.tr Paylaşılamıyor

0
mrtksn
15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
bm
Bir de sunu dusunun, bir sekilde TC vatandaslari .tr disinda birsey alamasalardi ne olurdu? (ipucu: A ile basliyor L ile bitiyor, 'eh cok istediler verelim bari' diyenler tarafindan bize verilen en pahali sadaka olarak 'pazarlaniyor')
0
bio
Al birini vur ötekine...
0
xcorex
telekom gene insan düdüklicek bişey bulmuş kendine.. tabi paranın kokusunu almış.. umarım eline geçiremez. aksi takdirde ".tr" domaini korkulu rüyamız haline dönüşebilir :)
0
bm
Telekom degil Telekomünikasyon Kurumu. .tr zaten teknik acidan harika idare edilen bir memleket domaini degildi (hatta sorumlular disinda da utanc vericidir yakin zamana sektorun ozel kisminin da isim ve isim ranti icin birbirini yerken teknik tarafa ses cikartmamasi).
0
yilmaz
milleti yolmak için birbirlerine girdiler gene. .tr uzantılı bir domaini en az 50 ytl den satar bunlar. hatta bir ton da evrak isterler.
bu devirde bir de bunlarla mı uğraşıcaz. millet ipv6 denemeleri yapsın biz daha .tr domainini kim satsın diyen adamlarla uğraşalım.
0
Baby
Almanya da .de isimli domain çok yaygın. Adamlar resmen .com kadar sık kullanıyorlar. Diğer ülkelerde de bu uzantılar rağbet görüyor. Fakat Türkiye de .tr uzantılı domaini direk vermek yerine saçma sapan .gen.tr, name.tr, gibi şeyler veriyorlar. Neden bu ülke de sürekli bir şeylerin pisligi çıkarılıyor? Neden bunlar internet kullanıcılarını yolmak istiyor. Her açıdan kısıtlama her açıdan sınırlama. ADSL desen kotalı saçmalıgı. Verdikleri sözde DSL geniş bant hattına kota koyma zalaklıgı, domain isimlerinde bir yıgın saçmalık. Bilemiyorum artık. Çok takmıyorum bunları ama aklıma gelince canımı sıkmıyor değil hani. Ya biz keriziz ya bunlar çok uyanık.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web 2.0 Tasarım Eğitim Dökümanları

DemensMagnet

Web 3.0 konseptleri tartışılmaya başlayadursun tüm internet halen Web 2.0'a ayak uydurabilmiş değil. Özellikle de ülkemiz. Halen Web 2.0 nedir? diye soran arkadaşlarımız buradaki makaleyi inceleyebilirler.

Internet, Dil, Sosyoloji

FZ

İnsan dilleri sürekli bir değişim içinde, binlerce yıllık süreçlerde bu mavi gezegende pek çok doğal dil ortaya çıktı, bir kısmı öldü, bir kısmı Baskça, Arnavutça gibi Avrupa'nın göbeğinde izole şekilde varlığını sürdürdü, bir kısmı da zenginleşerek ve diğer dillerle alışveriş halinde günümüze dek geldi.

Sanırım sıra Internet'in doğal dilleri etkilemesine geldi. Etik tartışmaların ötesinde ele alınması gereken, analiz gerektiren bir olgu yavaş yavaş kendini belli etmeye başlıyor.

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.

Kartoo.com: İlginç Bir Arama Motoru

sundance

www.kartoo.com arama motorlarına farklı bir yaklaşım. Görsel açıdan ilintili olarak aradığınız konu hakkında önem sıralamasına göre linkleri bir harita üzerinde gösteren bu site, bana oldukça eğlenceli gözüktü.

İsterseniz bir Fazlamesai.net search ettirip olayın özünü görün ;)Search sonucu gelen en büyük noktaya dikkatinizi çekerim, `Şöyle bir site yapsak ... tadında` ;)

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği

omniheurist

HTML tabanlı internet uygulamalarının programcıya ve kullanıcıya getirdiği birçok zorluklar ve kısıtlar vardır. Request-Response modelinden kaynaklanan tek taraflı update kısıtı, dinamik ve esnek olmayan arayüz, bantgenişliğinin çok verimsiz kullanılması, aynı bilginin tekrar tekrar iletilmek zorunda olması ve farklı programlama pratikleri vb...