Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

0
Betelgeuse
Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Görüşler

0
sdr129
ubuntu-tr adlı siteye ne oldu. Ubuntu kullndığım için forumundan yararlanıyordum. bir n önce yayına başlamaları dileğiyle.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu Kernel update hatası...

Betelgeuse

Ubuntu kullananlar bugün otomatik güncellemelerde yeni kernel güncellemesi görmüş ama yüklerken hata ile karşılaşmış olabilirler...

Jaunty Jackalope Çıktı!

parsifal

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope yayında!

Buradan indirebilirsiniz!

Ubuntu Studio

parsifal

Ubuntu Studio'nun ilk sürümü yayınlandı. Ses, görüntü ve grafik yazılımlarının en iyilerini bünyesinde biraraya getirip profesyonellerin ve "gayretli" kullanıcıların beğenisine sunulmuş bu sürüm şu anda sadece Intel i-386 uyumlu.

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.

Ubuntu Cep Klavuzu Hazır!

parsifal

Keir Thomas tarafından hazırlanan Ubuntu Cep Klavuzu'nun tam pdf sürümü yayında! İsteyenler basılmış halini sipariş edebilirler.