Tüm kablosuzlar birleşin!

0
sefalet
Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.
Yazılımı geliştiren ekip sistemin geliştirilmesinde kişisel güvenliğin de göz önüne alındığını belirtiyorlar.Yazılım şimdilik Linux makinelerde kullanılabilir durumda ama yakında Windows uyumlu sürümünün çıkarılması da düşünülüyor.Yazılımın istemcisi Linux makineleri, erişim noktası yazılımı da Linksys WRT54G için uyumlu durumda.
Resmi sitesi:swing.cs.uiuc.edu/projects/perm/

Görüşler

0
experience
gereksiz
0
tongucyumruk
sebep?
0
parahat
"Workers of the world, unite!". Batmis olan SSCB'nin devlet mottosu.
0
parahat
Motto basliga ne kadar da benziyor, degil mi? :)
0
tongucyumruk
Hmmm... Demek birleşirsek, paylaşırsak batıyoruz, bölünür, dağılır, birbirimize düşer, birbirimizin ayağını kaydırmaya çalışırsak büyüyüp gelişiyoruz, öyle mi?
0
parahat
Normlari diger tarafin varolmasini tanimaktan gecen REKABET buyutur. "Birlesin!" demek kaba ve rasyonel degil, dolayisiyla da itici. Hele bu ruh hali ile silah zoruyla gelip kapindaki koyununu, kecini alip ortak mal denilirse iticilik seviyesini siz dusunun. Zaten hepimiz ayni kaynaklari tuketiyoruz ve hepimiz "dayanisma" ile hayatimiza devam edebiliyoruz. Boyle seylerin farkinda olmak ve insaf denen sey yeterli.
0
sefalet

Marx'ın sözü ne zaman SSCB'nin devlet görüşü oldu acaba.SSCB benim bildiğim sosyalist değil komünist olduğunu beyan eden bir sistemdi.(Marx'ın komünizme giden yolun sosyalizmden geçtiğini de belirtelim bu arada)

Bu işler mottoyla filan değil okuma ve kafa yorma ile olur ancak.

http://www.kurtuluscephesi.com/sozluk/politzer21.html
0
Zebani
Bi' Türkiye'yi kurtarma edebiyatına başlarsak ne güzel olur. Geçmişi bilmek ve ders almak iyidir ama ona takılıp kalmak kalıplarda hapsolmaya sebep olur kanaatimce. Yeri değil ama aklıma gelmişken söyleyeyim. İsterse bir sistem mükemmel olsun ve her açıdan insanları memnun edecek seviyede olsun bunun bir yerden sonra yani bir faktörün varlığından sonra hiç bir önemi yok. O da şahıs ve birey olarak İnsanoğlunun ta kendisidir. Bölünmeye de, birleşmeye de sebep olacak olan bireylerin istekleri (ve istemedikleri)dir. İnsanoğlu benlik bilincine ve kendi isteklerine sahip olduğu sürece de bu böyle olacaktır. O yüzden sistemin ne olduğunun "BİR NOKTA" dan sonra önemi yok benim kanaatimce.
0
FZ
Sanırım kast edilen bu ve şu. Alıntılayacak olursak:

"The USSR State motto is a quotation from Karl Marx's and Friedrich Engels' Communist Manifesto, meaning Workers of the world, unite!. It was featured in all languages of the Soviet Republics as part of the USSR Coat of arms, mentioned by the reversed order of that written down in the Constitution of the USSR."

Bu meşhur sözün artık bir metafor haline dönüşmesi ve çeşitlemelerinin de kullanılması çok şaşırtıcı olmasa gerek. Yani işte "dünyanın tüm işçileri birleşin, zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok"tan yola çıkıp (yanlış hatırlıyor olabilirim) "dünyanın tüm telsiz kullanıcıları birleşin, düşük bant genişliğinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok!"a dek ;-)
0
robertosmix
Akıllıca!
0
sefalet
Uygulamanın güzel tarafı, kablosuz erişim noktalarının bant genişliğini korumak için şifrelenmesi seçeneğini azaltması.Verinin daha güvenli protokoller ile korunması ise erişim noktalarının paylaşıma kapatılmasını tamamen ortadan kaldırabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...

Semantik Web ile Türkiye - ABD Kıyaslaması: Ursula K. LeGuin ve Oğuz Atay

FZ

Basit bir soru: X ülkesinin vatandaşı olan yazarları ve her birisinin kitaplarının listesini getir.

Süre: 2 dakika.

Yukarıdaki işi bir programcı olarak nasıl yapardınız? Mesela X = Türkiye.

Çok basit bir soru gibi görünüyor.

Acaba gerçekten öyle mi? İsterseniz bir deneyin. ;-)

İsterseniz süreyi 20 dakikaya çıkaralım. Yahut 2 saate. Kaç yazarın kaç kitabını getirebilirsiniz? Ne kadarlık bir bilgisayar kodu yazmanız gerekir, o kod hangi kaynaklara bağımlı olur, ne kadar sürede çalışır?

Şimdi siz bunu düşünedurun, dbpedia.org'a SPARQL sorgulama dili ile birkaç soru soralım ve sonuçlarına bakalım:

Devamı: burada...

Under Construction!

parsifal

Eski yazıma yorum olarak yazacaktım. Ancak son halini görünce tepemin tası iyice attı.
Eh en sonunda olan oldu. Artık meşhur sitemiz "Under Construction!" ibaresi altında yayın hayatına devam ediyor.

Bravo!!!

Gelen yorumlara göre yeni site gümbür gümbür gelecek. Bizler ise beklemeyi bilmeyen konuşanlarız. O zaman konuşmaya devam...

Zimbra Yahoo'ya Değer Katıyor

anonim

Zimbra isimli açık kaynak kodlu e-posta ve işbirliği çalışma ortamı şu anda en popüler ortamlan birisi olarak Lotus Notes ve Microsoft Exchange'in tahtını sallıyor. İlginç olan asıl nokta ise şu. Bu şirket Yahoo tarafından satın alındı. Acaba Microsoft'un Yahoo'yu ısrarla almak istemesinin ardında yatan asıl sebeplerden biriside bu mu? Startup'ların önemi bir kere daha ortaya çıktı. Türkiye'de de risk sermayesi ortaklıklarının bu modeli uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Doğru vizyonu olan küçücük bir firma milyar dolarlık bir yatırıma dönüşebilir.

Vikipedi: Özgür Ansiklopedi

FZ

Ansiklopedi yazarı olmaya ne dersiniz? Uzmanlık alanınıza giren bilgileri madde madde yazarak ileride araştırma yapacak olan insanlara yardımcı olmak ister misiniz? Daha önce yazdığınız makalelerden faydalanarak ortak bilgi hazinesini genişletmek ister misiniz? Başkalarının yazdığı ansiklopedi maddelerine katkıda bulunmak için vaktiniz ve enerjiniz var mı? Ciddi ve detaylı bilgi aktarımı konusunda kendinize güveniyor musunuz?

O halde Vikipedi, Özgür Ansiklopedi yazarlarından biri olup katkıda bulunmaya başlayabilirsiniz. İngilizce halinde 280.000 civarında madde barındıran bu Internet tabanlı özgür ansiklopedinin Türkçesinde henüz sadece 330 civarı ansiklopedi maddesi var. En son eklenen maddeleri ve değişiklikleri burada görebilirsiniz.

Google da dahil pek çok sitenin kullandığı Vikipedi internet ansiklopedisine katkıda bulunarak Türkçe bilgi kaynaklarının gelişmesine katkıda bulunmuş olacaksınız. Sistemin Wiki tabanlı olması işleri kolaylaştırıyor ancak böyle bir sistemle ilk kez karşılaşıyor olsanız dahi mevcut yardım ve yönlendirme sayfaları gayet açıklayıcı, deneme yanılmalarınızı gerçekleştireceğiniz bir "sandbox" bile var.