Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

0
sundance
2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.
Bu arada bu 2000 yılı için bile çok yeni bir şey değil, 96 raporunda da oran 51/49 her ne kadar sıralar değişse de. Aslında sıralamayı değiştirenlerden biri Türkiye, zira bu süre içinde bütün o krizlere rağmen General Motors, Ford Motor, Mitsubishi gibi rakiplerimizi! geride bırakmışız.

Rapordaki bir başka çarpıcı örnek de biz Internet'te yaşayanların düşündüğünün aksine, Internet şirketlerinin klasik ekonomiye dahil şirketlerin yanına bile yaklaşamamış olması.

Eğer raporun 2004 ya da 2006 sürümünü bulabilen olursa çok makbule geçer :)

Görüşler

0
coskung
Microsoft'u göremedim. Sanırım 2000 yılına ait bir rapor olduğundan.
0
sundance
Hayır, MS'un bu listedeki klasik ekonomi şirketleri arasında hala çok gerilerde olmasından.

Yazıda da belirttiğim gibi, algımız başka yönde, dünyanın en büyük şirketleri sıralamasında işi sırf yazılım olan bir firmaya hala yer yok.
0
eu
2002/2003 de durum böyleymiş http://www.ips-dc.org/global_econ/top_100.pdf
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vah Zavallı Superonline ( ve diğerleri )

anonim

Superonline yöneticileri buyurmuşlar: "ISS'lerin internet için vazgeçilmez bir katma değer olan içerik konusunda yapmakta oldukları yatırımın boyutları bilinmektedir. Herhangi bir yatırım yapmadan hazır içeriğin bedava kullanılması, ISS’lerin maliyetlerini arttırmakta olup, TTNet'in oluşturduğu haksız rekabet koşulları sonucunda da çaresiz bırakmaktadır"

Okunuyoruz, Dinleniyoruz...

conan

13 Kasim tarihli bu yazıya gore Avrupa Birliği sessiz sedasiz (ya da benim duymadığım bir şekilde :) "uluslararasi terorizmle savaş adına" teroristleri avlamak için Internet'te dolaşan kişisel bilgilerin bazı çevreler tarafından okunmasına izin verilmesi konusunda bir karar çıkarmış.

11 Eylül olayları ile birlikte kişisel bilgilerin korunması ile milli guvenlik kavramları daha detaylı bir şekilde masaya yatırılmıştı.

Aradığınız şey ne kadar popüler?

FZ

Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.

Miranda Icq için ilk skin plugini çıktı

robin

Bir çoğunuzun severek kullandığına emin olduğum küçük ve hızlı, $ahsen "cep herkülü client ;)" diye de tabir ettiğim open source icq clienti Miranda Icq için ilk skin plugini "Lizard" çıktı. Beraberinde örnek bir skinle gelen plugin Miranda'yı daha da güzel gösterecek, hem de malum diğer client gibi kaynaklarınızı yiyip bitirmeden. :)
Plugin $u adresten çekilebilir:
http://sweb.cz/steelspace/files/Lizard.zip

Video Oyyla Açıldı!

anonim

Daha önce fazlamesai'de beta olarak açıldığı duyurulan Oyyla'nın video bölümü açıldı. Video Oyyla ile artık ADSL kotanızı beğenmeyeceğiniz videolarla doldurmayacaksınız.