Ubuntu 7.10 bugün yayınlandı

0
ersin2k

Görüşler

0
mos
Günaydın,

hazır bahsi açılmışken tecrübelerinize başvurmak istiyorum:

benim bir 'windows-bulaşık' laptopum var. kendisi 17 inchlik bir hp pavillon. bu bilgisayar -fabrika ayarlı- olarak iki partitiona bölünmüş diskle geldi. ikinci partition 5 gb 'lık bir alan ve içinde sadece vista 'nın kurulum dosyaları v.s. var.

bilgisayarla birlikte gelen toollardan biriyle o partition 'ı dvd 'ye yaktım ve böylece bir vista dvd medyam oldu elimde. şimdi bu partition 'ı silip, diski kafama göre baştan bölümlendirip, bir alana illa ki linux kurmak istiyorum.

ancak korkum şu.. yarın öbürgün o windows dvd 'mi kullanma gereği duyarsam, o dvd tüm diskimi fabrika ayarlarına döndürmeye filan çalışır mı? partition table 'la oynar mı? Rahat rahat kendi bilgisayarımı özgürce kullanabilme özgürlüğüm var mıdır?
0
codeburn
O dvd tüm diski silip tekrar iki partition haline getirir sistemini. nasil aldiysan öyle yapiyor. bence kullanma :)
0
mos
tahmin etmiştim ama bir umutla sorayım dedim.. bu durumda elimdeki disk recovery disk oluyor değil mi? kötü bir durum :)
0
Betelgeuse
Bence tüm cesaretini topla ve diskinden windowsu tamamen silip yani bütün diski silip Linux kur. ilk birkaç gün biraz acı çeksen de alışırşın.
Geçen yıl bu zamanlarda hard diskim bozulmuştu (neyse ki yedek almaya üşenmeyen biriyim) Yeni hard disk aldıktan sonra windows kurmayayım dedim, direkt olarak kubuntu 6.10 kurdum, şimdi o gün bu gündür windows kullanma ihtiyacı hissetmedim. Elinin altında windows olmayınca insan çok daha kolay alışıyor.
0
mos
ben o yoldan geçtim uzun zaman önce :)
0
Tarık
Norton Ghost 2003 yada daha ileri bir sürümle şu an kullandığın disk bölümünü birebir dvd ye aktar. Donanımınla gelen 5 gb lık bölümüde aktar yedekte bulunsun. Sonra sıfırla diskini. Bölümlemeni yap, yedeklediğin şu anki vista nı bir bölüme yerleştir (norton ghost ile) diğer bölüme linux kur çalıştır.
0
samishener
Evet!
Eger elindeki dvd ile sistemi geri yuklersen fabrika ayarlarina geri doner. Zaten amacta budur. Sen mevcud dvd ni elinde tut sonra da ubuntuyu kur ve yine yedegini dvd ye al. Eger canin isterse ilk dvd ile fabrika ayarlarina yada 2. dvd ile ubuntu kurulu ayarlarina dondurebilirsin...
0
anonim
Shipit Ubuntu ve Shipit Kubuntu adreslerinden Ubuntu ve Kubuntu için 7.10 versiyonunun cd lerini sipariş edebilirsiniz. 5 kuruş vermeden --kargo bile ücretsiz--, kapınıza kadar geliyor. Yeri gelmişken tekrar belirteyim istedim.
0
Betelgeuse
Ben daha önce 6.10 ve 7.04 versiyonlarını bu yolla edindim. Tabi ki CD'ler kargo ile gelene kadar ben çoktan indirmiş, kurmuş ve kullanıyor oluyorum ama insanın elinde orjinal baskılı CD olması da ayrı bir heves katıyor olaya. Bir de elimde CD okumakta seçici davranan eski bir laptop var, ona kurarken orjinal baskı CD haricinde başka CD okutamamıştım, bu yönden de işe yarıyor shipit'den gelen CD'ler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

Betelgeuse

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Ubuntu Sunucu Rehberi

anonim

Türkçe Ubuntu Sunucu Rehberi Özgür Karataş tarafından duyuruldu. Bu rehber sayesinde Ubuntu GNU/Linux'un server sürümünü kullanmak isteyen, daha çok sistem yöneticisi seviyesinde herkes faydalanabilir ve zenginleştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir.

Jaunty Jackalope Çıktı!

parsifal

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope yayında!

Buradan indirebilirsiniz!

Ubuntu 6.06 - Dapper Drake Çıktı!

tongucyumruk

Bir Ubuntu sürümü için oldukça uzun sayılabilecek bir süredir beklenen Ubuntu Linux 6.06 "Dapper Drake" çıktı. Birçok önemli yenilik içeren bu sürümün en önemli özelliği ise masaüstünde 3, sunucularda ise 5 yıl gibi oldukça uzun sayılabilecek bir destek süresine sahip olması.

Ubuntu 6.10 Duyuruldu

Titus

Ubuntu Edgy Eft (6.10) son dakika değişikliğine uğramadan daha önce belirlenen tarih olan 26 Ekim 2006'da duyruldu. Eğer 6.06 kullanıyor ve 6.10'a sisteminizi yükseltmek istiyorsanız burayı, daha detaylı açıklamalar ve indirme yansıları için burayı ziyaret edebilirsiniz.