İnternetin babası öldü

0
esse
World Wide Web (www) sisteminin kurucularından Michael Dertouzos, bir süredir tedavi gördüğü Boston’daki Massachusetts General Hospital’da hayatını kaybetti. Olay internet çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.

64 yaşında hayatını kaybeden Dertouzos, Web’in uluslararası standart haline gelmesinde büyük rol oynamıştı.
Dünyanın en önemli bilim kuruluşlarından Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) 1974 yılından beri direktörlüğünü yapan ve bir süredir tedavi gören Dertouzos, bugünkü modern internetin oluşumunda rol oynamış ve web sayfaları sistemi Hyper Text Transfer Protokol’un (http) adını koymuştu. Dertezous, 1993 yılında WWW Konsorsiyumu’nun kurulmasına ve Web’in bağımsız hale gelmesine öncülük yapmıştı. Computek isimli firmada 1968 yılında çalışmaya başlayan Dertouzos, daha sonra tecrübelerini değişik enstitülerdeki öğrencilerle paylaşmıştı.

Babası emekli bir amiral olan Dertouzos’un cenazesi doğduğu kent olan Atina’da 4 Eylül’de toprağa verilecek.

Görüşler

0
gencbeyin
basimiz sagolsun, internet olmasa ne kadar fakirdik bugün
0
FZ
En son MIT Technology Review dergisinde başka bir teknoloji üstadı ile karşılıklı yazışmaları okumuş ve gerçekten zevk almıştım. Ne zaman akıllı bir adamın yazılarını okusam aldığım türden bir zevk.

Toprağı bol olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...

Ruh halinize göre müzik

sundance

Herne kadar RIAA engellemeye çalışsa da halihazırda birçok Internet radyosundan sadece web browserınızı kullanarak müzik dinlemeniz mümkün.

Fakat insan bazen de "yahu bir ruh halime göre müzik dinleyeyim" dediğinde seçim yapmakla uğraşmak zor gelebiliyor.

Eğer derdiniz buysa Musicover tam size göre.

TTnet ADSL Tarifesi Yenilendi!

parsifal

TTnet ADSL tarifelerinde 1 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklik yaptı.
256/64 Limitsiz ve 512/128 Limitsiz tarifeleri tarihe karıştı. 4096/1024 Limitsiz tarifesi yeni listede dikkat çekiyor.

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.

Bana 1 dolar gönder.com

larweda

Hikaye klasik, amerikalı bi açıkgöz abuk sabuk bir sebeple insanlardan para istiyor, bi de bunun çıkıp televizyon şovlarından birinde reklamını yapıyor (bu örnekte bu David Letterman Show), milyonlarca dünya vatandaşı da saf saf adama para gönderiyolar, adam da dolar zengini olup yirminci yüzyılın internet zenginlerinin arasına katılıyor.