Google Suggest

0
e2e
Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.

Görüşler

0
Tuvok
Guzel ve yararli bisey cikarmislar. Cok iyi bir fikir.
0
resilence
şaşırtıcı yeniliklere imza atıyorlar :)
0
daylap
"Bunu bende düşünmüştüm" dedirtecek türden birşey:)
0
lifesdkver0_1
google'cılardan epey önce düşünülmüştü zaten: http://blog.bitflux.ch/archive/spotlight_like_livesearch_added.html [blog.bitflux.ch].

İşin arkasında xml http request [jibbering.com] var. Rich Internet Applications kavramı biraz daha ilerleyecek böylece.
0
FZ
Sağlam arayüzler geliştirmek ve Rich Internet Client Applications mevzusu ile ilgilenenler için:

http://www.openlaszlo.org/

http://www.laszlosystems.com/

http://www.alphaworks.ibm.com/tech/ide4laszlo

http://www.blogbox.com/

http://www.mylaszlo.com/

Ve bu işlerin arkasındaki adam:

http://osteele.com/blog/

Ve bu adamla ilgili daha önce FM'deki bir tartışma:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2545


0
lifesdkver0_1
lazslo güzel bir sistem ancak %3lük flash kullanıcısı olmayan web gezginlerini de düşünmek lazım. bir de türkçe desteği yok henüz (utf-8 daha doğrusu).

R.I.C.A icin bir derleme de burada [phplens.com] var. Özellkle Backbase [www.backbase.nl]görülmeye ve takip edilmeye değer.

Bu arada Gmail tarzı bir web-mail arayüzü için hala neden bir açık kaynak kodlu proje başlamadı; anlamış değilim.
0
feran

Valla hizmette sınır yok! Ben de konuyla ilgili olsun olmasın(siz fazlamesai yapar nasılsa bir ilgisini bulursunuz) rastladığımbir adresi paylaşmak istedim...
http://www.sarvan.net/mezarmain.htm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

FZ

Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.

Penguence 4. Sayısı Çıktı!

wetware

Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerinden Canlı Yayın

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü yeni dönemde canlı yayına geçiyor. Pilot olarak seçilmiş olan ders ise Türkiye'deki en özgün içerikli bilgisayar derslerinden biri: Comp 314 - Principles of Programming Languages. Canlı yayını kaçıranlar için ilgili haftanın videolarına daha sonra da ulaşmak mümkün. Ders tüm dünyanın kullanımına açık, kullanıcı adı ve parolası olmayanlar 'Login as guest' düğmesine basarak ilgili videolara ve ders malzemelerine erişebilirler. Ders için ana kaynak Programming Languages: Application and Interpretation. Söz konusu kaynak da bedelsiz olarak meraklı olan herkesin serbestçe kullanımına açıktır.

Dersi veren Chris Stephenson dersi şu sözlerle anlatıyor:

Tanrının eli Korsan Kültür bakanına değerse...

sefalet

İsveç 2005 yılında çıkardığı kanunla hakları saklı eserlerin genelağdan indirilmesi ve paylaşılmasına yasak getirdi. Kanuna karşı gelenleri para ve iki yıla kadar hapis cezası bekliyor. Fakat İsveç'te herkes aynı fikirde görünmüyor özellikle kültür bakanı ve Tanrı.

Blackberry patent: 612M$ Baby

ekrems

Amerika'da tabir yerindeyse moda olan ve her an e-mail alıp gönderebilmenizi sağlayan blackberry aldı cihazlar ve bunlara servis sağlayan yazılımlarla ilgili olarak NTP ve RIM (Research in Motion) arasındaki dava tarafların aralarında anlaşmasıyla nihayet sonuçlandı. Sonuç: RIM, NTP'ye patent ihlallerine karşılık 612,5 milyon dolar ödeme yapacak. RIM, blackberry adlı araçların üretip yaygınlaştırmışken 1992'de kurulmuş olan NTP firmasının 2001 yılında açtığı patent davasının gazabına uğradı...