Xbox 360'a Ubuntu

0
Chriseba
Sony Playstation 3'e Fedora kurulumundan sonra, şimdi de Microsoft Xbox 360'a Ubuntu kurulumu.
Buraya tıklayarak izleyebileceğiniz görüntülere göre, yasal olmasa da Microsoft'un göz bebeği Xbox 360'a da Linux işletim sistemi kurulabiliyor.

Bakalım Microsoft'un buna bir yanıtı olacak mı?

Görüşler

0
mehmeterten
Yasal olmamak derken??? (bir flame dalgası başlatmak istemem ama) Aldığımız bir üründe artık fiziksel olarak da mı istediğimizi yapamıyor muşuz?[Yakında findoz cdlerine zarar vermeyide yasaklamaya çalışırlar(işte ürünün saygımlığına yapılmış zerzevatlar vs.den dolay...)] Yani bu gibi durumlarda ürünün garanti kapsamı dışında kalmasını anlarımda yasadışılığı absürd geldi doğrusu.
0
tongucyumruk
Yanılmıyorsam bir cihazı olduğundan farklı işler için kullanmaya yönelik olarak reverse engineer etmek ABD'de DMCA denen kanun sebebiyle yasak. Zira bu yöntemle aletin üzerindeki kopya koruma sistemlerinin kırılması mümkün oılabiliyor.
0
mehmeterten
vay canına gerçekten mi? adamlar resmen merak ve araştırmacı ruh vs. olaylarını kanunla yasaklamışlar.(bende reverse olaylarıyla ilgili olduğumdan dolayı kınadım doğrusu) işin aslı ülkemizde bunun kanunlarla serbest olduğu belirtildiği içinde gurur duydum. hehe
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu 6.06 - Dapper Drake Çıktı!

tongucyumruk

Bir Ubuntu sürümü için oldukça uzun sayılabilecek bir süredir beklenen Ubuntu Linux 6.06 "Dapper Drake" çıktı. Birçok önemli yenilik içeren bu sürümün en önemli özelliği ise masaüstünde 3, sunucularda ise 5 yıl gibi oldukça uzun sayılabilecek bir destek süresine sahip olması.

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Ubuntu Dergisi

Betelgeuse

PDF dokumanı formatında indirilebilir dergilere bu sefer Ubuntu'dan bir tane eklendi: http://www.fullcirclemagazine.org adresinden indirebilirsiniz.

Ubuntu -> İstanbul <- Futbol

talat

Ubuntunun görücüye çıktığını duyunca ilgilendiğim alt projesi edubuntunun sitesine girdim. Edubuntu ile gelen paketlere baktığımda birkaç yerde istanbul adının gectiğini fark ettim. E ne var bunda diyebilirsiniz, devamını okuyun.

Ubuntu Türkiye

sunriseright

Türkçe konuşanlar için bir grup ubuntu linux kullanıcısı http://ubuntu-tr.com sitesi ve freenode'daki #ubuntu.tr IRC kanalını faaliyete soktu.