Google Android

0
auselen
Google mobil telefonlar için yazılım platformunu tanıttı: Herkesin beklediğinin tersine "GPhone" adlı bir donanım üretilmeyeceği ortaya çıktı. Google bunun yerine (iPhone'a çok benzeyen!) bir işletim sistemi geliştirip, ücretsiz dağıtacakmış.

"[…] Google Phone diye bir marka olmayacak. Telefonların üzerinde çalışan yazılım Google logosu bile taşımayacak. Bunun yerine, Google yazılımını telefon üreticilerine verecek. Şirket tüm servislerinin mobil telefonların üzerinde çalışması için yüklüce yatırımlar yapmış durumda. Asıl amaç tıpkı Internet ortamında olduğu gibi mobil telefon kullanıcılarına reklam satıp, gelir sağlamak."

Teknoloji dünyasında yaşanacak bir kültür çatışması daha. iPhone oldukça kapalı olarak tasarlanmış iken, Android aşırı uç sayılabilecek kadar açık olacak. Kimin kazanacağını görmeyi heyecanla bekliyoruz.

Alıntı: http://gadgetopia.com/post/6153

Daha fazlası:
http://code.google.com/android/ (tanıtım videosu)
http://weblogs.java.net/blog/terrencebarr/archive/2007/11/sooo_what_about_1.html

Görüşler

0
FZ
Editörün auselen'e notu: E-posta ile de haber ilettik buraya da yazalım, teknik talebiniz yerine getirildi ve bunun için "agile programming" ile XP (eXtreme programming) metodolojilerini kullandık. Lütfen test ediniz ve geribildirimde bulununuz. İyi çalışmalar :-)
0
auselen
bug bildireyim ben size bir tane daha ek olarak: önizleme olayı bozuk.

<stdio.h> yapmak için &_l_t_; stdio.h &_g_t_; yazıyorsun önizlemeye basıyorsun, izleme kısmı doğru çıkarken, text editöründe de aynı şey çıkıyor. bir daha ki önizlemede kayboluyor.

denemesi bile uğraştırıcı
0
robertosmix
Aslında bunu bekliyordum. Çünkü misal J2ME her cep telefonu üreticisinin kendi kafasına göre implemente etmesinden dolayı bir kabusa dönüşmüş vaziyette. Yani aslında Sun'ın mobil uygulamalara vereceği desteğin laçkalaşması neden oluyor Android'in kendisine yer bulmasına.

Misal, bazen J2ME'de yazdığınız uygulama için cep telefonlarının birinde yaşadığınız sorunu bir başkasında yaşamıyorsunuz, bazen tam tersi de olabiliyor. Sonra tabii her biri için ayrı kontroller hatta ayrı sürümler çıkartmak zorunda kalıyorsunuz, dolayısıyla ortak bir katman yada platform olma durumu ortadan kalkıyor. Kendinizden ve hayattan soğuyorsunuz vs. :)
0
siyah83
Bir şeylerin yanlış ya da eksik anlaşılmasından her zaman sıkıntı duyuyorum ;

Haberi ekleyen arkadaşımız gerçekten çok önemli detayları atlamış ;

Birincisi burdaki amaç Açık Bir Mobil Platform oluşturmak , hem geliştiriciler , hem telefon üreticileri , hem servis sağlayıcılar , hem de teknoloji üretiricleri .
Bu amacı yerine getirmek amacıyla www.openhandsetalliance.com kurulmuş. Topluluğun üyeler sayfasına girdiğiniz zaman 34 adet firmanın orda buluştuğunu göreceksiniz.

Bu sayede hem telefon üretim giderleri , hem telefon üretim süreci , hem mobil yazılım gideleri ve süreci , yani tüm üretim maliyetleri düşücek. Telefonlar artık kullanıcılar için daha verimli olucak.

Bu platformu üretenler ve de platform üzerinde parlak fikirler üretenler para basıcak :).
0
auselen
eksik haber değil aslında ;)

Herkes google'dan telefon/donanım bekliyordu, onlar platform çıkardı. Birlik olması güzel tabi ama buna benzer başka birlikerde var.

Haber basit - google reklam satmak için mobil platform geliştiriyor, bir cep telefonu değil.

Birlik haberi ap-ayrı bir başlık. Mesela madem o kadar güzel bir birlik niye Nokia yok? Onlar para basmak istemiyor mu?

Derin konular. Ayırıp konuşmakta fayda var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Linux için Google Desktop

parsifal

Linux için Google Desktop aramızda...

Google News artık BETA değil...

darkhunter

Google Blog'da dün yayınlanan habere göre, Google News artık Beta değil. 2002 yılında yayın hayatına Beta olarak başlayan haber portalı (evet kabaca 4 yıldır beta idi), halihazırda 10 dilde ve 22 farklı coğrafi lokasyona uygun yayın yapıyor.

Google News hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için.

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.