İnternetin babası öldü

0
esse
World Wide Web (www) sisteminin kurucularından Michael Dertouzos, bir süredir tedavi gördüğü Boston’daki Massachusetts General Hospital’da hayatını kaybetti. Olay internet çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.

64 yaşında hayatını kaybeden Dertouzos, Web’in uluslararası standart haline gelmesinde büyük rol oynamıştı.
Dünyanın en önemli bilim kuruluşlarından Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) 1974 yılından beri direktörlüğünü yapan ve bir süredir tedavi gören Dertouzos, bugünkü modern internetin oluşumunda rol oynamış ve web sayfaları sistemi Hyper Text Transfer Protokol’un (http) adını koymuştu. Dertezous, 1993 yılında WWW Konsorsiyumu’nun kurulmasına ve Web’in bağımsız hale gelmesine öncülük yapmıştı. Computek isimli firmada 1968 yılında çalışmaya başlayan Dertouzos, daha sonra tecrübelerini değişik enstitülerdeki öğrencilerle paylaşmıştı.

Babası emekli bir amiral olan Dertouzos’un cenazesi doğduğu kent olan Atina’da 4 Eylül’de toprağa verilecek.

Görüşler

0
gencbeyin
basimiz sagolsun, internet olmasa ne kadar fakirdik bugün
0
FZ
En son MIT Technology Review dergisinde başka bir teknoloji üstadı ile karşılıklı yazışmaları okumuş ve gerçekten zevk almıştım. Ne zaman akıllı bir adamın yazılarını okusam aldığım türden bir zevk.

Toprağı bol olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TTNET STM4 Yurtdışı bağlantısı devrede

AmcA

TTNET Uplink Mrtg sayfasından gözüktüğü kadarıyla TTNET'in yeni STM4 yurtdışı çıkışı bu akşam 16 civarlarında devreye girmiş. Diğer linklerdeki düşüş gene aynı sayfadan rahatlıkla izlenebiliyor.

TTnet ADSL Tarifesi Yenilendi!

parsifal

TTnet ADSL tarifelerinde 1 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklik yaptı.
256/64 Limitsiz ve 512/128 Limitsiz tarifeleri tarihe karıştı. 4096/1024 Limitsiz tarifesi yeni listede dikkat çekiyor.

Yaşasın explorer dışında ki tüm tarayıcılar !!!

redogre

İ.T.Ü yüksek lisans öğrencisinizdir, kayıtlar internetten denir, sayfayı 30 kere açmanıza rağmen çalışmaz, dellenip mozilla indirirsiniz, o da scriptlerde problem yaşadığı için kayıt sayfasının linkine basamaz, explorerdan linki okuyup, mozillada yazar, sonunda kayıt olursunuz. Ve okulun bilgi işlem birimini tebrik edersiniz.

Ayın linki

urxalit

Arkadaşlar bunu ayın linki olarak kabul etmek istiyorum. Akıllının biri pi sayısını link yapmış ve google.com´un PI sayfasına yönlendirmiş. :)

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097.org

Almak isteyenlere, com ve net domainleri boş. :)
(tabi baştaki 3. hostname)

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.