Tüm kablosuzlar birleşin!

0
sefalet
Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.
Yazılımı geliştiren ekip sistemin geliştirilmesinde kişisel güvenliğin de göz önüne alındığını belirtiyorlar.Yazılım şimdilik Linux makinelerde kullanılabilir durumda ama yakında Windows uyumlu sürümünün çıkarılması da düşünülüyor.Yazılımın istemcisi Linux makineleri, erişim noktası yazılımı da Linksys WRT54G için uyumlu durumda.
Resmi sitesi:swing.cs.uiuc.edu/projects/perm/

Görüşler

0
experience
gereksiz
0
tongucyumruk
sebep?
0
parahat
"Workers of the world, unite!". Batmis olan SSCB'nin devlet mottosu.
0
parahat
Motto basliga ne kadar da benziyor, degil mi? :)
0
tongucyumruk
Hmmm... Demek birleşirsek, paylaşırsak batıyoruz, bölünür, dağılır, birbirimize düşer, birbirimizin ayağını kaydırmaya çalışırsak büyüyüp gelişiyoruz, öyle mi?
0
parahat
Normlari diger tarafin varolmasini tanimaktan gecen REKABET buyutur. "Birlesin!" demek kaba ve rasyonel degil, dolayisiyla da itici. Hele bu ruh hali ile silah zoruyla gelip kapindaki koyununu, kecini alip ortak mal denilirse iticilik seviyesini siz dusunun. Zaten hepimiz ayni kaynaklari tuketiyoruz ve hepimiz "dayanisma" ile hayatimiza devam edebiliyoruz. Boyle seylerin farkinda olmak ve insaf denen sey yeterli.
0
sefalet

Marx'ın sözü ne zaman SSCB'nin devlet görüşü oldu acaba.SSCB benim bildiğim sosyalist değil komünist olduğunu beyan eden bir sistemdi.(Marx'ın komünizme giden yolun sosyalizmden geçtiğini de belirtelim bu arada)

Bu işler mottoyla filan değil okuma ve kafa yorma ile olur ancak.

http://www.kurtuluscephesi.com/sozluk/politzer21.html
0
Zebani
Bi' Türkiye'yi kurtarma edebiyatına başlarsak ne güzel olur. Geçmişi bilmek ve ders almak iyidir ama ona takılıp kalmak kalıplarda hapsolmaya sebep olur kanaatimce. Yeri değil ama aklıma gelmişken söyleyeyim. İsterse bir sistem mükemmel olsun ve her açıdan insanları memnun edecek seviyede olsun bunun bir yerden sonra yani bir faktörün varlığından sonra hiç bir önemi yok. O da şahıs ve birey olarak İnsanoğlunun ta kendisidir. Bölünmeye de, birleşmeye de sebep olacak olan bireylerin istekleri (ve istemedikleri)dir. İnsanoğlu benlik bilincine ve kendi isteklerine sahip olduğu sürece de bu böyle olacaktır. O yüzden sistemin ne olduğunun "BİR NOKTA" dan sonra önemi yok benim kanaatimce.
0
FZ
Sanırım kast edilen bu ve şu. Alıntılayacak olursak:

"The USSR State motto is a quotation from Karl Marx's and Friedrich Engels' Communist Manifesto, meaning Workers of the world, unite!. It was featured in all languages of the Soviet Republics as part of the USSR Coat of arms, mentioned by the reversed order of that written down in the Constitution of the USSR."

Bu meşhur sözün artık bir metafor haline dönüşmesi ve çeşitlemelerinin de kullanılması çok şaşırtıcı olmasa gerek. Yani işte "dünyanın tüm işçileri birleşin, zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok"tan yola çıkıp (yanlış hatırlıyor olabilirim) "dünyanın tüm telsiz kullanıcıları birleşin, düşük bant genişliğinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok!"a dek ;-)
0
robertosmix
Akıllıca!
0
sefalet
Uygulamanın güzel tarafı, kablosuz erişim noktalarının bant genişliğini korumak için şifrelenmesi seçeneğini azaltması.Verinin daha güvenli protokoller ile korunması ise erişim noktalarının paylaşıma kapatılmasını tamamen ortadan kaldırabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

darkhunter

"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)

Dünyanın Baskıcı Rejimleriyle İşbirliği Yapan Şirketler

darkhunter

Çin'de yaşanan internet sansürleme projesine çanak tutan şirketlere Microsoft'da eklendi... Habere göre Shanghai Alliance Investment Ltd (SAIL) ile Microsoft'un ortaklığında kurulan yeni MSN portalında 13.06.2005 itibariyle "demokrasi, özgürlük, insan hakları, Tayvan'ın bağımsızlığı veya gösteri" ile ilgili sonuçlar görüntülenmeyecek... Bu durum ilk değil Google ve Yahoo bu kepazeliğe çoktandır çanak tutuyorlar!

Rebol: Bambaşka bir internet dili

sundance

Yaklaşık dört yıl kadar önce Rebol.com ile ilk karşılaştığımda, İmparatorluk güçlerinden kaçan bir grup Amiga Rebel`ın bir ütopya peşinde koştuğunu düşünmüştüm.

Bu gün bir bakayım ne yapmışlar dediğimde ise REBOL`un evrimleşerek yaklaşık 20 platformda çalışan inanılmaz üst düzey bir dilden Internet Operating System diye bir konsepte geçtiğini gördüm.

Sırf konseptin kendisi okumaya değer, öte yandan Rebol`un neler yapabildiği ise tamamen bambaşka bir konu...

Sadece Türkiye’de Devlet Eliyle Internet Sansürü Var

FZ

Radikal gazetesi bugünkü sayısında, Türkiye'de başını alıp gitmiş fütursuz Internet sansürcülüğüne yukarıdaki manşet ile geniş yer ayırdı.

Gazete, "Avrupa'da 'devlet sansürü' yok" ve "Yasa sorunlu, hâkimler konuya hâkim değil" başlıklı yazıları ile Türkiye'de son yıllarda gittikçe yoğunlaşan Internet sansürünü ve bunun gerçekleştirilme yöntemlerini ağır bir dille eleştirdi.

rainbow9 - web tabanlı web geliştirme laboratuvarı

anonim

Rainbow9, Javascript,CSS ve HTML dilleriyle web arayüzü geliştirenler için yapılmış, açık kaynaklı bir laboratuvar uygulamasıdır. Rainbow9 ile geliştiriciler pratik biçimde deney/derleme işlerini arşivleyebiliyor, isterlerse çalışma grubu oluşturarak projeyi eş zamanlı yönetebiliyorlar. Rainbow9, aynı zamanda kod tamamlama ve javascript tabanlı eklenti desteği gibi özelliklere de sahip, kullanmaya başlamadan önce tanıtım videosunu izlemekte fayda var.