Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.

0
ahmetozdemir
Çin cumhurbaşkanı Hu Jintao Amerika ziyareti esnasında Bill Gates ilede görüşmüş. Görüşme sırasında ''Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.'' demiş. Ayrıca yazılım korsanlarına karşı mücadele ettiklerini de savunmuş. Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Zebani
Kesin dostudur. Çin malı taklit bir Windows çıkarıp 1 YTL ye sattıkları zaman dostuklarını görürüz. :))))
0
towsonu2003
adamin ilk ziyaret ettigi yer gates'in eviymis...

ne bicim komunisttir anlamadim ki...

0
bk
Kendi işçilerini üç kuruşa çalıştırıp dünyadaki diğer işçilerin emek değerlerinide düşürten
0
experience
dahi anlamindaki "de" ayri yazilir.
0
rafet
Cok yuzeysel yorumlar yapiyorsunuz. Komik oluyorsunuz da farkinda degilsiniz gibime geliyor. Bir program hakkinda "La adam uc yazi cirpistirmis, karsiliginda binlerce dolar istiyor..Biz de karalayalim, kose olalim mina koyayim" diyen hodukler gibisiniz. Cin in komunist oldugu sanirim artik iddia edilemez.Adi komunist parti olan bir parti iktidarda, tek dogrusu bu. Cini kusumsuyor muyum, hayir, ama sadece artik komunist olmadiklarini, bunu savunmadiklarini soyluyorum. Mutlaka gecmisten gelen baglari var, ulkenin yonetiminde sol diyebilecegimiz bir anlayis, bakis var. Cin devlet baskani bizden korkmayin falan diyor, ama ne dese bos, korkuyorlar, korkacaklar. Cinliler Gates le bile anlasma yapsalar, bu isten Mikrosoft zararli cikar diye dusunuyorum. selamlar
0
yilmaz
hocam iyiki varsınız. Bu daracık dünyamızda sizin yorumlarınız olmazsa kaybolurduk.
0
Zebani
kominizmin tarifiyle başlasaydın olaya???
0
sosgezbir
Harbi nasıl Komunizt bunlar ya Linux taraftarı olması gerekirken yaptığı işe bak. Linux a en fazla ilgi güney amerika devletlerinde var adamlar linux devrimi yaptılar ülkelerinde.
0
anonim
Kaba bir hareket olmus. Bunun gibi bir cok insan "acik kaynak - kapali kaynak" tartismasini "fenerbostan - gassaray" tartismasi gibi goruyor.

Bu tur kaba hareketler toplumun gozunde acik kaynak hareketinin liseli terbiyesiz cocuklarca savunuldugu tezini guclendiriyor. ki bu fanboy'lar cogunlukta oldukca haklilar da...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biri bizi düdüklüyor

netguru

Tüm dünyada internetin kullanımı arttıkça beraberinde sorunlar da çoğalıyor. Bunların başında kişisel bilgilerin gizliliği geliyor. Biz çok fazla farkında olmasak da Türkiye gibi, yeni teknolojiler konusunda iyi bir bilinçlenme süreci yaşamayan ülkelerde sorun daha büyük boyutlarda. Aslında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda “özel yaşamın gizliliği ve korunması” hükümleriyle bizlere tanınmış haklar var. Ancak gizli kulaklar telefondan sonra sanal dünya üzerinde de kol geziyor.

Tcl/Tk 8.5 Çıktı

anonim

Açık kaynak kodlu betik dillerinin atası Tcl/Tk nın kararlı yeni sürümü 8.5 duyuruldu. Yeni sürüm TCL dili için birçok güncelleme ve performans iyileştirmesinin yanında popüler grafik arayüz kütüphanesi TK için de yeni arayüz bileşenleri ve yeni bir tema sistemi gibi birçok yenilik içeriyor. Bilgi ve kaynak kodları aşağıdaki adreslerde:

http://www.tcl.tk
http://www.sourceforge.net

NTV ve MS...

urxalit

Bütün gün sinir ettiler. Yarım saatte bir Bilişim'e bağlanıp bir MS elemanını çıkardılar. Yok XP şöyle, yok XP böyle... Adamların da yenilik olarak yeni GUI dışında saydığı birşey yok. :)) Canlı yayın yapmadığı zamanlarda da XP hikayelerini banttan verdiler.

1. Dünya Siber Oyun Olimpiyatları Başladı !

redogre

Tesadüfen girdiğim Worldcybergames.com sitesinin sloganı şu: Atina size ilk olimpiyatı hatırlatıyorsa Seul de size ilk siber olimpiyatı hatırlatsın!
Ön elemeleri geçen 30 ülkeden 400 yarışmacı 5 Aralık 2001 den itibaren toplam 300.000 $ lık bir ödül için yarışacak.
Maalesef yarışan ülkeler arasında Türkiye yok ama belki de Fazlamesai yol göstericiliğinde önümüzdeki yıl biz de yerimizi alırız...

ABD Medya Edebiyat (ya da Anna Karenina nasıl çok satar?)

FZ

Aldığımız haberlere göre ABD´deki en popüler talkshow programlarından birinin sunucusu Oprah Winfrey programında Anna Karenina´dan bahsedip ve bu kitabın aslında o kadar zor bir kitap olmadığını, güzel bir kitap olduğunu belirtince Anna Karenina´nın satışları bir anda patladı.

961.030 yeni kopya için baskıya giren Penguin Yayınları yetkilileri bu talep karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

TV programcısı Winfrey´e göre bu kitap biraz kalın bir kitap olmakla birlikte aslında o kadar da zor değil ve insanların gerçek edebiyatla uğraşmaları lazım bazen. 1 numarada yer alan kitabını ve yer alma sebebini üstad Leo Tolstoy görseydi acaba ne derdi?

Bu fantastik haber karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyor, TV, medya, kitaplar, edebiyat, garip bağlantılar üzerine bir kez daha derin bir tefekküre dalıyor, dumurlararası bir gezintiye çıkıyoruz.