Jaunty Jackalope Çıktı!

0
parsifal

Görüşler

0
hayalci
Bence buradan indirilmeli :)

ftp://ftp.linux.org.tr

ya da http için http://ftp.linux.org.tr

0
aircanada
dün baktığımda yansılar arasında linux kullanıcıları derneği vardı ama çalışmıyordu bugun baktım kaldırmışlar listeden bence resmi torrent ile indirmek en iyisi gibi geliyor.
0
nelson
torrent candır, yok ben normal indiririrm diyorsanız 'wget -c' kraldır
0
yilmaz
Kurup kullanan yda 8.04 den yükseltme yapan var mı? Yükseltme yapanlar var ise pulseaudio,ext4,networkmanager,x sürücülerinde problem yaşadınız mı?
0
St
Ext4 zaten sorunlu olduğu için varsayılan ayar olarak gelmiyor. Sabit IP sorunu ise, neden olduğunu hiç anlamadığım bir şekilde (artık 3. dağıtım mı oldu 4. mü bilemiyorum) hala devam ediyor. Onun dışında bikaç saatlik deneyimin fena değildi, KDE doğru yolda ilerliyor (laf aramızda ubuntu sevmem, kubuntudan vazgeçmem, ama ikisi de candır, canandır).
0
fatihs
Ben iki gün önce 8.04 versiyonundan yükseltme yaptım. yaklaşık 4 saatimi aldı. 900 kusur mb dosya indiriyor yükseltme aşamasında, bunları kurması da 40-45 dk'sını alıyor. Cd'den tekrar kursam daha kolay olacaktı diye içimden geçirdim. Ama kurulum sonrası tüm mevcut bilgilerim ve programlarım yeni sisteme adapte oldu. Yalnız eric4 kurulumunu yeniden yapmak zorunda kaldım. İlk izlenimim gerçekten çok janjanlı olduğuydu. İnceledikçe daha çok hoşuma gitti. Görsellik gerçekten üst düzeyde tutulmuş, efekler falan.
0
yilmaz
boot süresinde bi değişik var mı?
0
fatihs
Daha uzun sürede boot ediyor. Benim bilgisayarın açılışı 1 dk'yı buluyor.
0
yilmaz
dosya sistemini ext4 yapınca 30sn gibi bir sürede boot ediyor.
/boot dizini içinde 100-200mb bişe ayarlamakta fayda var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

Betelgeuse

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Ubuntu 7.10 bugün yayınlandı

ersin2k

En sevilen dağıtımlardan Ubuntu'nun yeni versiyonu yayımlandı. Bu sürümde göze çarpan değişiklikler GNOME 2.20, Yeni Plug&Play Printer arayüzü, Compiz Fusion, Hızlı Çözünürlük değiştirebilme, NTFS yazma desteği ve kurulum sırasında partition şifreleme.
ISO Download: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Kaynak : http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-desktop710

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Ubuntu Sunucu Rehberi

anonim

Türkçe Ubuntu Sunucu Rehberi Özgür Karataş tarafından duyuruldu. Bu rehber sayesinde Ubuntu GNU/Linux'un server sürümünü kullanmak isteyen, daha çok sistem yöneticisi seviyesinde herkes faydalanabilir ve zenginleştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir.

Ultra taşınabilir dizüstüler için Ubuntu

sundance

Günümüzün en gözde trendi, palmdan büyük, laptoptan küçük sistemler. Başta Asus'un EEE PC'si olmak üzere, Acer Aspire One ve Samsung'un Q1 Ultra'sı bu alanda sivrilen örnekler.

Bu gelişmelerde şaşırtıcı olan belki de bu bilgisayarların işletim sistem seçimleri. Asus gibi bazıları Linux ile başlayıp daha sonra şirketin genel politikaları yüzünden olsa gerek "Better with Windows" mottosuyla devam etmekte, bazıları ise çeşitli Linux versiyonları denemekte.

Buradan yola çıkan Canonical ise Ubuntu ailesinin en yeni üyesi Netbook Remix'i bizle tanıştırdı.