5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

0
dfisek

"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Görüşler

0
robertosmix
Şenlik diyince herkes koşarak gidiyor da, hadi gelin iki satır kod/doküman vs. yazalım diyince herkes sürüler halinde ortalıktan kayboluyor.

Copy-paste, harala-gürele, reklam verme, prezentasyon,şenlik,gaz falan diyince üzerimize yok.

Hayır, ne yaptık ki neye eğleniyoruz diyecem, herkes taşlayacak yine.

Sanırım bu arada Pardus'un önlemez yükselişini de göz önünden kaçırmamak gerek. Pardus ile başlayan durdurulamaz (Sn. Tekman'ın dediği gibi) "yazılım ihracatı", önü alınamaz bir özgür yazılım atağı gerçekten göğsümüzü kabartıyor.

Saygılarımı sunuyorum burdan kendilerine.
0
batasoy
@robertosmix Kod ve doküman konusunda çok çok haklısınız. Biz pozitif adında bir e-dergi çıkarıyoruz, ortak çalışmak isterseniz dergi@pozitifpc.com adresine mail atabilirsiniz. Bahsettiğiniz ortadan kaybolan arkadaşlar sorunu yüzünden bizde elimizdeki birçok projeyi dondurmak durumunda kaldık
0
FZ
Benim en çok merak ettiğim etkinlik:

Evrim Ulu - Aycan İrican "Common-Lisp ile Yazılım Geliştirme": Bu seminerde Common Lisp (CL) programlama dilinin üstün özellikleri ve bu dilin programlama sorunlarına sunduğu çözümler anlatılacaktır. Seminerde, CL dili ile programlama yapabilmek için gerekli olan "Açık Kaynak Kodlu" araçların (Emacs, Slime, Sbcl, Darcs vb.) örneklenmesinin ardından, tarafımızdan geliştirilen projelerden (Portal-Base, Ajax-Lisp, Core-DB, GPRS-Server, Core-IRCBot, Hedee.com vb.) örnekler verilecektir. Seminer sonunda, dinleyiciler CL dili ile yazılım geliştirmek için gerekli olan ön-bilgiye sahip olacaklardır.


Maalesef etkinliğe katılamayacağım, bu yüzden de Common Lisp ile geliştirilen Portal-Base, Core-DB, GPRS-Server, Core-IRCBot, Hedee.com uygulamalarına dair detaylı bilgi veren adresler, belge, vs. var mı acaba?
0
coskung
1. gün değerlendirmelerini bekliyoruz. Biz de Bilgi tayfası olarak cumartesi günü katılıyoruz ortama inşallah.
0
tongucyumruk
Biraz reklam gibi olacak ama: http://tonguc.ath.cx/blog
0
coskung
Can Burak Çilingir ile birlikte yaptığımız Acarix sunumuna erişmek isteyenler buradan indirebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

7. Geleneksel Programlama Yarışması - ODTÜ

FZ

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu diyor ki: Ülkemizde programlamacılığın gelişmesine, GNU/Linux'un yaygınlaşmasına ve bilgisayar bilimcilerini bir araya getirmeye katkıda bulunmak, eğlenirken öğrenmek ve kazandırmak için yarışmamız üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştiriyor.

Bu sene yedincisini gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza katılım hiç zor değil. Tek yapmanız gereken ön eleme sorularını çözerek 15 Nisan 2004 günü saat 23:59'e kadar bize göndermek. Sorular üzerinde istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Çözüm yolunu bulduktan sonra yazacağınız C veya C++ dillerindeki programınızı sınayarak bize gönderebilirsiniz. Üstelik başvuruda bulunmak için tüm sorulara çözüm bulmak zorunda değilsiniz.

Malatya´da üç gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve İnönü Üniversitesi, Malatya'da 13-14-15 Ocak tarihlerinde üç gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler İnönü Üniversitesi'nde yapılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Kuantum Bilgisayar

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek bu seminerde, kuantum bilgisayarı hakkında genel bilgi verilip, klasik bilgisayar ve kuantum bilgisayar arasındaki temel farklar ortaya konalacaktır. Ayrıca, Kubit kavramı ve kuantum bilgisayarların hayatımıza getirmesi beklenen yeniliklerden bahsedilecektir.

Detaylar:

BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

anilK

Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

omercelik

Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.