Jaunty Jackalope Çıktı!

0
parsifal

Görüşler

0
hayalci
Bence buradan indirilmeli :)

ftp://ftp.linux.org.tr

ya da http için http://ftp.linux.org.tr

0
aircanada
dün baktığımda yansılar arasında linux kullanıcıları derneği vardı ama çalışmıyordu bugun baktım kaldırmışlar listeden bence resmi torrent ile indirmek en iyisi gibi geliyor.
0
nelson
torrent candır, yok ben normal indiririrm diyorsanız 'wget -c' kraldır
0
yilmaz
Kurup kullanan yda 8.04 den yükseltme yapan var mı? Yükseltme yapanlar var ise pulseaudio,ext4,networkmanager,x sürücülerinde problem yaşadınız mı?
0
St
Ext4 zaten sorunlu olduğu için varsayılan ayar olarak gelmiyor. Sabit IP sorunu ise, neden olduğunu hiç anlamadığım bir şekilde (artık 3. dağıtım mı oldu 4. mü bilemiyorum) hala devam ediyor. Onun dışında bikaç saatlik deneyimin fena değildi, KDE doğru yolda ilerliyor (laf aramızda ubuntu sevmem, kubuntudan vazgeçmem, ama ikisi de candır, canandır).
0
fatihs
Ben iki gün önce 8.04 versiyonundan yükseltme yaptım. yaklaşık 4 saatimi aldı. 900 kusur mb dosya indiriyor yükseltme aşamasında, bunları kurması da 40-45 dk'sını alıyor. Cd'den tekrar kursam daha kolay olacaktı diye içimden geçirdim. Ama kurulum sonrası tüm mevcut bilgilerim ve programlarım yeni sisteme adapte oldu. Yalnız eric4 kurulumunu yeniden yapmak zorunda kaldım. İlk izlenimim gerçekten çok janjanlı olduğuydu. İnceledikçe daha çok hoşuma gitti. Görsellik gerçekten üst düzeyde tutulmuş, efekler falan.
0
yilmaz
boot süresinde bi değişik var mı?
0
fatihs
Daha uzun sürede boot ediyor. Benim bilgisayarın açılışı 1 dk'yı buluyor.
0
yilmaz
dosya sistemini ext4 yapınca 30sn gibi bir sürede boot ediyor.
/boot dizini içinde 100-200mb bişe ayarlamakta fayda var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.

Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

Betelgeuse

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Ubuntu 7.10 bugün yayınlandı

ersin2k

En sevilen dağıtımlardan Ubuntu'nun yeni versiyonu yayımlandı. Bu sürümde göze çarpan değişiklikler GNOME 2.20, Yeni Plug&Play Printer arayüzü, Compiz Fusion, Hızlı Çözünürlük değiştirebilme, NTFS yazma desteği ve kurulum sırasında partition şifreleme.
ISO Download: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Kaynak : http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-desktop710

Ubuntu Anasayfa Fotoğrafındaki DELL Logosu

Betelgeuse

Ubuntu GNU/Linux kullananlar ya da konuyla ilgili olanlar duymuştur, DELL firması bazı model PC'lerine Ubuntu yükü satma kararı almıştı.

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.