Vmware Server artık Ubuntu depolarında

0
Betelgeuse
Vmware sanallaştırma ürünlerinin bedava versiyonu olan vmware server ürünü Ubuntu'nun depolarına girdi.
Ubuntu haftalık haberlerinde gördüğüm şu habere göre :

Vmware server 1.02 versiyonu artık ubuntu depolarında. Daha önce vmware sitesinde bedava indirip tar.gz dosyasını açıp manuel kurmak zorunda kalınan yazılım artık apt-get vmware-server komutu ile kurulabilir durumda.

Taze taze Kubuntu 7.04 kurduğum laptop bilgisayarımda denedim. Kurulum başladı, gerekli bağımlı paketleri indirdi, kurulumda vmware web sitesinden indirirken ve tar.gz dosyasından kurarken çıkan lisans anlaşması çıktı, evet deyip geçtikten sonra seri numarası girilen yere geldi, oraya da vmware web sitesinden kayıt olup aldığım seri numarasını girdim ve kurulum hiç sorun çıkarmadan tamamlandı. Ubuntu ekibi yine güzel bir şey yapmış.

Görüşler

0
Betelgeuse
Aklıma gelmişken sorayım: vmware server'i ciddi işlerde sunucuda kullanan var mı? Yani test amaçları dışında Bir makinaya 3-4 tane sanal makina yaratıp kullanan? Tecrübeleri nelerdir?
0
anonim
2GB bellek, XEON islemci, SCSI disk ile yogun hit alan (gunde 10000+) siteleri barindiran sanal makinelerden 3-4 tanesi birarada ancak calisiyor.

Veritabani kullanimi ve log analizlari yogunlasinca pek de hos olmuyor. Bunun disinda sorun yok. VMware konusunda uzman da degilim, bunlar sadece benim gordugum...

Sanallastirma konusunda OpenVZ tavsiye ederim. Kurulumu, yapilandirmasi ve yonetimi VMware'a gore cok dertli fakat tam isimizi goruyor. :)
0
mehmetsaityilmaz
depoları buraya ekleyebilirmisiniz.
0
ramadan
#Canonical Commercial Repositories
# Feisty
deb http://archive.canonical.com/ubuntu feisty-commercial main
# Edgy
deb http://archive.canonical.com/ubuntu edgy-commercial main
# Dapper
deb http://archive.canonical.com/ubuntu dapper-commercial main
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.

Ubuntu Anasayfa Fotoğrafındaki DELL Logosu

Betelgeuse

Ubuntu GNU/Linux kullananlar ya da konuyla ilgili olanlar duymuştur, DELL firması bazı model PC'lerine Ubuntu yükü satma kararı almıştı.

Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

anonim

Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS

Ubuntu Kurulum Portu (Ubuntu Sebili?)

Betelgeuse

Bu adreste gördüğüm şey bilgisayarı bağlayıp networkten açıp ubuntu kurulabilecek bir network portu. Bilgisayara network üzerinden Ubuntu GNU/Linux kurulabilecek bir sunucu ayarlamışlar ve duvara monte bir network prizine bir bağlantı yapmışlar.