7D8 Demo Partisi 20-21 Aralık'ta

0
dcc
2002 yılından beri amatör bilgisayar kültürü ile ilgilenen insanları bir araya getirmeyi hedefleyen 7DX parti serisinin bu seneki ayağı olan 7D8, 20-21 Aralık tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi kuzey kampüsünde yapılacak.
Cumartesi sabahı başlayıp Pazar akşamı sona erecek olan partinin ilk günü Türkiye’nin bilgisayar oyunları geliştiren önde gelen firmalarından olan Sobee’den Yasin Demirden (2Gen), Cem Sermen ve Özgür Soner oyun programlaması ve görsel programlamadan başlayarak yakın geleceğin oyun geliştirme tekniklerine doğru yol alan bir dizi seminer gerçekleştirecekler. Ayrıca öğretim görevlisi Bager Akbay ve tasarımcı İsmail Kasarcı son zamanların popüler konularından İşlemsel Tasarım hakkında seminer verecekler.

Yurt dışındaki partilerde derece almış demoların gösterimleri demo severlere hitap ederken başka pek çok eğlenceli aktivite de gerçekleştirilecek. Klasik Oyun Turnuvası (C64, Amiga, PC gibi bilgisayarların klasikleşmiş oyunları), parti günü açıklanacak sürpriz yarışmalar bunlardan sadece bazıları.

Yarışmalara hazırlananlar kendi bilgisayarlarını parti mekanına getirerek çalışmalarına devam edebilecekleri gibi, katılımcılar parti mekanında hazır bulunan bilgisayarları da kullanabilecekler ve birbirleriyle daha rahat bilgi paylaşımında bulunabilecekler.

Daha fazla bilgi için 7D8 anasayfasına göz atabilirsiniz.

Görüşler

0
ZZombie
Acaba seminerler video olarak kaydedlip daha sonra bir yerde yayinlanabilir mi?

iş yoğunluğu sebebi ile ben gidemiycem.
Benim gibi madur arkadaşlara en azından teselli olur diye düşünüyorum :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Batman Üniversitesi II. Bilişim Teknolojileri Konferansı Linux Seminerleri

hcg

Batman Üniversitesi II. Bilişim Teknolojileri Konferansı 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Biltek 2005 için Geri Sayım Başladı

FZ

Avrupa'nın en önemli bilişim platformu olması hedeflenen Biltek 2005, ülkelerin bilgi toplumu olabilme yolunda izledikleri metodların tartışılacağı ve karşılaştırılacağı, yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm yollarının belirleneceği, bilişimin en önemli unsuru olan yazılım teknolojilerinin her yönüyle ele alınacağı ve tüm Avrupa ülkelerinden karar verici mekanizmaların, bürokrat, teknokrat, akademisyen ve siyasilerin katılacağı bilimsel bir kongre olmayı hedeflemektedir.

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) tarafından düzenlenen BİLTEK2005'in bu seneki ana teması Yazılım olarak belirlenmiştir. Bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, yeni programlama değerler dizisi, yeni yazılım araçları ve yazılım geliştirme ortamları hızla geliştirilmektedir. Bu toplantıda, bir yandan araştırmacıların orijinal çalışmaları akademik oturumlarda tartışılırken, diğer yandan, yazılımın ekonomik boyutları, standartları, açık kaynak kodlu sistemler, e-Dönüşüm alt-yapısı ve sorunları özel sektör ve kamu kurum/kuruluşlarının yetkililerince paneller ve açık oturum platformlarında masaya yatırılacaktır.

Web Günlük Analizi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 06 Ekim 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, Web günlüklerinin ne anlama geldikleri, nasil işlendikleri, en yaygın kullanılan analiz yazılımları, saldırı ve bot yazılımlarına karşı alinmasi gereken tedbirler incelenecektir.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005'' Filmleri #1: Miguel de Icaza

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005 sunum kayıtları yayınlanmaya başladı. Sizleri Miguel de Icaza'nın "The Linux Desktop & Mono Development Platform" sunumuyla başbaşa bırakıyoruz. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de yolda.

Linux Semineri : Qmail Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, güvenliği ile ön plana çıkan ve hızla yaygınlaşan Qmail sunucusu semineri düzenliyor. Çarşamba günü saat 18.30`da Ankara Üniversitesi`nde başlayacak olan seminerin konuşmacısı Qmail için bir log analiz programı ve bir ldap yöneticisi yazan İsmail Yenigül.
http://www.linux.org.tr/