Google Summer of Code 2008 başladı!

0
anonim
Geçtiğimiz üç yıl boyunca açık kaynak dünyasında ağırlığı artan ve 90 ülkeden 2000 kadar programcının gözetiminde 1500 öğrencinin yarattığı ürünleri yazılım dünyasına bağışlayan Google Summer of Code 2008 başladı!
Bu senenin sürprizi ise, kabul edilen organizasyonlar arasında Pardus'un da olması. Pardus, Google Summer of Code'a Türkiye'den kabul edilen ilk organizasyon olma şansına sahip oldu. Pardus'un Summer of Code projeleri bu adresten görülebilir.

Öğrenciler başvurularını 31 Mart'a kadar bu adresten gönderebilirler.

İlgili Yazılar

Google Ventures, Google'dan risk sermayesi

akoguzh

Google ne yapsa olay oluyor. Bu sefer yeni bir hizmet veya yazılım değil direk olarak 'next big thing' i gerçekleştirme potansiyeli olanları desteklemek (yada küçükken yutmak) amaçlı risk sermayesi fonunu duyurdular.

http://googleblog.blogspot.com/2009/03/googles-newest-venture.html
http://www.google.com/ventures/

Google Mobil Cihaz Görsel Aramalarına Hızlı Filtre Ekliyor

MuharremTuran

Google, görsel aramasının mobil sürümüne yeni bir filtre seçeneği ekledi. Arama yaptıktan sonra, arama kutusunun hemen altında, en son eklenen görseller, gif, küçük resim ve renkler filtrelemesi için hızlı filtreleme alanı sunuyor. Örneğin “kırmızı” yazıp arattığınızda, arama sonuçlarının en üstünde filtreleme menüsü görünüyor, daha fazla renk filtreleme seçeneği göstermek için çubuğu sola...

Googles Flight Simulator

uosfie

Google Flight Simulator, Google'nın GoogleMaps kimliğini esprili bir dille oyuna döken bir geliştirici tarfından yazılmış. Aslında oyunun bir kopyasını kendi blog sayfama yerleştirmek istedim, ama siz iyisimi Mark Caswell-Daniels'in kendi sitesini bir gezin derim.

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.

Google Moon!

parsifal

Eskiden Google Earth vardı. Artık bir de Google Moon var. Kısıtlı bir bölgeyi göstersede bu sefer beta değil!