Ubuntu Anasayfa Fotoğrafındaki DELL Logosu

0
Betelgeuse
Ubuntu GNU/Linux kullananlar ya da konuyla ilgili olanlar duymuştur, DELL firması bazı model PC'lerine Ubuntu yükü satma kararı almıştı.
Dell firması web sitesinde yaptığı ankette GNU/Linux isteriz yanıtları alınca Ubuntu yüklü PC'ler satmaya başlayacağını açıklamıştı. Ubuntu yüklü Dell PC'ler piyasaya çıkmak üzere, bu arada Ubuntu web sitesindeki http://www.ubuntu.com/ resimdeki kişilerden birinin üzerine Dell logosu eklemişler. Logo güzel durmuş. :)

Umarım bunlardan Türkiye piyasasına da gelir. Linux'a destek veren donanım üreticilerini teşvik etmek için güzel bir yöntem. Sanırım ubuntu kullanıcısı olup da yeni bir PC alma planları yapanlar Dell markasını daha yakından takip edecekler.

Görüşler

0
inoxus
Dell tişörtlü arkadaş sevimli sevimli gülümsüyor, "Yakıştı yakıştı" gibisinden. Darısı yanında uzanan diğer üç arkadaşın başına.
0
towsonu2003
"Ubuntu *yükü* satma kararı"

ilahi heh
0
Betelgeuse
Yazarken klavye sürçmesi olmuş. "Ubuntu yüklü" şeklinde olacaktı. Gözümden kaçmış. Yoksa Ubuntu bilgisayar için bir yük değil bilgisayarın yükünü azaltan bir şey. :)
0
towsonu2003
dalga geciyodum zaten :)
0
towsonu2003
www.dell.com a gidince (en azindan amerikadan giriyorsaniz) karsiniza ubuntu'lu dell bilgisayarlari cikiyor. yani ubuntu yuklu bilgisayar satmakla kalmiyorlar, linki sitenin bir kosesine gommek yerine ana sayfadan reklamini yapiyorlar. Soyle ki: http://www.flickr.com/photos/towsonu2003/512646534

harika ne diyeyim :) darisi basimiza :)
0
Betelgeuse
Evet yaa, darısı başımıza diyeyim.
Umarım aynı fiyat avantajlarıyla burada da satılır. Şimdilik yeni bir bilgisayar almaya niyetim yok ama Dell linux yüklü bilgisayar satmaya başlayacak söylentileri çıktığından beri bilgisayar almak istiyorum ne alayım diye soran tanıdıklarıma Dell iyidir dell alın diyordum. Sonuçta Linux kullanıcıları çok az bir oran ama bunlar bilgisayar alımı konusunda fikri sorulan kişiler olduğu için Dell markasının satışlarına ve Linux'un yaygınlaşmasına yarayacaktır bu.
0
simor
Biri Ballmer'in ilacını versin lütfen :).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.

Ubuntu -> İstanbul <- Futbol

talat

Ubuntunun görücüye çıktığını duyunca ilgilendiğim alt projesi edubuntunun sitesine girdim. Edubuntu ile gelen paketlere baktığımda birkaç yerde istanbul adının gectiğini fark ettim. E ne var bunda diyebilirsiniz, devamını okuyun.

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Ubuntu Linux'un Yeni Sürümü Çıktı

vst

Ubuntu Linux'un yeni sürümü 5.10 "The Breezy Badger" duyuruldu. Aynı zamanda Kubuntu da piyasaya sürüldü.

Yenilikler arasında GNOME 2.12.1, Openoffice 2.0 Beta, PHP5 gibi son sürüm yazılımlar var.

Ubuntu Kernel update hatası...

Betelgeuse

Ubuntu kullananlar bugün otomatik güncellemelerde yeni kernel güncellemesi görmüş ama yüklerken hata ile karşılaşmış olabilirler...