PDF: Yeni ISO Standartı

0
parsifal
Adobe PDF 1.7, belge yönetimi ve taşınabilir belge biçimi olarak ISO 32000-1 standartı kabul edildi. Böylece Adobe, pdf dosya biçiminin kontrolünü ISO'ya devretmiş oldu.

İlgili Yazılar

e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...

2006 SourceForge.net Community Choice Awards Final Sonuçları

anhanguera

2006 SourceForge.net Community Choice Awards'a Türkiye'den iki proje xynth, ve f4l aday gösterilmişti. İlk sonuçlar bugün açıklandı. Hem xynth hem de f4l finale kalmaya hak kazanmışlar. Sonuçlar 6 Nisan`da açıklanacakmış.

Matematik Köyü Destek İstiyor: Tübitak'ı Protesto Ediyoruz Kampanyası

butch

Prof. Dr. Ali Nesin’in, Tübitak'a Matematik Köyü ile ilgili yaptığı başvuruların sürekli olarak reddedilmesi ve yeni başvurularının önünün kesilmesi ile ilgili başlattığı imza kampanyasına http://www.tubitaki-protesto-ediyoruz.net adresinden ulaşabilirsiniz.

İsmini MARS`a gönder!

larweda

NASA, 2003 yılında planlanmış MARS uçuşu için tüm uzay heveslilerine isimlerini Mars'a gönderme şansı veriyor. Bu muhabbet aslında yıllardır duyulur söylenir, (hatta ilkokulda bu uğurda bi dolu kartpostal attığımı bile hatırlarım :-) ama ilk defa resmi bir kaynaktan duyurulduğunu görüyorum. Ama şimdi internet sağolsun gidiyosunuz NASA'nın web sitesine, iki dakikada, ööle kişisel bilgilerinizi filan vermeden veriyorsunuz isminizi, NASA da topladığı bu isimleri bir CD`ye doldurup MARS`a gönderiyor. Sembolik de olsa MARS`ta sizin de isminiz oluyor. Bu da fazlamesai`nin MARS`a gitme sertifikası.

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.