SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.
Bu konuşmada, yoğun olarak doğal dil işleme ve yapay zekâ teknolojileri kullanarak okumayı etkin ve etkileşimli bir süreç haline getiren, içeriğe erişmede dil engelini aşmayı hedefleyen ve bu şekilde de dil öğrenimini saydam hale getirmeyi amaçlayan bir elektronik kitap platformu üzerindeki araştırma ve geliştirme çalışmaları anlatılacaktır.

Görüşler

0
bm
Su bildirideki arastirma olsa gerek:

http://www.springerlink.com/openurl.asp?genre=article&issn=0302-9743&volume=3280&spage=751

Balki daha bir genis hali TR olarak indirilebilir sekilde yayinlanmistir, ben bulamadim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Antalya´da iki gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da 4-5 Kasım tarihlerinde iki gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Python ile Programlama Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Ocak 2005 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Python programlama dili ve özellikleri, kullanılan IDE'ler ve Python dilinin avantajları anlatılacaktır.

Linux Semineri : Gelecek Linux - Dün, Bugün ve Yarın

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Ayda iki kez düzenlenen seminerlerin bu kez konuğu, Türk kullanıcıların Linux'a kolay bir geçiş yapabilmeleri için tamamen Türkçe bir arabirim ile gelen Gelecek Linux dağıtımının geliştiricilerinden Barış Metin. Gelecek Linux'un bugüne kadar izlediği gelişim süreci, şu anki durumu ve hedeflediği gelişim süreci mercek altına alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -

GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme" isimli seminer 18 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.