Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

İlgili Yazılar

1. Açık Kaynak Etkinliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux Seminerleri

hcg

20-21 Mayıs tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux seminerleri yapılacaktır.

20 Mayıs 2010 Perşembe
10:00-12:00 Linux nedir? Yenir mi?
13:00-14:15 Pardus Masaüstü Kullanımı
14:30-16:00 Pardus Uzman Kullanım
16:15-17:00 Pardus Geliştirilmesi

21 Mayıs 2010 Cuma
10:00-12:00 Linux Sunucu Dünyası
13:00-14:30 Özelleşmiş Sunucu Dağıtımları: SME Server, Openfiler, IPCop
15:00-16:00 CentOS Sunucu Kullanımı
16:15-17:00 Özgür Web Uygulamaları

Konuşmacılar: Doruk Fişek, Türker Sezer
Yer: Atatürk Konferans Salonu

Ayrıntılı Bilgi:
Selcan Ağbaht (selcan.selcan@gmail.com)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu (oguz@mku.edu.tr)

YTÜ Matematik Mühendisliği, Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş Semineri

ibalpinar

Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği tarafından 26 Nisan 2009 Pazar günü Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş ve Staj Günlükleri konulu gün boyu ücretsiz seminerler düzenlenmektedir.

Seminerleri CETURK Ekibi'nden Hasan Tonguç YILMAZ verecektir.

Alan Turing Günleri (Güncellendi)

bulento

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri, TUBITAK’ın katkılarıyla bu yıl 'Turing Günleri'nin 4.'sünü düzenlemektedir.

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.

Linux Semineri : Virüsler

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği Ankara seminerleri, bu kez de uzun seminerlerin unutulmaz konuşmacısı Serdar Köylü'yü ağırlıyor. Yarın Ankara Üniversitesi'nde saat 18.30'da başlayacak olan seminerlerde, anti-virüs yazılımlarının deva olamadığı bilgisayar virüslerinden nasıl korunacağız sorusuna yanıt aranacak. Detaylı bilgi ve tüm program burda.