`Bilgisayar Bilimleri´ eğitim gönüllüleri aranıyor

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından, lise öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik programlama eğitimi ve yarışması düzenlenecektir.

Böyle bir girişimde gönüllü olarak yer almak ister misiniz?
Eğitimler ile ilgili birkaç detay(daha fazlası önümüzdeki haftalarda duyurulacak):
  • Scheme programlama dili kullanılacak
  • How to Design Programs Kitabı (Türkçesi) ve Comp 111 ders malzemeleri ders kaynağı olarak kullanılacak
  • Gönüllü öğretmenler öğrencilerle her hafta internetten aktarılan dersleri tekrarlayacak
  • Öğretmenlere mail/irc aracılığıyla yardım edilecek
İletişim: boranp AT bilgi edu tr

Görüşler

0
bm
Allah razi olsun diyeyim simdilik. How To Design Programs'in Turkce seklinin URL'i var mi?
0
butch
Henüz yok. Ama olur elbet ;)
0
ttk
Neden Scheme ?
0
yilmaz
fuzuli bir dil olduğundan
0
roktas
Şöyle bir değerlendirme yapılmış. Fuzuli yorumlar da olacaktır şüphesiz, ama her yorumu dinlemek lazım...
0
FZ
Belki şu okullarda da kullanıldığından olabilir. Belki de öğrencileri gereksiz detaylarla boğmak yerine doğrudan bilgi işlem teorisinin özüne yoğunlaştırmak için olabilir. Belki bu işin asıl yürütücüsü olan üniversitenin bilgisayar bilimleri bölümünün son birkaç yıldır bu tercihten kaynaklı olumlu pedagojik deneyimlerden ötürü de olabilir.
0
yilmaz
bu okullarda zorunlu ders mi aceba?
0
FZ
Orada pek çok üniversitenin, kolejin ve lisenin ismi mevcut. Tek tek bilemem ben hepsinin zorunlu, seçmeli derslerini. Bildiğim kadarı ile bilgi işlem ve programlamaya giriş derslerinde Bilgi Üniversitesi'nin Bilgisayar Bilimleri bölümünde iki dönem zorunlu temel derslerden biri. Mesela MIT'de de benzer bir müfredat olduğunu sanıyorum bu bakımdan ama şimdi %100 şudur dersem yalan olur.
0
ahmetozdemir
Ülkemizde genel liselerde seçmeli ders olarak Bilgisayar II dersi var ve kapsamı burada verilmiş. Ama ne meslek liselerinde ne de genel liselerde Schema anlatılan ders yok.
0
FZ
Evet ben de öyle biliyorum, dolayısı ile bu çalışma hevesli öğrenciler ve öğretmenler için halihazırda bildiklerine, öğrendiklerine ek yeni bir şeyler öğrenme, yeni bir perspektif ve bakış açısı kazanma fırsatı olacak.
0
bm
O sayfalarda gezerken su ilginc dersi farkettim. Acaba nasil materyal kullanmislar, nasil anlatmislar filan derken aklima OCW'de olabilecegi geldi. Ve buyurun. Gerci ders filmleri yok ama aramizda boyle seylere merakli arkadaslar belki bakarlar diye yazayim dedim.
0
FZ
Bu arada Scheme'cilerin bir kısmı nelerle uğraşır diye bakmak isteyenler için birkaç adres: Planet Scheme, Gerald Jay Sussman, Hal Abelson, Olin Shivers.
0
cbc
bilgi üniversitesindeki dersleri yakından takip edebilme şansım oldu. Dersi öncelikle Java ile almış olup tekrarlayan öğrenciler scheme'in ne kadar rahat olduğunu, konuları daha iyi anlayabildiklerini söylemeleri merakınıza bir nebze cevap olacaktır.

Tabi scheme ile syntax yerine programlama öğrenen öğrencilerden bir kısmının Java ve php başta olmak üzere diğer programlama dillerine de kolayca ve "okullu" olmanın verdiği özgüvenle geçiş yapabildiklerini bilmek sevindirici.

ek bir bilgi, aynı bölümde başka bir derste java anlatılıyor. Programlamaya scheme ile başlayan öğrenciler, bol bol "bu java ne kadar zormuş!" dediler. :)

google summer of code'a (java) katılıp, ön elemeleri geçen bir öğrenci de var.

tabi gidip java ile car cdr cons gibi temel scheme fonksiyonlarını yazıp, scheme ile verilen ödevleri java ile bul/değiştir ile yapanlar bile çıktı!

kısacası öğrencilerden gelen geri-besleme java yerine scheme'in daha yararlı olduğu yönünde.

umarım aktardıklarım merakınızı giderebilir.

bir öğrenci merakından, bu "linked list" nedir? deyince, "bildiğin cons ikilileri" cevabına, "evet doğru anlamışım demek ki" dedi. birinci sınıftaki öğrenciye gidip "şimdi bir objen var, onun içindeki bir eleman diğerinin türünden ve öbürünü buraya atıyorsun, tabi bunlar call by reference. yani.." demekten daha anlaşılır.
0
belfagor
bana Scheme hakkında kısa bir bilgi verebilirmisiniz
özellikleri, kullanım alanı, üstün harafı, kötü tarafı....
her türlü bilgi...
yada türkçe kaynak daha iyi olur aslında.
( zıtlık olsun diye sormuyorum. gerçektende merak ettim :)) )
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Facebook, Yükselen Değer!

parsifal

Dün yapılan açıklamaya göre Micros~1, Facebook'un %1,6'sını 240milyon USD'a satın aldı. Böylece Facebook'un toplam değeri 15milyar USD'a ulaştı.

Matematik Dünyası Dergisi Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

FZ

Prof. Dr. Ali Nesin'in çağrısına [PDF] kulak verelim:

Arkadaslar,

Buyuk olcude Yaysat’in uyguladigi en son dagitim politikasi yuzunden MD’nin gelecegi sonmek uzere. Bu oyle bir politika ki, Yaysat’in sattigi MD’lerden dolayi Yaysat’a borclu cikabiliriz...

Biraz hesap yapalim. Olgular soyle:

Yahoo! mail, pop3 ve mail forwarding servisini paralı yapıyor.

conan

24 Nisan'dan itibaren yahoo mail pop3 ve forwarding servislerini paralı yapacak. İstenilen bir yıllık ücret ise 29.99$ Eger su anda başvurursak ilk sene için 19.99$ ödeyerek %33 kar edebilirmişiz. Ne güzel degil mi!\r\r

del.icio.us artık Yahoo!'nun

Skeleton

Favorilerinizi saklayabileceğiniz, etiketliyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir ortam sağlayan del.icio.us Yahoo! tarafından satın alındı.

Çok yakında benzer bir hizmeti, Yahoo! My Web 2.0 BETA, duyuran Yahoo! bu dalda en popüler sitelerden biri olan del.icio.us'u da alarak bu tarz hizmetlere verdiği önemi göstermiş oldu.

Sitenin resmi blogundaki yazı için tıklayın

Parkyeri'nden Tarihi Rekor: %3432 Büyüdü!

pinguary

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemeye amaçlayan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 Programı sonuçlandı. Programın birincisi, e-ticaret ve mobil çözümler alanında faaliyet gösteren ve son 5 yılda yüzde 3 bin 432 büyüme kaydeden Parkyeri oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen program sonuçları, Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen bir törenle açıklandı. İnternette ve mobil araçlarda e-ticaret ve mobil uygulamalar sunan Parkyeri'nin mobil telefonlardan televizyon izlemeyi sağlayan CepTV ve e-ticaret için teknik ve operasyonel altyapı kuran "sıcak pazar" gibi uygulamaları bulunuyor.