`Bilgisayar Bilimleri´ eğitim gönüllüleri aranıyor

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından, lise öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik programlama eğitimi ve yarışması düzenlenecektir.

Böyle bir girişimde gönüllü olarak yer almak ister misiniz?
Eğitimler ile ilgili birkaç detay(daha fazlası önümüzdeki haftalarda duyurulacak):
  • Scheme programlama dili kullanılacak
  • How to Design Programs Kitabı (Türkçesi) ve Comp 111 ders malzemeleri ders kaynağı olarak kullanılacak
  • Gönüllü öğretmenler öğrencilerle her hafta internetten aktarılan dersleri tekrarlayacak
  • Öğretmenlere mail/irc aracılığıyla yardım edilecek
İletişim: boranp AT bilgi edu tr

Görüşler

0
bm
Allah razi olsun diyeyim simdilik. How To Design Programs'in Turkce seklinin URL'i var mi?
0
butch
Henüz yok. Ama olur elbet ;)
0
ttk
Neden Scheme ?
0
yilmaz
fuzuli bir dil olduğundan
0
roktas
Şöyle bir değerlendirme yapılmış. Fuzuli yorumlar da olacaktır şüphesiz, ama her yorumu dinlemek lazım...
0
FZ
Belki şu okullarda da kullanıldığından olabilir. Belki de öğrencileri gereksiz detaylarla boğmak yerine doğrudan bilgi işlem teorisinin özüne yoğunlaştırmak için olabilir. Belki bu işin asıl yürütücüsü olan üniversitenin bilgisayar bilimleri bölümünün son birkaç yıldır bu tercihten kaynaklı olumlu pedagojik deneyimlerden ötürü de olabilir.
0
yilmaz
bu okullarda zorunlu ders mi aceba?
0
FZ
Orada pek çok üniversitenin, kolejin ve lisenin ismi mevcut. Tek tek bilemem ben hepsinin zorunlu, seçmeli derslerini. Bildiğim kadarı ile bilgi işlem ve programlamaya giriş derslerinde Bilgi Üniversitesi'nin Bilgisayar Bilimleri bölümünde iki dönem zorunlu temel derslerden biri. Mesela MIT'de de benzer bir müfredat olduğunu sanıyorum bu bakımdan ama şimdi %100 şudur dersem yalan olur.
0
ahmetozdemir
Ülkemizde genel liselerde seçmeli ders olarak Bilgisayar II dersi var ve kapsamı burada verilmiş. Ama ne meslek liselerinde ne de genel liselerde Schema anlatılan ders yok.
0
FZ
Evet ben de öyle biliyorum, dolayısı ile bu çalışma hevesli öğrenciler ve öğretmenler için halihazırda bildiklerine, öğrendiklerine ek yeni bir şeyler öğrenme, yeni bir perspektif ve bakış açısı kazanma fırsatı olacak.
0
bm
O sayfalarda gezerken su ilginc dersi farkettim. Acaba nasil materyal kullanmislar, nasil anlatmislar filan derken aklima OCW'de olabilecegi geldi. Ve buyurun. Gerci ders filmleri yok ama aramizda boyle seylere merakli arkadaslar belki bakarlar diye yazayim dedim.
0
FZ
Bu arada Scheme'cilerin bir kısmı nelerle uğraşır diye bakmak isteyenler için birkaç adres: Planet Scheme, Gerald Jay Sussman, Hal Abelson, Olin Shivers.
0
cbc
bilgi üniversitesindeki dersleri yakından takip edebilme şansım oldu. Dersi öncelikle Java ile almış olup tekrarlayan öğrenciler scheme'in ne kadar rahat olduğunu, konuları daha iyi anlayabildiklerini söylemeleri merakınıza bir nebze cevap olacaktır.

Tabi scheme ile syntax yerine programlama öğrenen öğrencilerden bir kısmının Java ve php başta olmak üzere diğer programlama dillerine de kolayca ve "okullu" olmanın verdiği özgüvenle geçiş yapabildiklerini bilmek sevindirici.

ek bir bilgi, aynı bölümde başka bir derste java anlatılıyor. Programlamaya scheme ile başlayan öğrenciler, bol bol "bu java ne kadar zormuş!" dediler. :)

google summer of code'a (java) katılıp, ön elemeleri geçen bir öğrenci de var.

tabi gidip java ile car cdr cons gibi temel scheme fonksiyonlarını yazıp, scheme ile verilen ödevleri java ile bul/değiştir ile yapanlar bile çıktı!

kısacası öğrencilerden gelen geri-besleme java yerine scheme'in daha yararlı olduğu yönünde.

umarım aktardıklarım merakınızı giderebilir.

bir öğrenci merakından, bu "linked list" nedir? deyince, "bildiğin cons ikilileri" cevabına, "evet doğru anlamışım demek ki" dedi. birinci sınıftaki öğrenciye gidip "şimdi bir objen var, onun içindeki bir eleman diğerinin türünden ve öbürünü buraya atıyorsun, tabi bunlar call by reference. yani.." demekten daha anlaşılır.
0
belfagor
bana Scheme hakkında kısa bir bilgi verebilirmisiniz
özellikleri, kullanım alanı, üstün harafı, kötü tarafı....
her türlü bilgi...
yada türkçe kaynak daha iyi olur aslında.
( zıtlık olsun diye sormuyorum. gerçektende merak ettim :)) )
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Deutsche Telekom SAP .NET`e geçiyor

anonim

Avrupa'nın en büyük telekomünikasyon firması Deutsche Telekom ve dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP AG .NET teknolojisini kullanmak için hazırlıklara başladılar.

Microsoft`la ortaklaşa çalışan DT, T.NET ismini verdiği proje ile tüm Avrupa çapında kullanılabilecek XML Web Servisleri paketlerinden oluşan tümleşik çözümler geliştirmeyi planlıyor.

Bilişim 2001´e 1 Kala

mambo

Türkiyenin en büyük teknoloji ve iletişim fuarı Bilişim 2001 için yoğun çalışmalar sürüyor.
25000 metrekare alanda yapılan bu devasa fuarda aklınıza gelen hemen hemen bütün büyük şirketler katılıyor.4-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan fuar için bilet fiyatları 7 milyon olarak açıklanmış, ama daha önceki tecrübelere dayanarak zaten sponsor olan bütün firmalardan davetiye bulmanız mümkün. Bilet için ayrı bir ücret ödemeye gerek yok yani! Yok ben illaki para verip bilet almak istiyorum diyosanız o zaman Biletix'e bir göz atın.

Yurtdışı Internet Çıkışlarında Sorun

FZ

Türk Telekom, denizaltı fiberoptik kabloların bu sabah kopmasından kaynaklanan yurtdışı internet çıkışlarında yaşanan sorun nedeniyle, hizmeti alternatif yollardan verecek.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 08.20'den itibaren Türk Telekom'a ait sea-me-we3 denizaltı fiberoptik kablolarda meydana gelen kopmadan dolayı, Türkiye'nin yurtdışı internet bağlantılarında aksamalar yaşanıyor. Problemin kaynağının tespiti ve kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, hizmetin geçici olarak alternatif yollardan verileceği ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/01/04/haber_101242.php

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

kuzen

DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.