Eskişehir'de Yazılım Üssü İçin İlk Adım

0
FZ
1971 yılından bu yana Türkiye’nin bilişim uygulamalarını daha çağdaş bir düzeye taşıyarak toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) Eskişehir Şubesi, kenti Türkiye’nin ve Avrupa’nın bilişim merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda Eskişehir Valiliği ve KOSGEB ile işbirliği yaptı. Bu işbirliğinin sonucunda, 15 Şubat günü taraflar arasında Eskişehir Yazılım Üssü’nün kurulması için bir ön protokol imzalandı.

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Uğur Akkuş, KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ve Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı tarafından imzalanan ön protokole göre, Eskişehir’de sadece yazılım Ar-Ge ve ihracatına yönelik faaliyet göstermek isteyen KOBİ’ler, genç girişimciler ve çok uluslu büyük firmalar için bir yazılım üssü kurulacak. Ancak çok uluslu firmaların üsten yararlanabilmeleri için, Eskişehir’e doğrudan yatırım yaparak, ürünün Türkiye’de üretildiğini ve geliştirildiğini belirtmeleri, geliştirilen ürünün ihracatını Türkiye üzerinden yapmaları, personelin en az %30’unu Eskişehir’den istihdam etmeleri, yeterli yetişmiş insan kaynağı bulunmaması halinde eğitim vermeleri gerekecek. Bu sayede, çok uluslu yabancı firmalar aracılığıyla da Türkiye’nin tanıtımına, ekonomik kalkınmasına ve bilgi toplumuna dönüşmesine katkı sağlanmış olacak.

Kaynak: http://www.eskisehir.tbd.org.tr

İlgili Yazılar

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C#

FZ

Geveze fazlamesai.net muhabiri FZ, araştırmacı gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için usanmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyor ve Crea-World, Polaris Plaza tesislerinden bildiriyor...

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Dr. Mustafa Akgül yönetiminde, 19 Mart 2002 günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Programlama Dilleri Savaşı: C++, JAVA, C#" adlı panele katılım beklenenin epey üzerinde gerçekleşti. Galileo salonuna panel için gelen ve sayıları 60'ı geçen katılımcıyı ağırlayabilmek için dışarıdan sandalye servisi yapmak zorunda kalındı.

Makale/Röpörtaj Turu

anonim

Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))

Noam Chomsky İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde

FZ

Özgürlükleri teftiş için 13 Şubat’ta Türkiye’ye gelen Noam Chomsky, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konferans veriyor ve Üniversite bu vesileyle, çağımızın en önemli entellektüellerinden Chomsky üzerine yapılmıs bir belgeseli 10 Şubat’ta gösteriyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky 13 Şubat Çarşamba günü saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde, “11 Eylül ve İletişim” konulu bir konuşma yapacak.

Eski´ye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı :)

conan

Hürriyet'de çıkan bir habere göre 20 yıl önce üretilen bir bilgisayarı, bir Pentium III ile bazı konularda yarıştırmışlar. Pentium III bilgisayar, "mektup yazma ve basma" konusunda "antika" bilgisayara yenik düşmüş.

Sonuç da şöyle: Antika bilgisayarda mektup 2 dakika 51 saniyede yazılıp basılırken yeni bilgisayarda aynı işlem 4 dakika 30 saniyede yapılabiliyormuş! Peh peh peh...

Tabii ki bu testin nerde yapıldığı, ne zaman yapıldığı, kimin yaptığı, hangi işletim sistemleri kullanıldığı gibi şeylere değinilmemiş. Ha, bir de konuya hakim bir arkadaşımız da kısa bir tarihçe yazmış. Onu da mutlaka okuyun! :P