Ve Google Chromium OS huzurlarınızda

0
anonim
Google merakla beklenen işletim sistemi Chromium OS'un geliştirme sürümünü duyurdu. Geliştirme sürümü sitesinden indirilip derlenebilir.
İlk duyurusunda beri ateşli tartışmalara yol açan işletim sistemi kimilerine göre microsofta atılmış bir bomba ya da Linux'un yapamadığını yapıp MS'i kendi pazarında vurabilir. Şimdilik sadece geliştiriciler için kodları açılan işletim sisteminin 2010 yılı 4. çeyreğinde son kullanıcıyla buluşması bekleniyor.

Görüşler

0
xelon
MS'i kendi pazarında vurması (en azından bu ürünle) pek mümkün görünmüyor. Kaldı ki Google'ın Microsoft'un pazarına göz koymak gibi bir düşüncesi de bence yok.

Peki Google aslında ne yapmak istiyor? Son kullanıcıyı tamamen "İnternet"e bağımlı hale getirmek istiyor. Bu yüzden bir süredir "Cloud Computing"i konuşur olduk.

Kısaca Google, OS pazarına girmek yerine küçültmek istiyor. Tabi MS'in cevabı da yakındır. Bakalım kim galip gelecek?
0
FZ
Peki Google aslında ne yapmak istiyor? Son kullanıcıyı tamamen "İnternet"e bağımlı hale getirmek istiyor. Bu yüzden bir süredir "Cloud Computing"i konuşur olduk.

Bunun ilk sebeplerinden biri Amazon.com ve AWS gibi şeyler diye düşünüyorum.
0
wyginwys
Ms in cevabi sadece izlemek olabilir.
0
yilmaz
Hemen vmware imajını torrentten indirip denedim. Çok ilginç geldi. gmail hesabınız ile sisteme login oluyorsunuz. hemen karşınıza chrome tarayıcısı geliyor e-postalarınız vs. Masaüstü diye bi kavram yok. Daha doğrusu klasik masaüstü ile alakalı hiçbirşey yok. Terminal bile yok :) . Task manager var bir tane açtığınız sekmeler gözüküyor orda.
0
gilan
terminal için : ctrl+alt+t
0
Tarık
İki sene önce falan bakmıştım, internet üzerinden hizmet veren bir takım işletim sistemleri vs vardı (javascript, ajax vs.). Bildiğimiz masaüstü tarzı görünümlü vs. Google Chromium OS' un bunlardan farkı nedir?
0
auselen
En güzeli penceresiz bilgisayarların piyasada satılmaya başlamasını sağlamasıdır. Malum linux ile olmadı bu, son laptopumu da alırken netbookların dışında linux göremedim.

Piyasanın bu kadar büyük olmasının getirdiği bir olgu herhalde bu. Satıcı firmalar müşterilerine en kolayını, zahmetsizini satıyorlar. Google, ismiyle (markası) beraber laptop fiyatlarını biraz daha aşağıya çekebilir belki de.
0
wyginwys
Olay sudur. Google tum digital bilgiye sahip olmak ve yonetmek istiyor. Zaten misyonlarindan birini de bu olarak yazmis adamlar.
0
cmk
Fm de haberi gördügümde düşündüm acep nasıl bir yapıdır derken düşünmekten ötesine gidip denemeye karar verdim. Vmware imajını inidirerek gerekli yapılandırmaların ardından çalıştırdım ve gmail hesabımla sisteme login oldum. Evet bazılarının "bune ya hiç birşey bir masaüstü bile yok" dediklerini duyar gibiyim.
Chromium OS konusunda bir "green OS" benzeri bir linux dağıtımı gelecegi düşüncesi & beklentisi olduğundan ürünü ilk kullanımda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Öyle düşünüyorum ki Google arama motorunda ve diğer hizmetleri konusunda ki performans ve başarınısı browser konusunda da göstermeye iddalı Chromium OS ile sizi en kısa sürede karşınızda gmail hesabınızla logon olmanızı bekleyen bir sistem olarak geliyor amaç olarak iş yaşamında tüm işlemlerini bir browser aracılı ile gerçekleştirenleri düşündüğümüzde ki buna atom işlemcili mini notebookları da eklerseniz Chromium OS iyi bir iş çıkaracağını düşünmekteyim.


Bellimi olur belkide ilerleyen günlerde siz yorumları okurken Google Chromium OS için donanım üretici | dağıtıcıları ile yeni model ürünlerinde birlikte sunulması için anlaşmaya varabilir.

0
cmk
Chromium OS entegre edilmiş notebookları görmeyi beklerken çok geçmeden bir IT blog haber sitesinde aynen ifadesinde şunu söylüyor: "Google bedava netbook dağıtacak" başlığında Google'ın dağıtacağı bedava netbook'ların düşük maliyetini kısa zamanda online reklamlarıyla telafi edeceğini ifade ve Chrome OS'un tamamen web tabanlı olacağını söylenmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Android işletim sistemli Asus EeePC

anonim

Google'un Android işletim sistemi sonunda Netbook sahasına da gözünü dikti. Önceleri sadece mobil cihazlar için düşünülen Android, payını arttırmak istiyor. Asus EeePC'ler üzerinde yapılan testler başarılı olursa ki çok büyük ihtimalle öyle görünüyor, yaz sonlarına doğru üzerinde hazır Android yüklü EeePC'leri piyasada görebileceğiz. Google ile Microsoft arasındaki rekabet işletim sistemi pazarında da kızışacak gibi görünüyor.

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.

Google Instant Messenger

sundance

Biliyoruz, Google onu yaptı, google bunu yaptı haberlerinden sizlere gına geldi, ama ne yapalım, herkes seyrediyor Google ise yapmaya devam ediyor.

Son olarak Google bir anında mesajlaşma yazılım şirketini satın almış. Bildiğiniz gibi, uzun bir süredir Google'ın jabber tabanlı (doğrusu bu;) bir anında mesajlaşma yazılımı üzerinde çalıştığının söylentileri vardı. Ama bu hareketle, kullanıcıların dünya üstünde bulundukları yere göre arama vs. yapabilen, değişik bir sistemi satın almış bulunmaktalar.

Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in bir sözü var "İlk yap, en iyisini yap, herşey değişsin". Sanırım Google'cılar da bu yolda.

Google'dan Arama Geçmişi

sleytr

İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.

Google AdSense ve EFT Dönemi

anonim

Google AdSense yayıncılarının ödemelerini Türkiye'de de EFT ile ödeme hizmetini başladı. Daha önce Google'dan çek bekleyen yayıncıların paraları artık doğrudan banka hesaplarına yatacak.