Google Suggest

0
e2e
Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.

Görüşler

0
Tuvok
Guzel ve yararli bisey cikarmislar. Cok iyi bir fikir.
0
resilence
şaşırtıcı yeniliklere imza atıyorlar :)
0
daylap
"Bunu bende düşünmüştüm" dedirtecek türden birşey:)
0
lifesdkver0_1
google'cılardan epey önce düşünülmüştü zaten: http://blog.bitflux.ch/archive/spotlight_like_livesearch_added.html [blog.bitflux.ch].

İşin arkasında xml http request [jibbering.com] var. Rich Internet Applications kavramı biraz daha ilerleyecek böylece.
0
FZ
Sağlam arayüzler geliştirmek ve Rich Internet Client Applications mevzusu ile ilgilenenler için:

http://www.openlaszlo.org/

http://www.laszlosystems.com/

http://www.alphaworks.ibm.com/tech/ide4laszlo

http://www.blogbox.com/

http://www.mylaszlo.com/

Ve bu işlerin arkasındaki adam:

http://osteele.com/blog/

Ve bu adamla ilgili daha önce FM'deki bir tartışma:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2545


0
lifesdkver0_1
lazslo güzel bir sistem ancak %3lük flash kullanıcısı olmayan web gezginlerini de düşünmek lazım. bir de türkçe desteği yok henüz (utf-8 daha doğrusu).

R.I.C.A icin bir derleme de burada [phplens.com] var. Özellkle Backbase [www.backbase.nl]görülmeye ve takip edilmeye değer.

Bu arada Gmail tarzı bir web-mail arayüzü için hala neden bir açık kaynak kodlu proje başlamadı; anlamış değilim.
0
feran

Valla hizmette sınır yok! Ben de konuyla ilgili olsun olmasın(siz fazlamesai yapar nasılsa bir ilgisini bulursunuz) rastladığımbir adresi paylaşmak istedim...
http://www.sarvan.net/mezarmain.htm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünya´nın En Hızlı Ticari Treni Hizmete Giriyor

conan

Şangay'ın 30 km kuzeyinde bulunan Pudong uluslararası havaalanını şehre bağlayacak olan yeni manyetik tren şu ana kadar hizmete girmiş en hızlı ticari tren ünvanını alacak gibi gözüküyor. Trafikte şanslıysanız yaklaşık 40 dakikada alabileceğiniz bu mesafeyi yeni tren yaklaşık 7 dakikada alıyor. Trenin yaptığı maksimum hız 430 km/h. Tren bu hıza yaklaşık iki dakika içerisinde ulaşıyor. Manyetik trenlerle ilgili güzel bilgileri ve de evde nasıl manyetik tren yapabileceğinizi anlatan yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

ahmetozdemir

Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

Türk Kökenli Arama Motoru: Hakia

anonim

"Hakia'nın hedefi kullanıcılarına hızlı, verimli ve kapsamlı bir arama hizmeti sunmak. Elbette bu iddiaların hiçbiri yeni değil. Hatta bunlar geleneksel arama motorlarının en geleneksel sloganları. Hakia'nın bu unsurlarla hizmet verirken benzerlerinden farklılaşacağı noktaysa semantik (anlam bilimi) altyapısı. Bu sitede yaptığınız aramalarda sizi sonuca ulaştıracağını düşündüğünüz anahtar kelimelerini arka arkaya sıralamak yerine doğrudan bir soru cümlesi yazıyorsunuz. Araştırma şirketlerinin raporları kullanıcıların çoğunun sadece bir anahtar kelimeyle arama yaptığını gösteriyor olsa da doğal dil kullanımı işi değiştirebilir.

Örneğin internetteki kaynakları kullanarak ahtapotun kaç tane kolu olduğunu bulmak için şu ana kadar 'ahtapot kol' benzeri kelimelerle arama motorlarında sorgulama yapılıyordu. Hakia'daysa doğrudan 'ahtapotun kaç kolu var?' şeklinde bir cümle yazıyorsunuz (Yaptığımız denemede ilk sayfada sonuca ulaştık). Açılışı yapıldığında hala yer alıp almayacağını bilmediğimiz 'Challenge' (meydan oku) başlıklı düğmeyse bir anlamda 'ainesi iştir sitenin, lafa bakılmaz' demeye getiriyor. Bu başlığa tıkladığınızda Hakia yaptığınız aramanın sonuçlarını Google, Yahoo ve MSN gibi sektör liderlerinin sonuçlarıyla aynı sayfada karşılaştırmanız için veriyor. Denememizde rakiplerin ilk sayfada etkili sonuç bulamadığı bir arama yaşamadık ancak henüz deneme sürecindeki bir arama motorunun 10 yıllık rakiplerle aynı indeks zenginliğine sahip olması da etkileyiciydi.

Verimerkezi ile havuz ısıtmak

Betelgeuse

Bir verimerkezindeki sunucuların ürettiği ısı ile neler yapılabilir dersiniz?