Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

0
anonim
Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS
Güncellik konusunda diğer Linux dağıtımlarına bariz üstünlük sağlayan Ubuntu, yeninin yenisi sürüm hakkındaki duyurusunu beklenenden erken yayımladı. Hardy Heron, sürüm numarasından da (8.04) anlaşılacağı gibi, Nisan 2008'de çıkacak.

Gutsy Gibbon duyurusunda, composite desteğinin kurulum ile geleceği ve kurulumun daha kolay olacağı açıklanmıştı. Daha bu yenilikleri bilgisayarımızda görememişken, bir sonraki sunumun duyurulması ile Gutsy Gibbon gözüme eski gelmeye başladı. :)

Hardy Heron duyusu ise daha kolay kullanım ve daha güvenili sistem vaad ediyor ve LTS (Long Term Support) etiketini müjdeliyor. Bilindiği gibi Ubuntu altı ayda bir yeni sürüm çıkarıyor ve her dört sürümden birine LTS sağlıyor Böylece Hardy Heron, tıpkı Dapper Drake (Ubuntu 6.06) gibi masaüstü sistemlerinde 3 yıl, sunucu sistemlerde 5 yıl boyunca güncel tutulacak.

Bu kadar sık yenilenen bir işletim sisteminde herhalde birçoğumuz bu LTS özelliğini kullanmadan yeni sürümü yüklüyordur. Bu arada aklıma geldi de, Vista kaç yılda geliştirilmişti?

Görüşler

0
anonim
sanirim korkulan olacak ve Ubuntu,yavas yavas daha da populerleserek Debian'in tahtini bir nebze sallayacak :)
0
FZ
Acı patlıcanı kırağı çalmaz, eski toprağa bir şey olmaz derler.
0
Ono
Debian ile Ubuntu'yu ayni kefeye bile koymuyorum. Non-free depolarina ihtiyac duymamamdan olabilir.
0
Betelgeuse
Ubuntu ve Debian birbirine rakip değil ki böyle olsun.
Sonuçta ikisinde de olan gelişmeler birbirine yarıyor kazanan biz kullanıcılar oluyoruz.
Ubuntu zaten Debian'a göre daha populer ve Linux'a yeni olanlar için bu populerliği fazlasıyla hakediyor. Ubuntu'nun Debian'a zarar verdiğini düşünmüyorum, Ubuntu olmasa .deb paketi nedir haberi olmayacak kişilere bir şekilde Debian'ın da reklamını yapmış oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu Kernel update hatası...

Betelgeuse

Ubuntu kullananlar bugün otomatik güncellemelerde yeni kernel güncellemesi görmüş ama yüklerken hata ile karşılaşmış olabilirler...

Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

Betelgeuse

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Xbox 360'a Ubuntu

Chriseba

Sony Playstation 3'e Fedora kurulumundan sonra, şimdi de Microsoft Xbox 360'a Ubuntu kurulumu.

Ubuntu 6.10 Duyuruldu

Titus

Ubuntu Edgy Eft (6.10) son dakika değişikliğine uğramadan daha önce belirlenen tarih olan 26 Ekim 2006'da duyruldu. Eğer 6.06 kullanıyor ve 6.10'a sisteminizi yükseltmek istiyorsanız burayı, daha detaylı açıklamalar ve indirme yansıları için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Ubuntu Sunucu Rehberi

anonim

Türkçe Ubuntu Sunucu Rehberi Özgür Karataş tarafından duyuruldu. Bu rehber sayesinde Ubuntu GNU/Linux'un server sürümünü kullanmak isteyen, daha çok sistem yöneticisi seviyesinde herkes faydalanabilir ve zenginleştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir.