Tezler internette

0
yilmaz
YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Görüşler

0
Tarık
Kayıt olurken onay postasının aktifleştirme bağlantısı hatalı sanırım. bir türlü aktifleştirmek nasip olmadı.
0
Guardian
sanırım düzeltilmiş, ben de çalıştı. Bir daha dene istersen..
0
Tarık
İlginçtir firefox, safari ve ie7 de denedim çalışmadı fakat cgi-proxy kullanarak girdiğimde aktif edebildim.
0
sleytr
IPni beğenmemiştir :)
0
dcc
Son zamanlarda okuduğum en iyi haber. Artık üniversite kütüphanelerinden günlerce tez getirtmeye çalışmaya son! Yaşasın teknoloji ;)
0
anilK
Bu hazırlanan yeni sayfa işlevsel olarak daha önce yer alıyordu. Üye olan kullanıcılar tez taraması yapabiliyor tezlerin pdf haline sahip olabiliyordu. bu düzenleme iyi olmus, Hayırlı olsun.
0
sefalet
Diğer arkadaşın söylediği gib bu uygulama vardı. Hatta posta ile evinize seçtiğiniz tezleri göndermek gibi bir hizmet de vardır (belki halen vardır). Ama belli bir tarihten sonraki tezler henüz sayısal ortama aktarılmamıştı. Sanırım o gerçekleştirilmiş. Tabi hala bazı alt yapısı Allahlık olan üniversiteler kendi bünylerinde gerçekleştirilen araştırma tezlerini derleyip toparlarlayıp YÖK'e sunmadığı için eksiklikler sürüyor. Açıkcası atla deve olmamasına rağmen YÖK'ün uygulamayı yeterince geliştirmemesi de eleştirilmesi gereken başka bir taraf.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hollywood - Bittorrent el ele!

larweda

Sürekli tüm P2P kullanıcılarını korsan olarak etiketleyen ve internet paylaşımına savaş açan hollywood, Warner Bros ile bittorrent dünyası ile barış yapmaya hazırlanıyor.
Önümüzdeki yaz sunulacak yeni servisi ile Warner Home Video, DVD olarak piyasaya sürdüğü filmleri aynı zamanda da bittorrent üzerinden yaklaşık olarak DVD fiyatına satışa sunacağı duyuruldu.
Büyük medya devleri fikrini değiştirip akıntıya karşı yüzmekten vazgeçiyor olabilirler mi? Kaynaklar: Forbes news.com news.com slyck.com techdirt

Amerika`da merak ettiklerinizden haber alın!

larweda

New-York, Washington veya Pittsburgh'da haber alamadığınız ve merak ettiğiniz yakınlarınız varsa onları internet üzerinden araştırabilirsiniz. Bu tarz hizmet veren sitelerden bir tanesi "I'm Okay" Message Center, yani okay.prodigy.net. Kazalardan sağlam çıkan insanların isimlerini bildirdikleri ilan panosu tarzı bir yer burası. Ne kadar çok insan bunu kullanır, o şoktan çıktıktan sonra buraya ismini gönderir bilmiyorum ama, merak ettikleriniz varsa mutlaka her yol denemeye değer.

Google´in yeni oyuncakları

conan

Google'in üç yeni oyuncağını gördüm bügün slashdot'da.

Birincisi Google Viewer: Bu oyuncak aradığınız kritere uygun düşen web sayfalarını bir bir, alttaki frame içerisinde gosteriyor. Bir sure bekleyip, aramaya uyan bir sonraki linke geciyor. Oldukça beğendiğimi soylemeliyim :)

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Google´dan çıkmak istiyorum ;)

sundance

Google´ın spider programcıkları Internet´i aralıksız tarayarak yeni sayfaları, eski sayfalardaki en son değişiklikleri Google´ın devasa depolama alanlarına atıyorlar. Bu sayede Internet´ten kalkan bir içerik, geçici bile olsa uzun süre Google´dan erişilebilir kalıyor.

Hal böyleyken Yok kardeşim benim sitemi Google indexlemesin ya da Sağolsun şimdiye kadar indexlediniz ama bundan sonra istemiyorum, beni cache dışına alabilir misiniz ? gibi ihtiyaçlar hasıl olduğunda ;) başvurulabilecek güzel bir makale