.tr Paylaşılamıyor

0
mrtksn
15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
bm
Bir de sunu dusunun, bir sekilde TC vatandaslari .tr disinda birsey alamasalardi ne olurdu? (ipucu: A ile basliyor L ile bitiyor, 'eh cok istediler verelim bari' diyenler tarafindan bize verilen en pahali sadaka olarak 'pazarlaniyor')
0
bio
Al birini vur ötekine...
0
xcorex
telekom gene insan düdüklicek bişey bulmuş kendine.. tabi paranın kokusunu almış.. umarım eline geçiremez. aksi takdirde ".tr" domaini korkulu rüyamız haline dönüşebilir :)
0
bm
Telekom degil Telekomünikasyon Kurumu. .tr zaten teknik acidan harika idare edilen bir memleket domaini degildi (hatta sorumlular disinda da utanc vericidir yakin zamana sektorun ozel kisminin da isim ve isim ranti icin birbirini yerken teknik tarafa ses cikartmamasi).
0
yilmaz
milleti yolmak için birbirlerine girdiler gene. .tr uzantılı bir domaini en az 50 ytl den satar bunlar. hatta bir ton da evrak isterler.
bu devirde bir de bunlarla mı uğraşıcaz. millet ipv6 denemeleri yapsın biz daha .tr domainini kim satsın diyen adamlarla uğraşalım.
0
Baby
Almanya da .de isimli domain çok yaygın. Adamlar resmen .com kadar sık kullanıyorlar. Diğer ülkelerde de bu uzantılar rağbet görüyor. Fakat Türkiye de .tr uzantılı domaini direk vermek yerine saçma sapan .gen.tr, name.tr, gibi şeyler veriyorlar. Neden bu ülke de sürekli bir şeylerin pisligi çıkarılıyor? Neden bunlar internet kullanıcılarını yolmak istiyor. Her açıdan kısıtlama her açıdan sınırlama. ADSL desen kotalı saçmalıgı. Verdikleri sözde DSL geniş bant hattına kota koyma zalaklıgı, domain isimlerinde bir yıgın saçmalık. Bilemiyorum artık. Çok takmıyorum bunları ama aklıma gelince canımı sıkmıyor değil hani. Ya biz keriziz ya bunlar çok uyanık.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telnet ile çeşitli protokollerin uygulamalı kullanımı

honal

Internette kullandığımız her servise ait özelleştirilmiş yazılımlar vardır. Mesela, mail alıp gönderebilmek için pop3 ya da Imap özelliklerini destekleyen bir mail istemcisine(Microsoft Outlook, Mozilla ThunderBird), IRC kanallarında muhabbet edebilmek için bir IRC istemcisine(Mirc, Xchat), FTP yapabilmek için yine bir ftp istemcisine(CuteFTP). Tüm bunları özelleştirilmiş programlar aracılığıyla yaparız. Bu aracı programlar kullandığımız her bilgisayarda olmayabilir, ya da herhangi bir sebeple kullanamayacak durumda olursak yardımımıza mazisi oldukça eski olan telnet uygulaması yetişir. Bu yazıda telnet kullanarak bazı servislerden nasıl yararlanabileceğimizi inceleyeceğiz..

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)

OECD Internet kullanım istatistikleri

sundance

OECD ülkeleri arasında altı ayda bir yapılan istatistiklere göre, Aralık 2006 itibariyle Türkiye, geniş bant kullanımında Meksika'nın hemen önünde yeralmış.(30/31)

Türkiye'nin hemen önünde ise Yunanistan bulunmakta. DSL/Kablo ve Fiber bağlantılarının gözönüne alındığı Bu istatistiklerde önemli bazı veriler var.

Yaşasın explorer dışında ki tüm tarayıcılar !!!

redogre

İ.T.Ü yüksek lisans öğrencisinizdir, kayıtlar internetten denir, sayfayı 30 kere açmanıza rağmen çalışmaz, dellenip mozilla indirirsiniz, o da scriptlerde problem yaşadığı için kayıt sayfasının linkine basamaz, explorerdan linki okuyup, mozillada yazar, sonunda kayıt olursunuz. Ve okulun bilgi işlem birimini tebrik edersiniz.

NOKIA 9200 Communicator da flash player desteği!

redogre

Nokia 9200 communicator serilerinde flash player desteği olacağı açıklandı! Ayrıntılı bilgi burada.

Merak ediyorum bu cep telefonlarına daha neler sığdıracaklar...