Tezler internette

0
yilmaz
YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Görüşler

0
Tarık
Kayıt olurken onay postasının aktifleştirme bağlantısı hatalı sanırım. bir türlü aktifleştirmek nasip olmadı.
0
Guardian
sanırım düzeltilmiş, ben de çalıştı. Bir daha dene istersen..
0
Tarık
İlginçtir firefox, safari ve ie7 de denedim çalışmadı fakat cgi-proxy kullanarak girdiğimde aktif edebildim.
0
sleytr
IPni beğenmemiştir :)
0
dcc
Son zamanlarda okuduğum en iyi haber. Artık üniversite kütüphanelerinden günlerce tez getirtmeye çalışmaya son! Yaşasın teknoloji ;)
0
anilK
Bu hazırlanan yeni sayfa işlevsel olarak daha önce yer alıyordu. Üye olan kullanıcılar tez taraması yapabiliyor tezlerin pdf haline sahip olabiliyordu. bu düzenleme iyi olmus, Hayırlı olsun.
0
sefalet
Diğer arkadaşın söylediği gib bu uygulama vardı. Hatta posta ile evinize seçtiğiniz tezleri göndermek gibi bir hizmet de vardır (belki halen vardır). Ama belli bir tarihten sonraki tezler henüz sayısal ortama aktarılmamıştı. Sanırım o gerçekleştirilmiş. Tabi hala bazı alt yapısı Allahlık olan üniversiteler kendi bünylerinde gerçekleştirilen araştırma tezlerini derleyip toparlarlayıp YÖK'e sunmadığı için eksiklikler sürüyor. Açıkcası atla deve olmamasına rağmen YÖK'ün uygulamayı yeterince geliştirmemesi de eleştirilmesi gereken başka bir taraf.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Hızlanmak İçin Bilgisayar Bilimcilerine Güveniyor

FZ

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimi araştırmacılarının çabaları meyvelerini verdiğinde Google kısa bir süre Internet´i şimdikinin 5 katı daha yüksek bir hızda indeksleyebilir hale gelecek!

Stanford´daki araştırmacılardan Sepandar Kamvar´a göre "Google´ın şu anda kullandığı PageRank algoritması korkunç veri miktarı yüzünden zorlanmaya başladı. 3 milyar sayfayı indekslemek PageRank ile günler alabiliyor. Belli bir bireye göre kişiselleştirilmiş bir indeksleme ise paralel çalışan 5000 bilgisayarın yaklaşık 5 gününü alabilir. Bu kabul edilebilir bir süre değil."

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.

Her yerimiz internet olmuş kime ne?

parsifal

Yaklaşık 10 senedir *NET kelimesi ile yaşıyoruz. Ama son 1-2 yıldır bu kelime INTERNET olarak tescillendi. Ve yaşantımızın içinde bir şekilde yerini aldı. Bizle beraber yaşamaya devam ediyor.

ICANN `.biz’ ve `.info’yu onayladı

pulsar

İnternetle ilgili genel politikaların belirlerlenmesinden sorumlu olan ICANN, yedi yeni alan adı ekinden ‘.biz’ ve ‘.info’yu onayladı. Yeni ekleri kullanan alan adlarını bu yazdan itibaren görebileceğiz.
İnternetin hızla büyümesiyle birlikte özellikle ‘.com’lu alan adları yetersiz kalmaya başlamıştı. Geçen sene alan adı kayıtçılarından yeni alan adı tekliflerini kabul etmeye başlayan ICANN, kasım ayında yedi yeni ek belirlemişti.

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.