SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.
Bu konuşmada, yoğun olarak doğal dil işleme ve yapay zekâ teknolojileri kullanarak okumayı etkin ve etkileşimli bir süreç haline getiren, içeriğe erişmede dil engelini aşmayı hedefleyen ve bu şekilde de dil öğrenimini saydam hale getirmeyi amaçlayan bir elektronik kitap platformu üzerindeki araştırma ve geliştirme çalışmaları anlatılacaktır.

Görüşler

0
bm
Su bildirideki arastirma olsa gerek:

http://www.springerlink.com/openurl.asp?genre=article&issn=0302-9743&volume=3280&spage=751

Balki daha bir genis hali TR olarak indirilebilir sekilde yayinlanmistir, ben bulamadim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

17-18 Nisan Etkinlik Programı

butch

Bildiğiniz gibi bu yıl Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri ve Linux ve Özgür Yazılım Şenliği etkinlikleri birlikte düzenleniyor. Ortak etkinliğin bugün duyurulan programına bu adresten ulaşabilirsiniz.

Linux Semineri : Etkin Bir Saldırı Tespit Sistemi Yapımı ve Snort 2.0

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Seminerde, ağ tabanlı bir saldırı tespit sistemi (IDS) yaratırken göz önüne alınması gereken noktalar, yüksek performans için kullanılması gereken yöntem ve algoritmalar, kural tanımlarındaki incelikler, Snort 2.0'daki yeni özellikler değerlendirilerek anlatılacak. Seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

IBM Seminer Erteleme

anonim

IBM'in Bilgi Üniversitesi ile birlikte düzenlemiş olduğu eğitim ve seminer süreci içinde yapılacak olan "Hacker Etiği" isimli seminer semineri verecek kişinin özel durumundan dolayı ertelenmiştir.

Linux Semineri : Sanal Özel Ağ Sunucuları (VPN)

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. 15:00'de başlayacak seminerde, sanal özel ağ sunucularının (VPN) mimarileri, kullanım amaçları ve Linux üzerinde sunulabilecek çözümleri anlatılıyor. Özgür sanal özel ağ sunucuları arasında yer alan FreeSWan, PoPToP ve OpenVPN'e değinilecek ve alternatif çözümler tartışılacak. -Ayrıntılı Bilgi-