Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

0
some_plus
Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.
İsteyen tekrar indirmeden sistemlerini upgrade yapabilir. İlk defa kuracaklar için mirror'lar http://www.ubuntu.com da. Sistemde Gnome sürümü yükseltilmiş. Daha neler mi yeni kurunda görün : )
Kolay gelsin

Görüşler

0
Betelgeuse
Kubuntu'yu indirdim bile. Şimdi CD'ye yazılıyor.
Serverlar youğun ama 512kbit adsl bağlantısı ile 50kb/sn hızda rahat rahat indi. şimdi iso dosyasını emule ile paylaşıma açtım.
0
some_plus
aslında ubuntu kubuntu_ya göre daha çok rağbet görüyor.
Onun için kubuntu_yu bulmak indirmek daha kolay gibi geliyor : )
0
Betelgeuse
Ubuntu çok güzel aslında ama Gnome tuhaf geliyor, KDE daha rahat geldiği için kubuntu kullanıyorum.
0
some_plus
ben de uzun süredir kde kullanıyorum ancak son zamanlar da gnome_a ısındım. Gnome Kde_den biraz daha hızlı sanıyorum. Neyse kde ya da gnome ubuntu işte : )
0
realist
Multimedia Codecleri otomatik kuruluyor. İzlemeye çalıştığınız dosya okunup uygun Gstreamer ekletintisi yükleniyor. Windows Media Player'dan farklı olarak, boşa aramıyor, buluyor.

Debian türevlerinde Contents.gz dosyasında tutulan paket veritabanı bash'a entegre edilmiş. Yazdığınız komut yoksa, "bu program yok ama şu paketi kurarsanız olacak" diyor.

WPA desteği hazır geliyor, kablosuz ağlara bağlanmak sorunsuz, uğraşmadan halloluyor.

Network'ün N'sinden anlamayanların dahi basit network kurabilmesini sağlayan Zeroconf hazır ve nâzır.

Windows kullanıcılarına geçiş kolaylığı sağlanmış, denemedim.

Hazır gelen Compiz destekli desktop efektleri sorun çıkardı.
0
esenek
wpa edgy eft'te de gelmiyor muydu?gnome-mount xfce'de de kurulu o güzel.gelişme var baya.ubuntu gibi hiçbir zaman para bile talep etmeyecek bir dağıtım ilerlemeli zaten.
0
ascarabina
Kubuntu (amd64) 'yu Core 2 Duo işlemci Ati X1600 ekran kartı olan bir makineye kurdum.

Salt kurulumun ardından AmaroK açılmadı ( ana pencere geliyor ardından donuyor ) codecleri yükleyince sorun çözüldü ( çok saçma, sadece programı açtım herhangi bir dosyayı açmadım sorun çıkarmaması gerekirdi )

Tavsiye : Ati X1600'ün sürücülerini yüklemek için http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Feisty_Installation_Guide adresindeki 1. kurulum yöntemini izleyin , uğraşmayın boşuna :=)

Skystar'ı sorunsuz tanıyor ve kaffein ile kanalları izleyebiliyorsunuz. Tek sıkıntı güncel transponder listesini indirip kanalları taramanız lazım.

Özetle temiz rahat bir sistem :=)
0
Betelgeuse
Ubuntu kullanımı çok kolay ve güzel ama Kubuntu yani KDE'li ubuntu biraz üvey evlat kalmış. Ben de kubuntu kullanıyorum ama son 7.04 ile gelen guidance-power-manager ve network manager benim makinamda saçmaladı, ben de onları kaldırıp bildik knetwork manager ve kpower manager'i kullandım daha güzel oldu. Bir de 6 aylık bir linux kullanıcısı olarak kubuntu'yu ilk başlarda aa ne kadar kolay deyip çok beğenmiştim ama iki gün önce debian 4.0'ı KDE ile birlikte kurup dendim, onun KDE tarzı çok daha rahat geldi. Birşeyleri kendilerine göre değiştirmemişler, herşey daha bir yerli yerinde olmuş ve kurulum da oldukça kolaydı. Tabi ki debian'ı vmware server altında kurdum, donanım tanıma konusundaki sorunlarını henüz görmedim. Şimdilik kde konusundaki değişiklikleri beni biraz rahatsız etse de kubuntu kullanmaya devam ediyorum ama sonum debian ya da slackware kullanmak olacak gibi. ilk başta birşeyleri kendi ayarlayan araçlar güzel görünüyor ama ne yaptıklarını öğrendikçe aynı ayarları kendim yapmak daha sağlam ve kolay gelmeye başlıyor. Bütün ayarları kendim yapacaksam da ne gerek var kubuntu ya da ubuntu kullanmama, debian kullanırım daha iyi. Ya da slackware falan kullanıp her bişeyi elle ayarlamak var ama henüz oralara gelemedim.
Windows ortamında, taa Windows NT 3.1 zamanından beri bütün sistem ayar araçlarında grafik arabirimde girilen değişikliklerin ne olduğunu güzel güzel açıklayan yazılar var, sırf ekranda yazanları okuyarak internette aramaya gerek duymadan sistemin birçok ayarı yapılabiliyor ve öğrenilebiliyor. Ama Linux ortamında işi kolaylaştırmak için grafik araçlar yapmışlar ama benim gördüğüm bunların yaptığı tek şey konut satırında verilen parametreleri grafik ekranda kutulara doldurmak, hç bir gerekli açıklama yok, nerede ne var yine man sayfalarına bakmak gerekiyor, ee, man sayfalarından okuyup öğrendikten sonra ne gerek var öyle gui kullanmaya, açar komut satırından hallederim daha hızlı olur. Linux'ların bu sorunu öğrenmeyi zorlaştırıyor biraz ama diğer avantajlarını düşünüp yine de linux'u tercih ediyorum.
Yine konuyu çok dağıttım ama kubuntu'nun yeni versiyonunu 6.10 versiyonundan çok da ileri bulmadım. Görünüş olarak bir fark göremedim, hatta eklenen birkaç araç benim işimi zorlaştırdı, sayesinde komut satırına dalıp bilgisayarın güç koruma ayarlarını sysfs vb. kullanıp kendim elle yapabilmeyi öğrenmiş oldum, yeni versiyonun bana tek faydası bu oldu.

ATI ekran kartı kullanıyorsan bence o kartı windows kullanan birine ver gitsin hiç uğraşma, nvidia kartların sürücüleri çok daha sorunsuz. 60-70 YTL verirsin fazladan ama sürücüleri biraz daha az sorun çıkaran bir kartın olur, harcadığın zamana değmez. Kubuntu'da automatix kurup onunla nvidia sürücülerini kolayca kurabildim, ama ATI ile çok fazla sorun yaşamıştım önceleri, iyi ki atmışım.
Sırf ekran kartı sürücü sorunları yüzünden yeni bilgisayar alırken anakart üzerinde intel grafik işlemcili bir model almayı düşünüyorum.
0
FZ
Windows ortamında, taa Windows NT 3.1 zamanından beri bütün sistem ayar araçlarında grafik arabirimde girilen değişikliklerin ne olduğunu güzel güzel açıklayan yazılar var, sırf ekranda yazanları okuyarak internette aramaya gerek duymadan sistemin birçok ayarı yapılabiliyor ve öğrenilebiliyor.

Geçen gün gördüğüm bir fortune cookie'den:

The POP3 server service depends on the SMTP server service, which failed to start because of the following error: The operation completed successfully. -- Windows NT Server v3.51


:) :)
0
Betelgeuse
Windows serverlarda bu tür hatalarla hala karşılaşıyorum. :) Windows'un hiç hatası olmadığını söylemedim ki zaten. Yalnızca windows'un başarılı olduğu yerleri söyledim ki bu ilk versiyonlarındaydı, yeni versiyonlarında bunu da bozdular. Boşuna mı Linux öğrenmeye çalışıyorum bu yaştan sonra. :)
0
yilmaz
Türkiye dahilinde mirror bilen yazabilir mi? Ulakbimde hala beta var.
0
anonim
türkiye mirror laarı hakkında bi bilgim yok ama direk ubuntu sitesinden download kolaylıkla yapılabiliyor orada size en yakın mirror dan yapıyor download ı ben şuan başladım hiç bir zorluk da çıkmadı.
0
cihan253
ubuntuyu indirdim daha önceki sürümleri nedenini bilmediğim bir biçimde açılmıyordu ama bu sürüm bilgisayarımda sorunsuz çalıştı. küçük bir klavye sorunu dışında şimdilik bir sorun yok. Hayırlara vesile olsun inşallah :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu Studio

parsifal

Ubuntu Studio'nun ilk sürümü yayınlandı. Ses, görüntü ve grafik yazılımlarının en iyilerini bünyesinde biraraya getirip profesyonellerin ve "gayretli" kullanıcıların beğenisine sunulmuş bu sürüm şu anda sadece Intel i-386 uyumlu.

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Ubuntu 6.10 Başlangıç Rehberi

tongucyumruk

Ubuntu kullanıcılarının sıkça karşılaştığı birçok sorunun çözümünün yer aldığı Ubuntu Guide'ın Türkçe çevirisi olan Ubuntu Rehberi yayına girdi. Apache kurulumundan Wacom Tablet ayarlarına birçok konuda soruya cevaplar içeren rehberin çevirisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarından, Fazlamesai.net editörü H. Coşkun Gündüz tarafından sürdürülüyor.

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.

Bedava Ubuntu Etiketleri

anonim

System76 sitesi başlattığı kampanya ile isteyenlere ücretsiz "Powered Ubuntu" yazılı etiketler dağıtıyor.Dağıtımı birçok ülkedeki Ubuntu takımları ile gerçekleştiriyorlar.Dağıtım yapılacak ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.