Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

0
anonim
Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS
Güncellik konusunda diğer Linux dağıtımlarına bariz üstünlük sağlayan Ubuntu, yeninin yenisi sürüm hakkındaki duyurusunu beklenenden erken yayımladı. Hardy Heron, sürüm numarasından da (8.04) anlaşılacağı gibi, Nisan 2008'de çıkacak.

Gutsy Gibbon duyurusunda, composite desteğinin kurulum ile geleceği ve kurulumun daha kolay olacağı açıklanmıştı. Daha bu yenilikleri bilgisayarımızda görememişken, bir sonraki sunumun duyurulması ile Gutsy Gibbon gözüme eski gelmeye başladı. :)

Hardy Heron duyusu ise daha kolay kullanım ve daha güvenili sistem vaad ediyor ve LTS (Long Term Support) etiketini müjdeliyor. Bilindiği gibi Ubuntu altı ayda bir yeni sürüm çıkarıyor ve her dört sürümden birine LTS sağlıyor Böylece Hardy Heron, tıpkı Dapper Drake (Ubuntu 6.06) gibi masaüstü sistemlerinde 3 yıl, sunucu sistemlerde 5 yıl boyunca güncel tutulacak.

Bu kadar sık yenilenen bir işletim sisteminde herhalde birçoğumuz bu LTS özelliğini kullanmadan yeni sürümü yüklüyordur. Bu arada aklıma geldi de, Vista kaç yılda geliştirilmişti?

Görüşler

0
anonim
sanirim korkulan olacak ve Ubuntu,yavas yavas daha da populerleserek Debian'in tahtini bir nebze sallayacak :)
0
FZ
Acı patlıcanı kırağı çalmaz, eski toprağa bir şey olmaz derler.
0
Ono
Debian ile Ubuntu'yu ayni kefeye bile koymuyorum. Non-free depolarina ihtiyac duymamamdan olabilir.
0
Betelgeuse
Ubuntu ve Debian birbirine rakip değil ki böyle olsun.
Sonuçta ikisinde de olan gelişmeler birbirine yarıyor kazanan biz kullanıcılar oluyoruz.
Ubuntu zaten Debian'a göre daha populer ve Linux'a yeni olanlar için bu populerliği fazlasıyla hakediyor. Ubuntu'nun Debian'a zarar verdiğini düşünmüyorum, Ubuntu olmasa .deb paketi nedir haberi olmayacak kişilere bir şekilde Debian'ın da reklamını yapmış oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Ubuntu Studio

parsifal

Ubuntu Studio'nun ilk sürümü yayınlandı. Ses, görüntü ve grafik yazılımlarının en iyilerini bünyesinde biraraya getirip profesyonellerin ve "gayretli" kullanıcıların beğenisine sunulmuş bu sürüm şu anda sadece Intel i-386 uyumlu.

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Ubuntu Kernel update hatası...

Betelgeuse

Ubuntu kullananlar bugün otomatik güncellemelerde yeni kernel güncellemesi görmüş ama yüklerken hata ile karşılaşmış olabilirler...

Bedava Ubuntu Etiketleri

anonim

System76 sitesi başlattığı kampanya ile isteyenlere ücretsiz "Powered Ubuntu" yazılı etiketler dağıtıyor.Dağıtımı birçok ülkedeki Ubuntu takımları ile gerçekleştiriyorlar.Dağıtım yapılacak ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.