Google Suggest

0
e2e
Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.

Görüşler

0
Tuvok
Guzel ve yararli bisey cikarmislar. Cok iyi bir fikir.
0
resilence
şaşırtıcı yeniliklere imza atıyorlar :)
0
daylap
"Bunu bende düşünmüştüm" dedirtecek türden birşey:)
0
lifesdkver0_1
google'cılardan epey önce düşünülmüştü zaten: http://blog.bitflux.ch/archive/spotlight_like_livesearch_added.html [blog.bitflux.ch].

İşin arkasında xml http request [jibbering.com] var. Rich Internet Applications kavramı biraz daha ilerleyecek böylece.
0
FZ
Sağlam arayüzler geliştirmek ve Rich Internet Client Applications mevzusu ile ilgilenenler için:

http://www.openlaszlo.org/

http://www.laszlosystems.com/

http://www.alphaworks.ibm.com/tech/ide4laszlo

http://www.blogbox.com/

http://www.mylaszlo.com/

Ve bu işlerin arkasındaki adam:

http://osteele.com/blog/

Ve bu adamla ilgili daha önce FM'deki bir tartışma:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2545


0
lifesdkver0_1
lazslo güzel bir sistem ancak %3lük flash kullanıcısı olmayan web gezginlerini de düşünmek lazım. bir de türkçe desteği yok henüz (utf-8 daha doğrusu).

R.I.C.A icin bir derleme de burada [phplens.com] var. Özellkle Backbase [www.backbase.nl]görülmeye ve takip edilmeye değer.

Bu arada Gmail tarzı bir web-mail arayüzü için hala neden bir açık kaynak kodlu proje başlamadı; anlamış değilim.
0
feran

Valla hizmette sınır yok! Ben de konuyla ilgili olsun olmasın(siz fazlamesai yapar nasılsa bir ilgisini bulursunuz) rastladığımbir adresi paylaşmak istedim...
http://www.sarvan.net/mezarmain.htm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Örümcek Adam filmi posterleri toplatılıyor!

larweda

3 Mayıs 2002'de vizyona girecek olan "Spider Man:The Movie" filminin sinemalara dağıtılmış posterleri Sony Pictures tarafından toplatılıyor, ayrıca firmanın resmi sitesinde yayında olan film fragmanları ve tanıtımları da yayından kaldırıldı. Sony bunlara gerekçe olarak Dünya Ticaret Merkezi'nin fragmanda ve posterlerde görünüyor olduğunu açıkladı. Fragmanda örümcek adamın Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleleri arasında ağ örmesi var, posterde de örümcek adamın gözünde ikiz kulelerin görüntüsünün yansıması görülüyor. Sony, En kısa zamanda yeni bir poster hazırlanacağını ve Aralık ayına kadar da içinde Dünya Ticaret Merkezi olmayan bir fragman hazırlayacağını açıkladı. 2002'de vizyona girecek filmlerden de ikiz kulelerin görüntülerinin tamamen çıkması bekleniyor.

Bu konular ve "Spider Man:The Movie" hakkında geniş bilgi almak için: www.spidermanhype.com

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2008 - Duyuru

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2003 yılından beri ilkbahar aylarında gerçekleşmesine alıştığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri bu yıl sonbahar aylarında düzenlenecek. Etkinlik hakkında detaylar önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Symantec Microsoft ile Davalık Oldu!

parsifal

Geçtiğimiz yıl Veritas'ı da bünyesine katan Symantec, Microsoft'u Vista, 2003 Server ve diğer ürünlerinde Veritas kodlarını kullandığı için mahkemeye verdi.

Haber hakkında daha fazla bilgi için:
turk.internet.com
www.ntvmsnbc.com
internetnews.com

Katillerin Beyinleri Farklı mı?

anonim

hurriyetim.com: "Bilim adamlarının araştırmaları, pek çok seri katilin beyninin normal insanların beyinlerinden farklı olduğunu gösteriyor. Beyin tomografilerini karşılaştıran uzmanlar, katillerin beyinlerinin ön kısmında anormallik olduğunu belirtiyor."
"1990'larda New York`ta yapılan araştırmada cinayet suçu işlediği kanıtlanmış 25 kişinin beyin haritalarını çıkaran uzmanlar, normal insanlarda beynin en aktif bölümü olan ön kısmın (frontal lob) katillerde neredeyse hareketsiz olduğunu tespit etti.

ABD`de 17 fahişeyi öldüren ve yakalandığında onları neden öldürdüğü hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyen seri katil Joel Rifkin'in beyninin de ciddi şekilde hasarlı olduğu biliniyor.

Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

FZ

New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.