PDF: Yeni ISO Standartı

0
parsifal
Adobe PDF 1.7, belge yönetimi ve taşınabilir belge biçimi olarak ISO 32000-1 standartı kabul edildi. Böylece Adobe, pdf dosya biçiminin kontrolünü ISO'ya devretmiş oldu.

İlgili Yazılar

11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

anonim

ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

cember.net de satıldı

FZ

Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.

Makale/Röpörtaj Turu

anonim

Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...

BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

FZ

Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.