Tüm kablosuzlar birleşin!

0
sefalet
Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.
Yazılımı geliştiren ekip sistemin geliştirilmesinde kişisel güvenliğin de göz önüne alındığını belirtiyorlar.Yazılım şimdilik Linux makinelerde kullanılabilir durumda ama yakında Windows uyumlu sürümünün çıkarılması da düşünülüyor.Yazılımın istemcisi Linux makineleri, erişim noktası yazılımı da Linksys WRT54G için uyumlu durumda.
Resmi sitesi:swing.cs.uiuc.edu/projects/perm/

Görüşler

0
experience
gereksiz
0
tongucyumruk
sebep?
0
parahat
"Workers of the world, unite!". Batmis olan SSCB'nin devlet mottosu.
0
parahat
Motto basliga ne kadar da benziyor, degil mi? :)
0
tongucyumruk
Hmmm... Demek birleşirsek, paylaşırsak batıyoruz, bölünür, dağılır, birbirimize düşer, birbirimizin ayağını kaydırmaya çalışırsak büyüyüp gelişiyoruz, öyle mi?
0
parahat
Normlari diger tarafin varolmasini tanimaktan gecen REKABET buyutur. "Birlesin!" demek kaba ve rasyonel degil, dolayisiyla da itici. Hele bu ruh hali ile silah zoruyla gelip kapindaki koyununu, kecini alip ortak mal denilirse iticilik seviyesini siz dusunun. Zaten hepimiz ayni kaynaklari tuketiyoruz ve hepimiz "dayanisma" ile hayatimiza devam edebiliyoruz. Boyle seylerin farkinda olmak ve insaf denen sey yeterli.
0
sefalet

Marx'ın sözü ne zaman SSCB'nin devlet görüşü oldu acaba.SSCB benim bildiğim sosyalist değil komünist olduğunu beyan eden bir sistemdi.(Marx'ın komünizme giden yolun sosyalizmden geçtiğini de belirtelim bu arada)

Bu işler mottoyla filan değil okuma ve kafa yorma ile olur ancak.

http://www.kurtuluscephesi.com/sozluk/politzer21.html
0
Zebani
Bi' Türkiye'yi kurtarma edebiyatına başlarsak ne güzel olur. Geçmişi bilmek ve ders almak iyidir ama ona takılıp kalmak kalıplarda hapsolmaya sebep olur kanaatimce. Yeri değil ama aklıma gelmişken söyleyeyim. İsterse bir sistem mükemmel olsun ve her açıdan insanları memnun edecek seviyede olsun bunun bir yerden sonra yani bir faktörün varlığından sonra hiç bir önemi yok. O da şahıs ve birey olarak İnsanoğlunun ta kendisidir. Bölünmeye de, birleşmeye de sebep olacak olan bireylerin istekleri (ve istemedikleri)dir. İnsanoğlu benlik bilincine ve kendi isteklerine sahip olduğu sürece de bu böyle olacaktır. O yüzden sistemin ne olduğunun "BİR NOKTA" dan sonra önemi yok benim kanaatimce.
0
FZ
Sanırım kast edilen bu ve şu. Alıntılayacak olursak:

"The USSR State motto is a quotation from Karl Marx's and Friedrich Engels' Communist Manifesto, meaning Workers of the world, unite!. It was featured in all languages of the Soviet Republics as part of the USSR Coat of arms, mentioned by the reversed order of that written down in the Constitution of the USSR."

Bu meşhur sözün artık bir metafor haline dönüşmesi ve çeşitlemelerinin de kullanılması çok şaşırtıcı olmasa gerek. Yani işte "dünyanın tüm işçileri birleşin, zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok"tan yola çıkıp (yanlış hatırlıyor olabilirim) "dünyanın tüm telsiz kullanıcıları birleşin, düşük bant genişliğinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok!"a dek ;-)
0
robertosmix
Akıllıca!
0
sefalet
Uygulamanın güzel tarafı, kablosuz erişim noktalarının bant genişliğini korumak için şifrelenmesi seçeneğini azaltması.Verinin daha güvenli protokoller ile korunması ise erişim noktalarının paylaşıma kapatılmasını tamamen ortadan kaldırabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rebol: Bambaşka bir internet dili

sundance

Yaklaşık dört yıl kadar önce Rebol.com ile ilk karşılaştığımda, İmparatorluk güçlerinden kaçan bir grup Amiga Rebel`ın bir ütopya peşinde koştuğunu düşünmüştüm.

Bu gün bir bakayım ne yapmışlar dediğimde ise REBOL`un evrimleşerek yaklaşık 20 platformda çalışan inanılmaz üst düzey bir dilden Internet Operating System diye bir konsepte geçtiğini gördüm.

Sırf konseptin kendisi okumaya değer, öte yandan Rebol`un neler yapabildiği ise tamamen bambaşka bir konu...

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.

Wikipedia ne kadar güvenilir?

feran

Aklınıza gelenden daha çok sayıda dilde bir bilgi kaynağı olan, Wiktionary, WikiBooks, vb. pek çok açık ve özgür kaynak ile gönüllerde yer edinen Wikipedia ya da nam-ı diğer Vikipedi kimileri tarafından 21. yüzyılın ansiklopedisi olarak kabul edilirken kimileri tarafından da şüphe ile yaklaşılan bir Internet sitesi.

Internet mi, o da ne ?

sundance

Cezayir depreminde 2000'e yakın insan ölmüşken, Telekom sayesinde biz depreme Internet Depremi ismini bile koyduk :(

Geçen haftaki deprem sırasında Türkiye'nin de toplam 1Gbit'lik bağlantısının geçtiği sualtı hatları kopmuş ve KabloNet aboneleri başta olmak üzere yurt genelinde ciddi bir Internet sıkıntısı başgöstermişti.

Son alınan haberlere göre problemin giderilmesi için bir gemi yola çıkmış. Bu geminin problemi çözmesi bir miktar zaman alabilirmiş, bu sebeple en azından Yunanistan üzerinden 622Mbitlik bir hattın devreye girmesi için bir hareket başlatılmış.
Mevcut hat kullanımını buradan takip edebilirsiniz.
Not: Çöl Fırtınası harekatı sırasında Irak'ın Internet'i kesilmemişti.

MailandNews.com da gitti !!

eki

Arada sırada çökse de üç yıldır free pop3 e-mail ihtiyacımızı paşa paşa karşılayan www.mailandnews.com, 28 şubatta yayınına (dolayısıyla yayınımıza ) son veriyor. Bu hızla giderse 2002 sonuna kadar free hiçbirşey kalmayacak galiba nette..
Asıl ilginç olanı da mailandnews.com'un olayı haber veriş biçimi. Sanki bir kaç saatlik bir sistem bakımını haber veriyorlar .. :(

**** ....We at MailandNews.com are sorry to announce that we will be discontinuing this service on February 28, 2002 at 12:00pm EST. Until then, our servers will remain in operation, enabling you migrate to another mail service. ****