Ultra taşınabilir dizüstüler için Ubuntu

0
sundance
Günümüzün en gözde trendi, palmdan büyük, laptoptan küçük sistemler. Başta Asus'un EEE PC'si olmak üzere, Acer Aspire One ve Samsung'un Q1 Ultra'sı bu alanda sivrilen örnekler.

Bu gelişmelerde şaşırtıcı olan belki de bu bilgisayarların işletim sistem seçimleri. Asus gibi bazıları Linux ile başlayıp daha sonra şirketin genel politikaları yüzünden olsa gerek "Better with Windows" mottosuyla devam etmekte, bazıları ise çeşitli Linux versiyonları denemekte.

Buradan yola çıkan Canonical ise Ubuntu ailesinin en yeni üyesi Netbook Remix'i bizle tanıştırdı.
Debian cephesi de özellikle Asus EEE PC'e yönelik olarak bir çalışma başlattı.

Bu konularda yeni haberleri takip etmek için önerim Ultra Mobile Geek

Görüşler

0
misafir
OpenBSD EeePC'de gayet güzel çalışıyor. Evet, henüz kamera desteklenmiyor ama zaten kullanmıyorum. Ayrıca geliştiriciler bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bir tek ayar yapmam gerekti. O da /etc/fstab'da her satıra "softdep" sözcüğünü eklemek. FreeBSD bunu öntanımlı ekliyor bildiğim kadarıyla. Denemedim ama FreeBSD'nin de gayet iyi çalışacağına eminim. Tabii kablosuz bağlantı için "binary blob" kullanmak sizi rahatsız etmiyorsa...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 7.10 bugün yayınlandı

ersin2k

En sevilen dağıtımlardan Ubuntu'nun yeni versiyonu yayımlandı. Bu sürümde göze çarpan değişiklikler GNOME 2.20, Yeni Plug&Play Printer arayüzü, Compiz Fusion, Hızlı Çözünürlük değiştirebilme, NTFS yazma desteği ve kurulum sırasında partition şifreleme.
ISO Download: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Kaynak : http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-desktop710

Ubuntu 8.04 çıktı

coskung

Ubuntu'nun, ilk çıktığı günden bu yana süregelen altı ayda bir yeni sürüm duyurma özelliği devam ediyor. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında yeni sürümü duyurulan Ubuntu'nun, yeni versiyonu 8.04 Hardy Heron çıktı.

Ubuntu 6.06 - Dapper Drake Çıktı!

tongucyumruk

Bir Ubuntu sürümü için oldukça uzun sayılabilecek bir süredir beklenen Ubuntu Linux 6.06 "Dapper Drake" çıktı. Birçok önemli yenilik içeren bu sürümün en önemli özelliği ise masaüstünde 3, sunucularda ise 5 yıl gibi oldukça uzun sayılabilecek bir destek süresine sahip olması.

Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

anonim

Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS

Ubuntu Breezy Badger Geliyor!

darkhunter

Yakın bir taihte Tux Award kazanan, hepimizin sevgilisi Ubuntu Breezy Badger (5.10) ile görücüye çıktı (Preview Release).