Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

0
Guardian
Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Ubuntu Kurulum Portu (Ubuntu Sebili?)

Betelgeuse

Bu adreste gördüğüm şey bilgisayarı bağlayıp networkten açıp ubuntu kurulabilecek bir network portu. Bilgisayara network üzerinden Ubuntu GNU/Linux kurulabilecek bir sunucu ayarlamışlar ve duvara monte bir network prizine bir bağlantı yapmışlar.

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Jaunty Jackalope Çıktı!

parsifal

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope yayında!

Buradan indirebilirsiniz!

Ubuntu Cep Klavuzu Hazır!

parsifal

Keir Thomas tarafından hazırlanan Ubuntu Cep Klavuzu'nun tam pdf sürümü yayında! İsteyenler basılmış halini sipariş edebilirler.

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...