Ve Google Chromium OS huzurlarınızda

0
anonim
Google merakla beklenen işletim sistemi Chromium OS'un geliştirme sürümünü duyurdu. Geliştirme sürümü sitesinden indirilip derlenebilir.
İlk duyurusunda beri ateşli tartışmalara yol açan işletim sistemi kimilerine göre microsofta atılmış bir bomba ya da Linux'un yapamadığını yapıp MS'i kendi pazarında vurabilir. Şimdilik sadece geliştiriciler için kodları açılan işletim sisteminin 2010 yılı 4. çeyreğinde son kullanıcıyla buluşması bekleniyor.

Görüşler

0
xelon
MS'i kendi pazarında vurması (en azından bu ürünle) pek mümkün görünmüyor. Kaldı ki Google'ın Microsoft'un pazarına göz koymak gibi bir düşüncesi de bence yok.

Peki Google aslında ne yapmak istiyor? Son kullanıcıyı tamamen "İnternet"e bağımlı hale getirmek istiyor. Bu yüzden bir süredir "Cloud Computing"i konuşur olduk.

Kısaca Google, OS pazarına girmek yerine küçültmek istiyor. Tabi MS'in cevabı da yakındır. Bakalım kim galip gelecek?
0
FZ
Peki Google aslında ne yapmak istiyor? Son kullanıcıyı tamamen "İnternet"e bağımlı hale getirmek istiyor. Bu yüzden bir süredir "Cloud Computing"i konuşur olduk.

Bunun ilk sebeplerinden biri Amazon.com ve AWS gibi şeyler diye düşünüyorum.
0
wyginwys
Ms in cevabi sadece izlemek olabilir.
0
yilmaz
Hemen vmware imajını torrentten indirip denedim. Çok ilginç geldi. gmail hesabınız ile sisteme login oluyorsunuz. hemen karşınıza chrome tarayıcısı geliyor e-postalarınız vs. Masaüstü diye bi kavram yok. Daha doğrusu klasik masaüstü ile alakalı hiçbirşey yok. Terminal bile yok :) . Task manager var bir tane açtığınız sekmeler gözüküyor orda.
0
gilan
terminal için : ctrl+alt+t
0
Tarık
İki sene önce falan bakmıştım, internet üzerinden hizmet veren bir takım işletim sistemleri vs vardı (javascript, ajax vs.). Bildiğimiz masaüstü tarzı görünümlü vs. Google Chromium OS' un bunlardan farkı nedir?
0
auselen
En güzeli penceresiz bilgisayarların piyasada satılmaya başlamasını sağlamasıdır. Malum linux ile olmadı bu, son laptopumu da alırken netbookların dışında linux göremedim.

Piyasanın bu kadar büyük olmasının getirdiği bir olgu herhalde bu. Satıcı firmalar müşterilerine en kolayını, zahmetsizini satıyorlar. Google, ismiyle (markası) beraber laptop fiyatlarını biraz daha aşağıya çekebilir belki de.
0
wyginwys
Olay sudur. Google tum digital bilgiye sahip olmak ve yonetmek istiyor. Zaten misyonlarindan birini de bu olarak yazmis adamlar.
0
cmk
Fm de haberi gördügümde düşündüm acep nasıl bir yapıdır derken düşünmekten ötesine gidip denemeye karar verdim. Vmware imajını inidirerek gerekli yapılandırmaların ardından çalıştırdım ve gmail hesabımla sisteme login oldum. Evet bazılarının "bune ya hiç birşey bir masaüstü bile yok" dediklerini duyar gibiyim.
Chromium OS konusunda bir "green OS" benzeri bir linux dağıtımı gelecegi düşüncesi & beklentisi olduğundan ürünü ilk kullanımda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Öyle düşünüyorum ki Google arama motorunda ve diğer hizmetleri konusunda ki performans ve başarınısı browser konusunda da göstermeye iddalı Chromium OS ile sizi en kısa sürede karşınızda gmail hesabınızla logon olmanızı bekleyen bir sistem olarak geliyor amaç olarak iş yaşamında tüm işlemlerini bir browser aracılı ile gerçekleştirenleri düşündüğümüzde ki buna atom işlemcili mini notebookları da eklerseniz Chromium OS iyi bir iş çıkaracağını düşünmekteyim.


Bellimi olur belkide ilerleyen günlerde siz yorumları okurken Google Chromium OS için donanım üretici | dağıtıcıları ile yeni model ürünlerinde birlikte sunulması için anlaşmaya varabilir.

0
cmk
Chromium OS entegre edilmiş notebookları görmeyi beklerken çok geçmeden bir IT blog haber sitesinde aynen ifadesinde şunu söylüyor: "Google bedava netbook dağıtacak" başlığında Google'ın dağıtacağı bedava netbook'ların düşük maliyetini kısa zamanda online reklamlarıyla telafi edeceğini ifade ve Chrome OS'un tamamen web tabanlı olacağını söylenmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'dan Arama Geçmişi

sleytr

İnternet sayfalarını aramanın ötesine geçip kullanıcılarının "online hafızası" olmayı hedefleyen Google Search History hizmetini beta olarak kullanıma sundu. Yaptığınız aramaların kaydının her gün için ayrı ayrı tutulduğu hizmetten faydalanabilmek için bir Google hesabı açmanız yeterli.

Google, Microsoft'a Resmen Savaş İlan Etti

linker

Google, ücretsiz online tablolama ve metin işleme yazılımı yapacağını ve Microsoft'un bu piyasadaki rakibi olacağını doğruladı.

Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

anonim

Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.

Google Online Uygulama Paketi

parsifal

Web Worker Daily'daki habere göre Web 2.0 Expo fuarında konuşan Google CEO'su Eric Schmidt powerpoint tipi sunum uygulamasının bu yaz aramızda olacağı müjdesini verdi. Google'ın online uygulama paketinde neler olacağı konusunda WWD, Phil Sim'in blog'unuda dikkate alarak 8 tahminde bulunmuş.

Google İstanbul'da Dil Uzmanı / Editör / Dilbilimci Arıyor

FZ

Google Jobs Türkiye bölümünde görülebileceği gibi Google, Türkçe uzmanları arıyor. Linguist - Istanbul olarak geçen ilanda belirtilen özellikler şöyle: