Google Suggest

0
e2e
Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.

Görüşler

0
Tuvok
Guzel ve yararli bisey cikarmislar. Cok iyi bir fikir.
0
resilence
şaşırtıcı yeniliklere imza atıyorlar :)
0
daylap
"Bunu bende düşünmüştüm" dedirtecek türden birşey:)
0
lifesdkver0_1
google'cılardan epey önce düşünülmüştü zaten: http://blog.bitflux.ch/archive/spotlight_like_livesearch_added.html [blog.bitflux.ch].

İşin arkasında xml http request [jibbering.com] var. Rich Internet Applications kavramı biraz daha ilerleyecek böylece.
0
FZ
Sağlam arayüzler geliştirmek ve Rich Internet Client Applications mevzusu ile ilgilenenler için:

http://www.openlaszlo.org/

http://www.laszlosystems.com/

http://www.alphaworks.ibm.com/tech/ide4laszlo

http://www.blogbox.com/

http://www.mylaszlo.com/

Ve bu işlerin arkasındaki adam:

http://osteele.com/blog/

Ve bu adamla ilgili daha önce FM'deki bir tartışma:

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2545


0
lifesdkver0_1
lazslo güzel bir sistem ancak %3lük flash kullanıcısı olmayan web gezginlerini de düşünmek lazım. bir de türkçe desteği yok henüz (utf-8 daha doğrusu).

R.I.C.A icin bir derleme de burada [phplens.com] var. Özellkle Backbase [www.backbase.nl]görülmeye ve takip edilmeye değer.

Bu arada Gmail tarzı bir web-mail arayüzü için hala neden bir açık kaynak kodlu proje başlamadı; anlamış değilim.
0
feran

Valla hizmette sınır yok! Ben de konuyla ilgili olsun olmasın(siz fazlamesai yapar nasılsa bir ilgisini bulursunuz) rastladığımbir adresi paylaşmak istedim...
http://www.sarvan.net/mezarmain.htm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her çocuğa (veya büyüğe?) bir dizüstü!

roktas

MIT Medya Laboratuvarları tarafından yürütülen heyecan verici bir proje: "100$'lık dizüstü". Bu ucuzlukta bir dizüstü bilgisayarla asgarî bilgiişlem gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor. Projenin temel hedef kitlesi dünya çocukları (bk. haber başlığı). Proje ön sayfasında girişime öncülük eden Nicholas Negroponte ile yapılmış bir mülakat mevcut.

Bu Eserin Asıl Sahibi Kim? Tartışması Bitiyor Mu?

FZ

Radikal'de bugün çıkan bir habere göre artık her türlü fikir ve sanat eserinde 'Asıl sahibi kim' tartışması bitecek. Çünkü eserlere üretildiği an itibarıyla elektronik imza atılabilecek.

Ezcacıbaşı Bilişim ve e-güven işbirliğiyle hayata geçirilen www. tasdix.com sitesi her türlü yaratıcı düşünce ve eserin kimin olduğuna dair internette onay veriyor. Daha önce eser sahibi noter yoluyla onay alabiliyordu. 5070 sayılı elektronik imza yasası gereği bu onayın hukuki geçerliliği de var. Yani mahkeme aşamasında bu siteden alınan onay delil olarak kullanılabilecek.

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

Yapay Zekânın Kurucusu Modern Araştırmaları Suçladı

FZ

Yapay Zekâ üstadı Marvin Minsky geçenlerde Boston Üniversitesi´ndeki bir konuşmasında "YZ 1970'lerden sonra bir beyin ölümü yaşadı," dedi. Minsky, 1959 yılında LISP dilini geliştiren John McCarthy ile birlikte MIT'deki Yapay Zeka Laboratuvarını kurmuştu.

Minsky, yapay zeka araştırmacılarını tam otonom ve düşünebilen makinaları geliştirme çabasından uzaklaşmakla suçladı.

University of California at Berkeley Zeki Sistemler Merkezi yöneticisi Stuart Russell ise "Son 15 yıl YZ çalışmaları bakımından çok heyecan verici geçti," dedi. Minsky'nin yorumlarını şaşırtıcı ve hayal kırıklığına uğratıcı bulan Russell, öğrenme, görme, robotik ve akıl yürütme üzerine çalışan araştırmacıların önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.