XML ve Web Servisleri Semineri

0
caglar_onur
Linux Kullanıcıları Derneği, 04 Ağustos 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. XML son on yıl içerisinde sadece web uygulamaları değil hemen tüm uygulama alanlarında verinin saklanması ve işlenmesinde ciddi avantajlar sağlayan bir standart olarak önümüze çıkmaktadır. Bu sunumda XML'in servis merkezli web uygulamaları yani web servisleri için olan önemi anlatılacak, tipik web uygulamaları gosterilecek, PHP ve Java ile yazılmiş web uygulaması kod örnekleri ile de konular somutlanacaktır.

İlgili Yazılar

Peer-to-Peer and Epidemic Algorithms for Distributed Computing Systems

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bünyesinde düzenlenen haftalık seminerlerin bu haftaki konuşmacısı Koç Üniversitesi'nden Öznur Özkasap. Kendisi "Peer-to-Peer and Epidemic Algorithms for Distributed Computing Systems" konulu bir konuşma sunacak.

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

11 Mayıs, Haliç Üniversitesi, Linux semineri

hcg

11 Mayıs Pazartesi 14-16 saatleri arasında, Haliç Üniversitesi Bomonti Kampüsü 305 nolu sınıfta, Çağatay Çebi tarafından "Özgür Yazılım ve GNU/Linux kavramlarına basit açıklamalar..." başlıklı bir seminer verilecek. Haliç Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak etkinliği olan seminer dileyen herkese açık. Seminerde, Özgür Yazılım kavramı, tarihi, gelişimi, GNU/Linux'un ortaya çıkışı, Linux dağıtımları, piyasadaki popülerliği gibi konulara değinilecek.

Linux Semineri : Ertelendi!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 4 Eylül Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde düzenlediği seminer ileriki bir tarihe ertelendi.

Linux Semineri (İstanbul) : PostgreSQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. En gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olarak kabul edilen PostgreSQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-