7D8 Demo Partisi 20-21 Aralık'ta

0
dcc
2002 yılından beri amatör bilgisayar kültürü ile ilgilenen insanları bir araya getirmeyi hedefleyen 7DX parti serisinin bu seneki ayağı olan 7D8, 20-21 Aralık tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi kuzey kampüsünde yapılacak.
Cumartesi sabahı başlayıp Pazar akşamı sona erecek olan partinin ilk günü Türkiye’nin bilgisayar oyunları geliştiren önde gelen firmalarından olan Sobee’den Yasin Demirden (2Gen), Cem Sermen ve Özgür Soner oyun programlaması ve görsel programlamadan başlayarak yakın geleceğin oyun geliştirme tekniklerine doğru yol alan bir dizi seminer gerçekleştirecekler. Ayrıca öğretim görevlisi Bager Akbay ve tasarımcı İsmail Kasarcı son zamanların popüler konularından İşlemsel Tasarım hakkında seminer verecekler.

Yurt dışındaki partilerde derece almış demoların gösterimleri demo severlere hitap ederken başka pek çok eğlenceli aktivite de gerçekleştirilecek. Klasik Oyun Turnuvası (C64, Amiga, PC gibi bilgisayarların klasikleşmiş oyunları), parti günü açıklanacak sürpriz yarışmalar bunlardan sadece bazıları.

Yarışmalara hazırlananlar kendi bilgisayarlarını parti mekanına getirerek çalışmalarına devam edebilecekleri gibi, katılımcılar parti mekanında hazır bulunan bilgisayarları da kullanabilecekler ve birbirleriyle daha rahat bilgi paylaşımında bulunabilecekler.

Daha fazla bilgi için 7D8 anasayfasına göz atabilirsiniz.

Görüşler

0
ZZombie
Acaba seminerler video olarak kaydedlip daha sonra bir yerde yayinlanabilir mi?

iş yoğunluğu sebebi ile ben gidemiycem.
Benim gibi madur arkadaşlara en azından teselli olur diye düşünüyorum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Mart ayında Sakarya ve Balıkesir´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Mart ayında iki farklı şehirde seminerler düzenliyor. Sakarya'da 3-4-5 Mart tarihlerinde Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı üç günlük etkinlikte çeşitli linux dağıtımlarının kurulumundan, kylix programlama'ya kadar birçok konu anlatılacak. 18-19 Mart tarihlerinde ise bu kez Balıkesir'de seminerler yapılacak. Balıkesir Üniversitesi'nin penguenleri misafir ettiği etkinlikte Masaüstü uygulamaları ve oyunlardan internet sunucularına kadar çeşitli konularda seminerler verilecek. Ayrıntılı bilgi için seminer.linux.org.tr.

IstSec 2009 Capture The Flag Yarışması

onal

IstSec 2009′da düzenlenecek CTF yarışmasına kayıt olmak için bugün son gün(Aslında FM networkü için kayıtları tekrar açtık).
Siz de kendinize güveniyor ve bu işi yaparım diyorsanız yirmi kişilik "Beyaz Şapkalı Hacker" arasından şık bir Samsung Netbook kazanmak için acele edin.

CTF'e kayıt olmak için ctf@istsec.org adresine bugün saat 16:00'a kadar CTF başlık bir e-posta göndermeniz yeterlidir. CTF şartları ve detaylar için

2006: Bir Şenlik Hikayesi

tongucyumruk

Radyonun çalan alarmıyla uyandım. "N'olur 5 dakika daha" düğmesine mucidini utandıracak kadar çok sayıda tekrar tekrar bastıktan sonra kafamdaki jeton ağır ağır hareketlenmeye başladı ve bir "ping" sesi eşliğinde düşmesi gereken yere düştü. Bir anda ayın 11'i olduğunu ve şimdiden açılış konuşmasını kaçırdığımı farkettim!

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle: