Ubuntu 6.10 Başlangıç Rehberi

0
tongucyumruk
Ubuntu kullanıcılarının sıkça karşılaştığı birçok sorunun çözümünün yer aldığı Ubuntu Guide'ın Türkçe çevirisi olan Ubuntu Rehberi yayına girdi. Apache kurulumundan Wacom Tablet ayarlarına birçok konuda soruya cevaplar içeren rehberin çevirisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarından, Fazlamesai.net editörü H. Coşkun Gündüz tarafından sürdürülüyor.

İlgili Yazılar

Ubuntu ME

ersin2k

Yeni bir ubuntu sürümü daha yayınlandı. Adı MS Windows Millenium Edition'ı anımsatsa da bu kez daha farklı bir açılıma sahip. Muslim Edition! Ubuntu 7.10 tabanlı dağıtımı aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.

Ubuntu ve Kubuntu v5.04 hazır!

zentoo

Ubuntu 5.04 (Nisan 2005) versiyonu çıktı. Buradan ve de buradan ulaşabilirsiniz. Kanımca ufak çapta bir devrim yaratan bu GNU/Linux dağıtımı, bütün camiaya hayırlı uğurlu olsun. :-]
DVD versiyonu Live CD + Install + Yerelleştirme dosyaları olduğundan 2.7 GB ISO dur.

Ubuntu Cep Klavuzu Hazır!

parsifal

Keir Thomas tarafından hazırlanan Ubuntu Cep Klavuzu'nun tam pdf sürümü yayında! İsteyenler basılmış halini sipariş edebilirler.

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.