Ubuntu ve Kubuntu v5.04 hazır!

0
zentoo
Ubuntu 5.04 (Nisan 2005) versiyonu çıktı. Buradan ve de buradan ulaşabilirsiniz. Kanımca ufak çapta bir devrim yaratan bu GNU/Linux dağıtımı, bütün camiaya hayırlı uğurlu olsun. :-]
DVD versiyonu Live CD + Install + Yerelleştirme dosyaları olduğundan 2.7 GB ISO dur.

Görüşler

0
darkhunter
Bir Debian'ı bu kadar kullanıcı dostu, anlaşılır ve sorunsuz görmek. Gözlerim doluyor :.)

Umarım kendi Debian ımı da bir gün böyle görebilirim.. Fakat şimdi gidip Ubuntu da sorun çıkarmayan bir usb bellek çubuğunu Debian'a (ambiyane tabiri ile) kafasına vura vura tanıtmam gerekiyor..
0
pismikrop
Bende debian hoary kullanıyorum, Valla afrikanin bagrindan cikan bu dagitim bagimlilik yapiyor.
0
iasci
Kesinlikte katılıyorum!

Ubuntu'daki gelismeyi gordukten sonra yillardir bize linux saglayan dagitimlarin tum vakitlerini uyuyarak gecirdiklerini dusunmeye basladim :)
0
Soulblighter
DistroWatch [www.distrowatch.com] verilerine göre de Ubuntu, Linux dünyasına yeni bir heyecan getirdi. Şu an listede 1. sıradalar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

Betelgeuse

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Jaunty Jackalope Çıktı!

parsifal

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope yayında!

Buradan indirebilirsiniz!

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Bedava Ubuntu Etiketleri

anonim

System76 sitesi başlattığı kampanya ile isteyenlere ücretsiz "Powered Ubuntu" yazılı etiketler dağıtıyor.Dağıtımı birçok ülkedeki Ubuntu takımları ile gerçekleştiriyorlar.Dağıtım yapılacak ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.

Ubuntu Linux'un Yeni Sürümü Çıktı

vst

Ubuntu Linux'un yeni sürümü 5.10 "The Breezy Badger" duyuruldu. Aynı zamanda Kubuntu da piyasaya sürüldü.

Yenilikler arasında GNOME 2.12.1, Openoffice 2.0 Beta, PHP5 gibi son sürüm yazılımlar var.