Ubuntu 6.10 Başlangıç Rehberi

0
tongucyumruk
Ubuntu kullanıcılarının sıkça karşılaştığı birçok sorunun çözümünün yer aldığı Ubuntu Guide'ın Türkçe çevirisi olan Ubuntu Rehberi yayına girdi. Apache kurulumundan Wacom Tablet ayarlarına birçok konuda soruya cevaplar içeren rehberin çevirisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarından, Fazlamesai.net editörü H. Coşkun Gündüz tarafından sürdürülüyor.

İlgili Yazılar

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Ubuntu Cep Klavuzu Hazır!

parsifal

Keir Thomas tarafından hazırlanan Ubuntu Cep Klavuzu'nun tam pdf sürümü yayında! İsteyenler basılmış halini sipariş edebilirler.

Ubuntu -> İstanbul <- Futbol

talat

Ubuntunun görücüye çıktığını duyunca ilgilendiğim alt projesi edubuntunun sitesine girdim. Edubuntu ile gelen paketlere baktığımda birkaç yerde istanbul adının gectiğini fark ettim. E ne var bunda diyebilirsiniz, devamını okuyun.

Ubuntu Studio

parsifal

Ubuntu Studio'nun ilk sürümü yayınlandı. Ses, görüntü ve grafik yazılımlarının en iyilerini bünyesinde biraraya getirip profesyonellerin ve "gayretli" kullanıcıların beğenisine sunulmuş bu sürüm şu anda sadece Intel i-386 uyumlu.

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.