Tezler internette

0
yilmaz
YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Görüşler

0
Tarık
Kayıt olurken onay postasının aktifleştirme bağlantısı hatalı sanırım. bir türlü aktifleştirmek nasip olmadı.
0
Guardian
sanırım düzeltilmiş, ben de çalıştı. Bir daha dene istersen..
0
Tarık
İlginçtir firefox, safari ve ie7 de denedim çalışmadı fakat cgi-proxy kullanarak girdiğimde aktif edebildim.
0
sleytr
IPni beğenmemiştir :)
0
dcc
Son zamanlarda okuduğum en iyi haber. Artık üniversite kütüphanelerinden günlerce tez getirtmeye çalışmaya son! Yaşasın teknoloji ;)
0
anilK
Bu hazırlanan yeni sayfa işlevsel olarak daha önce yer alıyordu. Üye olan kullanıcılar tez taraması yapabiliyor tezlerin pdf haline sahip olabiliyordu. bu düzenleme iyi olmus, Hayırlı olsun.
0
sefalet
Diğer arkadaşın söylediği gib bu uygulama vardı. Hatta posta ile evinize seçtiğiniz tezleri göndermek gibi bir hizmet de vardır (belki halen vardır). Ama belli bir tarihten sonraki tezler henüz sayısal ortama aktarılmamıştı. Sanırım o gerçekleştirilmiş. Tabi hala bazı alt yapısı Allahlık olan üniversiteler kendi bünylerinde gerçekleştirilen araştırma tezlerini derleyip toparlarlayıp YÖK'e sunmadığı için eksiklikler sürüyor. Açıkcası atla deve olmamasına rağmen YÖK'ün uygulamayı yeterince geliştirmemesi de eleştirilmesi gereken başka bir taraf.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyanın ilk kahve makinası webcam´i yayından kalkıyor

larweda

Cambridge Üniversitesin Bilim Bölümü Trojan Sınıfındaki 1993'ten beri Internet'te naklen yayında olan ünlü webcam kahve makinası, üniversitedeki bölümün yeni bir binaya taşınması ile naklen yayınına son veriyor.

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...

Kablonetle dialup teknolojisini yakalamak

anonim

Telekomun son baskılarıyla 128k ve 192k olarak verilen kablonet hizmeti 64k download ve 16k upload olacak şekilde değiştirildi. Kablonet hizmetleri için şirketlerin kendileriyle abone başına 64k anlaşması yaptıklarını belirten yetkililer aslında bunun dolandırıcılık olduğunu ve bu şirketleri gereken değişiklikleri yapmaya zorladıklarını resmi olmayan bir biçimde belirttiler.

Sözleşmeye göre ortada bir hata yok. Herkes alırken 64/16'lık olduğunu biliyordu. Asıl sorun yarı fiyatına diğer bir çok ülkede 1024/512'lik hat alınabilirken 60 milyon verip dialuptan yavaş uploada sahip olmak. Şu an bir çok kişi aboneliklerini iptal etme aşamasında. Sonra ne mi olacak? belki dial-up olarak ttnetten bağlanılacak ya da yine telekomdan adsl bağlantı alınacak.

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.

Opera 8 çıktı...

ae

Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.