Ubuntu Sunucu Rehberi

0
anonim
Türkçe Ubuntu Sunucu Rehberi Özgür Karataş tarafından duyuruldu. Bu rehber sayesinde Ubuntu GNU/Linux'un server sürümünü kullanmak isteyen, daha çok sistem yöneticisi seviyesinde herkes faydalanabilir ve zenginleştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir.
Bu rehberde evrensel bir GNU/Linux dağıtımı olan Debian GNU/Linux tabanlı Ubuntu GNU/Linux'un sunucu sürümünün kurulumu ve ayarları anlatılmıştır. Rehberin amacı ubuntu-server dağıtımı kullanıcılarının etkin bir şekilde sunucu servislerini kullanmalarını sağlamaktır.

Rehberin içeriğine ve PDF formatında kendisine aşağıdaki adresten ulaşabilir ve bilgisayarınıza indirerek e-book tadında zevkle okuyabilirsiniz.

http://www.iucoders.com/article_detail.jsp?nid=57

Görüşler

0
blacksea
Teşekkürler.Özellikle benim gibi sıfırdan ubuntu web server kurup yayına verenler için.
0
Guardian
Malesef

http://www.iucoders.com/attachments/Ubuntu_Sunucu_Rehberi.pdf

dosyasında şimdilik bir sorun var, zorla KGet ile indirdim oda 5KB gösterdi ve dosya açılmadı :( , fakat linkteki içerik güzel gözüküyor, illa bir sorun olur zaten bu tip güzel paylaşımlarda, daha sonra unuturum ben bunu indirmeyi :)
0
xlsau
son uc gunumu harcadigim bir konuyu burada gorunce cok sevinmeme ragmen linkin sorunlu calismasi karsisinda yikilmis vaziyetteyim....lutfen linki aktif hale getirin...
0
blacksea
Linke farklı kaydet deyin...
0
kernelhacker
http://www.ozgurkaratas.com/doc/Ubuntu_Sunucu_Rehberi.pdf

bu adresten ulasilabiliyor.
0
kernelhacker
Merhaba,
dilerseniz belgeye asagidaki adresten de ulasabilirsiniz.

http://www.ozgurkaratas.com/doc/Ubuntu_Sunucu_Rehberi.pdf
0
kernelhacker
Dilerseniz asagidaki adresten de rehbere ulasabilirsiniz.

http://www.ozgurkaratas.com/doc/Ubuntu_Sunucu_Rehberi.pdf
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

anonim

Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.

Ubuntu 6.10 Duyuruldu

Titus

Ubuntu Edgy Eft (6.10) son dakika değişikliğine uğramadan daha önce belirlenen tarih olan 26 Ekim 2006'da duyruldu. Eğer 6.06 kullanıyor ve 6.10'a sisteminizi yükseltmek istiyorsanız burayı, daha detaylı açıklamalar ve indirme yansıları için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

Betelgeuse

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Ubuntu 8.04 çıktı

coskung

Ubuntu'nun, ilk çıktığı günden bu yana süregelen altı ayda bir yeni sürüm duyurma özelliği devam ediyor. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında yeni sürümü duyurulan Ubuntu'nun, yeni versiyonu 8.04 Hardy Heron çıktı.