İnternette şehir rehberleri

0
anonim
Bilmiyorum bulunduğunuz şehire ait bir web sitesi var mı? Eger İstanbuldaysanız bu sitelerden bir dolu bulmanız mümkün... Ama belki de adını bundan önce sadece gazete veya televizyonlarda duyduğunuz şehirlerin internet rehberleri var. Bu siteleri henuz 20 yaşını aşmayan gençler tasarlamış. Ben baktım isterseniz birde sizler göz atın.
www.kutahyasehri.com

(Editörün Notu: sizlerin de bildiği başka bireysel oluşum şehir rehberleri varsa onları da buraya gönderin yorum olarak, herkes öğrenmiş olsun. Motoru yakmayın, bilgiyi paylaşın. :-) )

Görüşler

0
anonim
Helal olsun o gençlere. Gerçekten Kütahya nerdedir deseler bilemezdim ama şehirlerini güzel tanıtmışlar. Hepsini teker teker tebrik ediyorum. Çok güzel. Türkiye ve şehirler internette tanıtılıyor.
Tebrik eederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet`in sopası yok ki..

larweda

www.google.com son günlerde internette en çok kullandığımız arama motoru.. Ama bilerek ya da bilmeyerek şahane bir rastlantıya neden oldular. Google'a gidip "dumb motherfucker" arattırırsanız, en yüksek puanlı sonuç Amerika`nın taze başkanı George.W. Bush hakkında bir site oluyor. Yani basit bir yorumla internet`in en ünlü "dumb motherfucker"ı George.W. Bush oluyor. İlahi adalet mi dersiniz, sanal adalet mi dersiniz, bilmem... :-))

TTNET ADSL fiyatlarını yeniden düzenledi.

larweda

Şu anda güzide memleketimizin tek ADSL üzerinden servis sağlayıcısı olan TTNET, yaklaşık 2-3 yıldır değiştirmediği ADSL tarifelerini yeniden düzenledi.
Yeni düzenlemeye göre, daha önce aylık 49 milyon TL. olan 128/32 Kbps bağlantı ücreti aylık 60 milyon TL.'ye çıkarıldı. Bu durumda ADSL - Kablonet arasındaki ücret farkı çok azalmış oldu.
Öte yandan, 256 ve daha üzeri downlink veren tarifeler de ulaşılabilir düzeylere çekilerek daha mantıklı rakamlara indirildi. Bu fiyat politikası, yakında ADSL pazarına girecek özel ISP'lerin belini kırmak olarak da nitelendirilebilir.

filemirrors

binner3

Aradığınız bir dosyayı bulamıyormusunuz ??
İnternet üzerinde onca saat harcamanıza gerek yok dosya ismini yazıp aratın o size indirecek biryerler buluyor.http://www.filemirrors.com/search.src

Tipografik Kitap Arama: AmazType

FZ

Keita Kitamura ve Yugo Nakamura tarafından Amazon Web Servisleri kullanılarak geliştirilmiş çılgın bir tipografik kitap arama sistemi: amaztype. Yaptığı şey konu ile ilgili kitap kapak görüntülerini alıp aradığınız sözcüğün harflerini oluşturarak dizmek. Söz gelimi Lisp aradığınızda karşınıza koca bir Lisp yazısı geliyor ve gelen görüntüdeki grafiklere tıklayarak "zoom" yapabiliyor, kitapla ilgili detaylı bilgi alabiliyor ve doğrudan kitabın sayfasına gidebiliyorsunuz.

En çok aranan sözcükleri burada görebilirsiniz. Konu ile ilgili eğlenceli bir makaleyi de burada okuyabilirsiniz.

Türk Uzmandan ``Casus´´ Matematiksel Model

anonim

ABD´de yaşayan Türk profesör Bülent Yener, IRC sohbet odalarında geçen konuşmaları tespit edecek matematiksel bir modelleme üzerinde çalışıyor. ABD hükümeti Yener´in çalışmasını terörizmle mücadelede kullanacak.

Sohbet odaları internetin en çok ziyaret edilen alanlarından. Kullanıcıların diledikleri konuları konuştukları sohbet odaları, aynı zamanda kötü niyetli ``hacker´´ların şifre ve kredi kartı numaraları çaldıkları bir alan. Ancak, bu kez hedefte terörist örgütlerin şifreli haberleşmesi var. Ayrıntılı bilgi için ntvmsnbc.com.