimaktan gecen REKABET buyutur. "Birlesin!" demek kaba ve rasyonel degil, dolayisiyla da itici. Hele bu ruh hali ile silah zoruyla gelip kapindaki koyununu, kecini alip ortak mal denilirse iticilik seviyesini siz dusunun. Zaten hepimiz ayni kaynaklari tuketiyoruz ve hepimiz "dayanisma" ile hayatimiza devam edebiliyoruz. Boyle seylerin farkinda olmak ve insaf denen sey yeterli.
0
sefalet

Marx'ın sözü ne zaman SSCB'nin devlet görüşü oldu acaba.SSCB benim bildiğim sosyalist değil komünist olduğunu beyan eden bir sistemdi.(Marx'ın komünizme giden yolun sosyalizmden geçtiğini de belirtelim bu arada)

Bu işler mottoyla filan değil okuma ve kafa yorma ile olur ancak.

http://www.kurtuluscephesi.com/sozluk/politzer21.html
0
Zebani
Bi' Türkiye'yi kurtarma edebiyatına başlarsak ne güzel olur. Geçmişi bilmek ve ders almak iyidir ama ona takılıp kalmak kalıplarda hapsolmaya sebep olur kanaatimce. Yeri değil ama aklıma gelmişken söyleyeyim. İsterse bir sistem mükemmel olsun ve her açıdan insanları memnun edecek seviyede olsun bunun bir yerden sonra yani bir faktörün varlığından sonra hiç bir önemi yok. O da şahıs ve birey olarak İnsanoğlunun ta kendisidir. Bölünmeye de, birleşmeye de sebep olacak olan bireylerin istekleri (ve istemedikleri)dir. İnsanoğlu benlik bilincine ve kendi isteklerine sahip olduğu sürece de bu böyle olacaktır. O yüzden sistemin ne olduğunun "BİR NOKTA" dan sonra önemi yok benim kanaatimce.
0
FZ
Sanırım kast edilen bu ve şu. Alıntılayacak olursak:

"The USSR State motto is a quotation from Karl Marx's and Friedrich Engels' Communist Manifesto, meaning Workers of the world, unite!. It was featured in all languages of the Soviet Republics as part of the USSR Coat of arms, mentioned by the reversed order of that written down in the Constitution of the USSR."

Bu meşhur sözün artık bir metafor haline dönüşmesi ve çeşitlemelerinin de kullanılması çok şaşırtıcı olmasa gerek. Yani işte "dünyanın tüm işçileri birleşin, zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok"tan yola çıkıp (yanlış hatırlıyor olabilirim) "dünyanın tüm telsiz kullanıcıları birleşin, düşük bant genişliğinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok!"a dek ;-)
0
robertosmix
Akıllıca!
0
sefalet
Uygulamanın güzel tarafı, kablosuz erişim noktalarının bant genişliğini korumak için şifrelenmesi seçeneğini azaltması.Verinin daha güvenli protokoller ile korunması ise erişim noktalarının paylaşıma kapatılmasını tamamen ortadan kaldırabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

E-gineer :: Web Mühendislerinin Sitesi

SHiBuMi

Esasında e-gineer.com uzunca bir süredir yayında olan bir site. İçeriği genel olarak Web geliştiricilerini, özel olarak da PHP geliştiricilerini kapsıyor. Özellikle "PHP Hacker's Paradise" başlıklı yazı, bütün programcılar tarafından okunması faydalı bir "yol gösterici". En çok sevdiğim sözlerden birisi de bu siteye ait: "Web gurus know that speed of coding is much more important than speed of code"...

First Monday: Derinlemesine Web 2.0 Eleştirisi

FZ

Yaklaşık 12 yıldır Internet ile ilgili makaleleri yayınlayan ve hakemli dergi statüsünde bulunan First Monday'in 3 Mart 2008 tarihli güncel sayısının kapak konusu "Critical Perspectives on Web 2.0" (Web 2.0'a Eleştirel Bakış). İçindekiler bölümünde epey kışkırtıcı başlıklar içeren bu sayı, belki tam da bir şeyleri yapmanın hızını ara sıra dahi olsa yavaşlatıp "neyi neden yapıyoruz ve arkasında ne var?" diye sormayı, eleştirmeyi sevenler için:

64 Kat Hızlı İnternet

zorkun

Avustralyalı bilim adamları ise Internet’i 64 kat hızlandıracak 640 Gigabit’lik yeni bir teknoloji geliştirdiler.
Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Opto-Elektronik ve Haberleşme Konferansı’na interneti en az 64 kat hızlandıracak, saniyede 640 Gigabit veri transfer edecek yeni nesil iletişim yongası damgasını vurdu. Yeni yonga kulanılmaya başlandığında internet ışık hızına ulaşacak; filmler birkaç saniyede bilgisayarımıza indirilecek, oyun konsolları, video cihazları internete anında bağlanacak.

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.