SPeeDY

0
parsifal
Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.

Görüşler

0
haritsu
Bi' el atmadığı bu kalmıştı:)
0
yilmaz
Birden fazla TCP bağlantısını subdomain kullanarak halledebiliyorduk. Protokolun hız mevzuu gzip e dayanıyor. Gzip kullanamayan mobil tarayıcılar ne olacak?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.

Google Earth ile ILS deneyimi

nehuse

ILS(Aletli uçuş sistemi) bu kelimeyi yaşadığımız kazadan dolayı son günlerde çok fazla duyduk. Google earth'ün içinde bulunan flight simulator özelliğini kullarak ILS ile iniş deneyimi yaşamak isterseniz şu adresten kmz dosyasını indirebilir ve videosunuda seyredebilirsiniz.

Google Pack

Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Google App Engine Uygulamalarınızı Google'da Çalıştırın

nehuse

Uzun süre önce başvurduğum  google app engine den bugün gelen mail ile üyeliğimin kabul edildiğini öğrendim.Kayıt için google hesabınızın olması yeterli olmuyor.Bir de sms ile aktivasyon yapmak gerekti.Bu işlemden sonra sistemin nasıl çalıştığını inceleme fırsatı buldum kısaca izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

esrefatak

Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?