Spiegel Online'ın Internet Tarayıcı Raporu: Kim Lider, Kim Büyüyor?

0
vst
Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Spiegel Online'ın yayımladığı habere göre sitenin Microsoft IE kullanıcı oranı 63.18%. Öte yandan, Firefox kullanıcı oranı ise 30.15% lere ulaşmış durumda. Aynı zamanda pazar araştırması yapan bir kuruluş olan WebSideStory'nin son araştırmasına göre Firefox'un pazar payının 6.8%'e ulaştığını belirten Spiegel, Firefox'un çok hızlı ve önemli bir yol katettiğini belirtiyor.
Bir ilginç nokta: Konqueror de habere 0.42% ile dahil edilmiş. Böylece, Konqueror de "diğer" kategorisinden çıkıp, kendi ismiyle anılmaya başlanmış oldu.

Bütün bunlar gerçekleşe dursun, ülkemizdeki web siteleri lüzümsuz yere standardize edilmemiş kodlarla ve özgür olmayan yazılımlarla görüntülenen parçalarla donatılıyor. Halbuki, Web üzerinden hizmet veren en kapsamlı CGI uygulamasının bile standardlara uyumlu olarak çalışmaması için hiçbir neden yoktur. Bunun nedeni, anlaşılıyor ki, yeterli bilgi donanımından yoksun web tasarımcıları ve programcılarının standartlara karşı direnç göstermesidir. Umarız bizler de her siteyi istediğimiz her web görüntüleyici ile gezebiliriz...

Görüşler

0
kurdoglu
Geçenlerde ido nun sitesinden bilet alayım dedim firefoxla bir türlü sisteme giremedim. Bu bileti almak zorundaydım çünkü oraya son anda gideceğim için bilet kalmayabilirdi, Altında da "Bu site sadece Internet Explorer 5.5 ve üstü versiyonlarla uyumlu çalışmaktadır" yazıyor. Artık bende sorun olduğu için mi girmiyordu bilmiyorum ama kullanıcı adı ile şifreyi giriyorum giriş e tıklıyorum bir türlü girmiyor. Allahtan vmware altında vmware vardı da oradan explorerı açıp rahatça biletimi aldım.
0
demolish
Best Viewed Using The Browser YOU Like

http://www.anybrowser.org/
http://www.anybrowser.org/campaign/
http://www.anybrowser.org/campaign/abgraphics.html

http://www.anybrowser.com/
http://www.jessett.com/
0
urxalit
Eğer uyumsuz sitelerin kara listesi çıkacaksa bascuda.com'u unutmayın. Ne firefox, ne opera ile hiçbir sipariş vs yapılamıyor.
0
demolish
bu hususta benim görebildiklerim şunlar; ie nin güvenlik problemleri ve firefox un hem teknik hem güvenlik bakımından öne geçmesi sebebiyle, windows kullanıcılarının firefox u tercih eder hale gelmesi sayesinde standartların uygulanması konusundaki duyarlılık arttı. yani tarayıcı bağımlı siteler yüzünden internet keyfi kursağında kalanların sayısı artınca bu konuda homurdananların çıkardığı seste yükseldi ve daha bir iştilir(gerçi evveldende işitiliyordu fakat kimse tınlamıyordu) hale geldi. o yüzden bence yapılması gereken www.spreadfirefox.com . şahsen her windows kullanıcısına tavsiye, kurulum, teslim ediyorum. bu yol bence arzulanan hedefe ulaşmak(tasarımcıların tarayıcı bağımsız site tasarlamaları) için uzun vadeli fakat daha etkili bir yol.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

darkhunter

"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)

Açık Ağlar, Kapalı Rejimler

murat09

E - postanızı açtığınızda, haftanın her günü, size birşeyler satmaya çalışan onlarca mesaj buluyorsunuz. Genellikle bu bir ürün oluyor, fakat bazen internet üzerinde ürünler yerine fikirler de sahibini arıyor. Ekranınızda savaş karşıtı bir söylem, yeni hayat tarzı dersleri veren bir gurudan rahatlatıcı sözler, ya da açık açık siyasi propoganda görebiliyorsunuz.

İnternetin babası öldü

esse

World Wide Web (www) sisteminin kurucularından Michael Dertouzos, bir süredir tedavi gördüğü Boston’daki Massachusetts General Hospital’da hayatını kaybetti. Olay internet çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.

64 yaşında hayatını kaybeden Dertouzos, Web’in uluslararası standart haline gelmesinde büyük rol oynamıştı.

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim...

sundance

Eminim kablosuz erişimle uğraşan herkes Cantenna ya da Pringles kutusundan yapılan antenleri görmüştür.

Fena değil bir çekim sağlasalar da bu antenlerin en büyük dezavantajı pigtail denen arabirime ihtiyaç duymaları.

Diyelim ki derdiniz bu değil, mevcut bir AP'iniz var ve bunun daha uzun mesafede veya her yöne doğru değil de sadece evinizin ekseninde çalışmasını istiyorsunuz. O zaman sizin için çok daha kolay, şık bir çözüm burada . Ben denedim, kesinlikle işe yarıyor.