.tr Paylaşılamıyor

0
mrtksn
15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
bm
Bir de sunu dusunun, bir sekilde TC vatandaslari .tr disinda birsey alamasalardi ne olurdu? (ipucu: A ile basliyor L ile bitiyor, 'eh cok istediler verelim bari' diyenler tarafindan bize verilen en pahali sadaka olarak 'pazarlaniyor')
0
bio
Al birini vur ötekine...
0
xcorex
telekom gene insan düdüklicek bişey bulmuş kendine.. tabi paranın kokusunu almış.. umarım eline geçiremez. aksi takdirde ".tr" domaini korkulu rüyamız haline dönüşebilir :)
0
bm
Telekom degil Telekomünikasyon Kurumu. .tr zaten teknik acidan harika idare edilen bir memleket domaini degildi (hatta sorumlular disinda da utanc vericidir yakin zamana sektorun ozel kisminin da isim ve isim ranti icin birbirini yerken teknik tarafa ses cikartmamasi).
0
yilmaz
milleti yolmak için birbirlerine girdiler gene. .tr uzantılı bir domaini en az 50 ytl den satar bunlar. hatta bir ton da evrak isterler.
bu devirde bir de bunlarla mı uğraşıcaz. millet ipv6 denemeleri yapsın biz daha .tr domainini kim satsın diyen adamlarla uğraşalım.
0
Baby
Almanya da .de isimli domain çok yaygın. Adamlar resmen .com kadar sık kullanıyorlar. Diğer ülkelerde de bu uzantılar rağbet görüyor. Fakat Türkiye de .tr uzantılı domaini direk vermek yerine saçma sapan .gen.tr, name.tr, gibi şeyler veriyorlar. Neden bu ülke de sürekli bir şeylerin pisligi çıkarılıyor? Neden bunlar internet kullanıcılarını yolmak istiyor. Her açıdan kısıtlama her açıdan sınırlama. ADSL desen kotalı saçmalıgı. Verdikleri sözde DSL geniş bant hattına kota koyma zalaklıgı, domain isimlerinde bir yıgın saçmalık. Bilemiyorum artık. Çok takmıyorum bunları ama aklıma gelince canımı sıkmıyor değil hani. Ya biz keriziz ya bunlar çok uyanık.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.

Bir kaç ilginç rakam

conan

Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.

Türk Telekom´dan Yeni ADSL İhalesi

o_ozardic

Türk Telekom A.Ş. (TT) ikinci ADSL ihalesi için ön yeterlilik ilanına çıktı. 200 bin port olacağı bildirilen ihaleye katılmak isteyenler ön yeterlilik belirlemek üzere 6 Haziran 2003’e kadar başvuru yapacaklar. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunanlara davet mektubu gönderilecek ve istekliler test aşamasın çağrılacaklar. Testten geçen şirketlerden ise fiyat istenecek. Ön yeterlilik mektubu, 400 milyon TL karşılığında TT’den alınabilirken ayrıntılı bilgiye http://www.malzeme.telekom.gov.tr/xdsl/ilan.htm adresinden erişmek mümkün.

Spiegel Online'ın Internet Tarayıcı Raporu: Kim Lider, Kim Büyüyor?

vst

Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Spiegel Online'ın yayımladığı habere göre sitenin Microsoft IE kullanıcı oranı 63.18%. Öte yandan, Firefox kullanıcı oranı ise 30.15% lere ulaşmış durumda. Aynı zamanda pazar araştırması yapan bir kuruluş olan WebSideStory'nin son araştırmasına göre Firefox'un pazar payının 6.8%'e ulaştığını belirten Spiegel, Firefox'un çok hızlı ve önemli bir yol katettiğini belirtiyor.

İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00