Google'da çalışmak için ne yapmalı?

0
FZ
Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.
Biyografik anketler yükselişte Ankette adaylara, ilk bilgisayarını kaç yaşında aldığı, hiç öğretmenlik yapıp yapmadığı, kâr amacı gütmeyen bir organizasyon düzenleyip düzenlemediği ve buna benzer sorular soruluyor. Cevaplar, Google matematikçilerinin düzenlediği formüllerle değerlendiriliyor. Adaylara 100 üstünden puan veriliyor ve şirketin kaotik ve rekabetçi kültürüne en çok uyan kişi belirleniyor. Biyografik anketleri sadece Google uygulamıyor. ABD'de büyük şirketler, bu yola girdi.

Google, son üç yılda çalışanlarının sayısını ikiye katladı. Halen 10 bin kişi çalıştıran şirket, bu hızla devam ederse yıl sonunda iki katı çalışana sahip olabilir. Bu, haftada 200 kişinin Google'a katılması demek.

Kaynak: Radikal

Görüşler

0
Zebani
Hem indeksliyorlar, hem de çalıştırıyorlar. Dünya'nın adını Google olarak değiştirmeyi teklif ediyorum. :))))
0
FZ
Haberdeki dikkat çekici bir bölüm:

"Ankette, 'Hangi dergilere abonesiniz?', 'Evcil hayvan besliyor musunuz?' gibi hiçbir kategoride yer almayan sorular da bulunuyordu. Sonuçlar incelenince şirketin akademik başarı takıntısının (ortalaması 4 üstünden 3'ün altında olanlar işe alınmıyordu) başarıya bir katkı sağlamadığı görüldü. Testi hazırlayan organizasyon psikolojisi uzmanı Dr. Todd Carlisle, 'Bazen fazla eğitim işinizde zarar verebilir' diyor. Anket hakkında da 'Birine kiminle evlenmesi gerektiğini açıklayan mükemmel bir veri tabanı gibi' diye konuşuyor. Anket uygulamaları şirketin başarı seviyesini yükseltti bile. İnsan kaynakları departmanı ise asıl önemli olanın, bu sayede şirketin akademik başarı takıntısının azalması olduğu görüşünde: 'Geçen hafta ortalaması 3'ün altında altı kişiyi işe aldık.'"
0
Zebani
:) ortalaması 3'ün altında olanlar eziklik hissetmez inş.
0
robertosmix
Milletimiz işte bu şekilde koyunlaşıyor. Google'da Microsoft'ta yada başka bir kuruluşta çalışmanın özendirilmesi yerine yeni Google'lar yeni Microsoftlar kurmanın özendirilmesi gerekmez mi?

Bu zaten böyle sürer gider.. önce bol para getiren bir yerde çalışmak özendirilir, sonra paraya ideallerini satan kahramanımıza evlilik özendirilir. Evlilikten 6-12 ay sonra koyunumuz kamçıyla çalıştırılmaya hazırdır efenim. Afiyet olsun.

- "Duydunmu Raziye hanımların oğlu guuugılda işe girmiş, 2000 öro maaş alıyomuş!!"
- "Belliydi yaaa... o çocuk zekiydi zati."
- "Tabiiiii... tabiiii"
- "Bizim bu oğlanda yok yerli pazara istihdam lazım, yok iş kuracam, yok ideallerim-fikirlerim var diye aç aç dolaşıyo.. napacas bilmiyorum vallahi komşu"
- "He yaaaa.. üzülüyorum vallaaa senin çocua"
- "En azından hayırlısıynan en azından bir mikrozofta yada aybiyeme kapaı atsaydı.. daha iyi olurdu onun için dimi yaaa"
- "Yaaaa yaaaa.. biraz dişini sıksa test-mest filan çalışsa geçer kız.. üzme kendini.."
- "Öyle mi dersin?"
- "Öyle derim."
....
Ve olaylar gelişir.
0
selam
Açıkcası ben bu haberi okuduğumda insanların Google'da çalışmasının özendirildiği gibi bir hisse kapılmak yerine deli divane işler yapan bir şirketin yönetim politikasındaki değişikliğinin haberinin yapıldığı hissine kapıldım.
0
bio
Katiliyorum. Ilk paragrafta "Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir" diye bir kisim geciyor ama haberin anafikri o degil bence de.
0
101
Yanlış değerlendirme. Biryerlerde çalıştırılmaya özendirildiği yok insanların. Devlerin insan seçiminde neleri denediklerine dair bir fikir veriyor.
O kadar konuşma metnini boşuna yazmışsınız.
0
robertosmix
'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google,

en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı

Cevaplar, Google matematikçilerinin düzenlediği formüllerle değerlendiriliyor.

şirketin kaotik ve rekabetçi kültürüne en çok uyan kişi belirleniyor.

anketleri sadece Google uygulamıyor. ABD'de büyük şirketler, bu yola girdi.

Hayır size katılmıyorum. Tamamiyle özen duyurucu ithamlarla dolu bir metin. Hani bütün zekiler Google'da çalışıyormuş gibi bir izlenim yaratıyor.Eshefle karşılıyorum tabii.
0
yetgin2
Size katılıyorum. Bir an "E hani nereden başvuracağız, benim neyim eksik" duygusuna kapıldım okurken :)
0
selam
Açıkcası bir dünya devi olmak isteseydim bir miktarda param varsa zeki insanlarla çalışmak isterdim ki bunda pek bir şey yok, elbette Google zeki insanları işe alacak (çaycı bile olsa) ve elbette zeki insanlar Google gibi (gibi ifadesine dikkat) her yerde tanınan bilinen bir dev ile çalışmak isteyecekler. Siz sanırım beyin göçünden sıkıntılısınız. Ancak kimse başkasına sadece zeki olduğu için para vermez yada hadi seninle bir iş yapalım demez.
0
yellowelephant
Çok google çok Microsoft bilginin genel geçerliğini ve takibini zorlaştırabilir.Bir şeyin çok olması değil bence az ama nitelikli olması daha iyi olur...Google dan 100 tan olsa herkesin ulaştığı bilginin niteliği farklı olur...Güvenilir bilgi edinme şansı düşer...
0
yetgin2
Niteliği kim garanti ediyor? Asıl google tek kalırsa güvenilir bilgi edinme şansı (bırakın düşmeyi) kalmaz gibi geliyor bana.
0
yellowelephant
Ben google tek kalsın demedim zaten, ama 100 google da fazla bana kalırsa...Düşünsenize bir araştırma yapıyorsunuz onu bu site şöyle , diğer bir başka site şöyle, bir başkasıda bambaşka açıklıyor...Buna dezenformasyon ; yani çok fazla bilgi ile bilgi karmaşası durumu denir.Bu iyi olmaz kanımca.
0
Zebani
internet bu değil mi zaten? internetten elde ettiğiniz bütün bilgiler sağlam ve doğru mu?
0
yellowelephant
Bilgi arama-bulma (arama motoru) üzerine uzmanlaşmış siteler anlamında bir yorumda bulunuyorum.
0
sleytr
Arama motorlarıda o karman çorman internetteki belgeleri bulmuyorlar mı zaten. Bu durumda Google ayarında 100 tane arama motoru olsa ne farkeder? Olsa olsa aynı anahtar kelimeler için farklı sayfaları öncelikli getirirler. Bence asıl 5-10 tane arama motoru olması, bunlarında zaman içinde devletlere boyun eğip belirli aramaları engellemesi, seçilmiş sonuçlar getirmesi hatta daha kötüsü "ilgili" mercilere ihbar etmesi en kötüsü olacaktır.
0
Zebani
:)
0
yellowelephant
İlgili merciler derken başka ülkelerin gizli servislerini kastediyosanız onların google ın veri tabanına ihtiyacı yok, zaten kendi internet trafiği izleme birimleri okyanus altı veri taşıma kablolarına nükleer deniz altılar vasıtası ile yerleştiriliyor...

sizin kullanım istatistiklerinizi kastediyorsanız, internete bağlanmak için kullandığınız servis sağlayıcıda da aynı bilgiler hatta fazlası var.Arama motorları herşeyin tek anahtarı değil ki... :)

İleri veri toplama teknikleri diye bir bilim dalı var...
0
Tarık
Aynen katılıyorum. Bu nedir böyle "Google insan kaynaklarının iş arayanlara yönelik ilanı" gibi bişey olmuş bu. Böyle abartılı ve hiçbirşeye hizmet etmeyen haberlerin yayınlanmaması dileğiyle. Saygılar...
0
simor
Bence hiç bir "haberin" yayınlanmasında sakınca yok.
Sansür konuştuğumuz bu günlerde özellikle belirtmek istedim.
0
Tarık
Kendinizce haklısınız ama sansürcülükten yada bencillikten söylemedim ben onu. Reklam haberi gibi duruyor ve gerçekten faydası yok. Ayrıca haber şu bizim özgünlüğünden her zaman şüphe duyduğumuz, işten anlamayan boyalı basından geliyor. Yoksa benim ilgimi çekmiyor diye yada Google ı sevmiyor olduğumdan değil. Tabii bir şirketi sevmek yada sevmemek ne ifade eder oda tartışılabilir bir konu.
0
sleytr
Ben ikisi arasında çok fark görmüyorum. Nasıl olsa o kadar parlak bir start-up eninde sonunda bu devlerden biri tarafından satın alınıp, sahibi ve personelide o şirketin çalışanı olacaktır.
0
Zebani
gugulı microsoft satın almadı.
0
sleytr

Türkiye'den o kadar parlak fikir ve projeler çıkıyordur çıkmasına ama burada daha önce de konuşulduğu üzere bırakın Türkiye'yi, ABD dışında herhangi bir yerde bir start-up'ın batmadan, devler tarafından yenilmeden, ezilmeden büyüyebilmesi oldukça zor görünüyor.

gugulı microsoft satın almadı.

m$ bir zamanlar internetin geleceğine de inanmıyordu yanlış hatırlamıyorsam? yani bu guugılın dirayetinden çok m$in eşşekliğinden de kaynaklanıyor olabilir. (araştırmadım, bilmiyorum.)

0
Zebani
ben de araştırmadım ama m$'ın muhtemelen basireti bağlandı.
0
selam
Batmasını bilmem ama TR içerisindeki start-up'ların devler tarafından yutulacağını hiç sanmıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Hacker Edition

Geryon

4 1 cihana nam salmış Google, hackerlar için özel hizmet başlatı.
Hekerim,hekersin,heker felsefesini kullanan insan değil mi ? :) :) :)

Google'ın hacker verisyonu için tıklayın

Google Tuvaletlerinde Neler Oluyor?

FZ

Google'ın nasıl bir şirket olduğunu anlamak istiyorsanız tuvaletlerine bakın.

Kampüsteki her tuvaletin ısıtmalı özel oturaklar ve kablosuz iletişimle bazı mekanizmaları tetikleyen düğmeleri olmasından bahsetmiyoruz. Artık Google tuvaletlerinde karşınıza "Testing on the Toilet, Testing code that uses databases." gibi başlıkları olan ve teknik konularla ilgili kısa sorular, örnek kod parçaları içeren tabelalar çıkıyor!

Google Urchin

cbc

Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

Google Pack

Skeleton

Google amca artık bilgisayarımıza ücretsiz programları yüklememizde de yardımcı olcak :)

"What is the Google Pack?
Google Pack is a free collection of essential software from Google and other companies. The software in the Google Pack helps you browse the web faster, remove spyware and viruses, organize your photos, and more. Learn more about each of the programs in the Google Pack."

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Google Urchin'i satın almak üzere

ether

Aaron Swartz'ın Google Weblog'daki haberine göre, ismi verilmeyen bir şahıs, Urchin web sitesi trafik analiz yazılımının Nisan ya da Mayıs ayalarında Google'a satılması ile ilgili bir kaç tüyo vermiş.