Ubuntu ME

0
ersin2k
Yeni bir ubuntu sürümü daha yayınlandı. Adı MS Windows Millenium Edition'ı anımsatsa da bu kez daha farklı bir açılıma sahip. Muslim Edition! Ubuntu 7.10 tabanlı dağıtımı aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.
Bknz: www.ubuntume.com
Bknz: Ekran Görüntüleri

Yükselen trende uygun olarak bu sürüm den sonra linux un ve serbest yazılımın sonunda resmi kurumlarda yaygınlaşacağını düşünüyorum.

Görüşler

0
nyx
Ubuntu Muslim Edition 6.10'dan beri var.Hatta Christian ve Satanist Edition'lar bile var.
0
Ono
Sanirim ozgur yazilimin Turkiye'de yayginlasmasi icin bir Turk edition yapmamiz lazim.
0
Tarık
canonical, afrika, human beings, christian edition...

İki sene önce ubuntu' nun dağıtımcı şirketinin ismine, insana bakışına, ücretsiz şekilde cd dağıtmasına bakarak bunun yahova şahitleri ya da diğer bir takım hristiyan grupları gibi misyoner bir amaç için bu işleri yaptıklarını düşünmüştüm. Sonradan doğrudan christian sürümü çıktı(diğer dağıtımlarda böyle birşey yok sanırım) vs.vs. alın size komplo teorisi ama neye hizmet ediyor. sanırım hiçbirşeye... :D
0
supertux
sanırım önce satanist edisyon çıkmıştı. bunun üzerine hıristiyan edisyonu yayınladılar. müslümanlar da altta kalamazdı ya :)

ne kadar gereksiz şeyler değil mi? aynı ubuntuya tema yükleyip, iki program ekleyince din sahibi oluyor.
insanlar da bunu indirip kuruyor. hayret...
0
anonim
Şimdi benim kullandığım Ubuntu 7.10, yani bildiğimiz ubuntu, ek bir din teması falan yok.

Şimdi bu durumda ben "Ubuntu DME" [1] mi kullanmış oluyorum. :P

NOT : Evet tamamen gereksiz bir mesaj yazdım.

[1] - DME = Diyalektik Materyalizm Edition (bir nevi ateistlik diye de özetlenebilir)
0
FZ
Red Hat AE yok muydu? (Agnostic Edition :-p)
0
anonim
Bana ne kadar saçma gelsede...

Sanırım birilerini açık kaynak işletim sistemlerine alıştırma yolunu buldum. :)

(çok karştı kafam, çok...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 8.04 çıktı

coskung

Ubuntu'nun, ilk çıktığı günden bu yana süregelen altı ayda bir yeni sürüm duyurma özelliği devam ediyor. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında yeni sürümü duyurulan Ubuntu'nun, yeni versiyonu 8.04 Hardy Heron çıktı.

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Ubuntu 7.10 bugün yayınlandı

ersin2k

En sevilen dağıtımlardan Ubuntu'nun yeni versiyonu yayımlandı. Bu sürümde göze çarpan değişiklikler GNOME 2.20, Yeni Plug&Play Printer arayüzü, Compiz Fusion, Hızlı Çözünürlük değiştirebilme, NTFS yazma desteği ve kurulum sırasında partition şifreleme.
ISO Download: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Kaynak : http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-desktop710

Ubuntu 6.10 Başlangıç Rehberi

tongucyumruk

Ubuntu kullanıcılarının sıkça karşılaştığı birçok sorunun çözümünün yer aldığı Ubuntu Guide'ın Türkçe çevirisi olan Ubuntu Rehberi yayına girdi. Apache kurulumundan Wacom Tablet ayarlarına birçok konuda soruya cevaplar içeren rehberin çevirisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarından, Fazlamesai.net editörü H. Coşkun Gündüz tarafından sürdürülüyor.