5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

0
dfisek

"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Görüşler

0
robertosmix
Şenlik diyince herkes koşarak gidiyor da, hadi gelin iki satır kod/doküman vs. yazalım diyince herkes sürüler halinde ortalıktan kayboluyor.

Copy-paste, harala-gürele, reklam verme, prezentasyon,şenlik,gaz falan diyince üzerimize yok.

Hayır, ne yaptık ki neye eğleniyoruz diyecem, herkes taşlayacak yine.

Sanırım bu arada Pardus'un önlemez yükselişini de göz önünden kaçırmamak gerek. Pardus ile başlayan durdurulamaz (Sn. Tekman'ın dediği gibi) "yazılım ihracatı", önü alınamaz bir özgür yazılım atağı gerçekten göğsümüzü kabartıyor.

Saygılarımı sunuyorum burdan kendilerine.
0
batasoy
@robertosmix Kod ve doküman konusunda çok çok haklısınız. Biz pozitif adında bir e-dergi çıkarıyoruz, ortak çalışmak isterseniz dergi@pozitifpc.com adresine mail atabilirsiniz. Bahsettiğiniz ortadan kaybolan arkadaşlar sorunu yüzünden bizde elimizdeki birçok projeyi dondurmak durumunda kaldık
0
FZ
Benim en çok merak ettiğim etkinlik:

Evrim Ulu - Aycan İrican "Common-Lisp ile Yazılım Geliştirme": Bu seminerde Common Lisp (CL) programlama dilinin üstün özellikleri ve bu dilin programlama sorunlarına sunduğu çözümler anlatılacaktır. Seminerde, CL dili ile programlama yapabilmek için gerekli olan "Açık Kaynak Kodlu" araçların (Emacs, Slime, Sbcl, Darcs vb.) örneklenmesinin ardından, tarafımızdan geliştirilen projelerden (Portal-Base, Ajax-Lisp, Core-DB, GPRS-Server, Core-IRCBot, Hedee.com vb.) örnekler verilecektir. Seminer sonunda, dinleyiciler CL dili ile yazılım geliştirmek için gerekli olan ön-bilgiye sahip olacaklardır.


Maalesef etkinliğe katılamayacağım, bu yüzden de Common Lisp ile geliştirilen Portal-Base, Core-DB, GPRS-Server, Core-IRCBot, Hedee.com uygulamalarına dair detaylı bilgi veren adresler, belge, vs. var mı acaba?
0
coskung
1. gün değerlendirmelerini bekliyoruz. Biz de Bilgi tayfası olarak cumartesi günü katılıyoruz ortama inşallah.
0
tongucyumruk
Biraz reklam gibi olacak ama: http://tonguc.ath.cx/blog
0
coskung
Can Burak Çilingir ile birlikte yaptığımız Acarix sunumuna erişmek isteyenler buradan indirebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilişim Sektöründe Örgütlenme Paneli

anilK

Bilişim Sektöründeki örgütlenme ve sendikalaşma sürecinin yaygınlaşması için 5 Eylül Cuma günü "Bilişim Sektöründe Örgütlenme" konulu bir panel düzenleniyor.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Linux Seminerleri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 15-16 Aralık 2004 tarihlerinde, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde dolu dolu bir program ile seminerler düzenliyor. İçerik şöyle:

Eskişehir´de Linux Seminerleri Başladı!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu kez Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri büyük bir katılımla başladı. 200 kişilik salonun tamamını dolduran linux severler, iki gün sürecek olan etkinliğe büyük ilgi gösteriyor. Etkinlik aynı zamanda Osmangazi Üniversitesi tarafından bu adreste canlı olarak internetten yayınlanıyor.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005'' Filmleri #1: Miguel de Icaza

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005 sunum kayıtları yayınlanmaya başladı. Sizleri Miguel de Icaza'nın "The Linux Desktop & Mono Development Platform" sunumuyla başbaşa bırakıyoruz. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de yolda.

Linux Semineri : Linux Çekirdeği

anonim

13 Mart Çarşamba günü Linux Kullanıcıları Derneği, GNU/Linux işletim sisteminin kalbini oluşturan linux çekirdeğinin (kernel) yapısını anlatan bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlıyor. seminer.linux.org.tr