Seminer: Pixar Animasyon Filmleri ve Arog Filmindeki Görsel Efektler

0
FZ
Bahcesehir Universitesi Muhendislik Fakultesi Seminer Etkinlikleri cercevesinde, 5 Mart 2009 Persembe gunu saat 15:30'da, Pixar Animasyon Studyolarinda Gorsel Efekt Supervizoru olarak calistiktan sonra yakin bir tarihte yurda donerek AROG filmi Gorsel Efekt Yonetmenligi gorevini ustlenen Erdem Taylan ve AROG filmi Uc Boyutlu Gorsel Efekt ekibinden Alper Sarikaya ile Haluk Demirel, hem Pixar'in animasyon filmlerindeki, hem de AROG filmindeki, Turk Sinemasi icin bir cok yenilik iceren gorsel efektlerin yapilma asamalari ile ilgili bir seminer vereceklerdir. Daha cok gorsel bir soylesi seklinde gerceklesecek olan seminer programi asagidaki gibidir:

- Yer : Bahcesehir Universitesi - Besiktas
- Salon : B-Blok Buyuk Konferans Salonu
- Tarih : 5 Mart 2009 Persembe
- Saat : 15:30
- Program :
- Acilis Konusmalari - Konuklarimizin tanitimi - AROG Gorsel Efekt Calismalari - Pixar Filmlerindeki Gorsel Efekt Calismalari - Soru - Cevap - Kapanis - Bilgi: www.erdemtaylan.com Seminer sirasinda konusmacilarimiz, gorsel efekt calismalarina hem sanatsal hem de teknik acidan nasil yaklastiklarini, dusunce ve calisma sistemlerini, sinemada izledigimiz efektlerin nasil bir fikirden bir resme donusturuldugunu orneklerle anlatacak, deneyimlerini gorsel bir sekilde bize sunacaklardir. Konu hem teknik hem de sanatsal oldugu icin, degisik disiplinlerden herkesin yararlanabilecegini dusundugumuz bu gorsel seminere katilmak uzere hepinizi universitemize bekliyoruz.

Görüşler

0
ZZombie
Başka bir şehirde olan ve benim gibi konuya ilgili insanların da faydalanabilmesi sebebi ile umarım tüm konferans kaydedilip bir yerde yayınlanır.

Bu türde güzel konularda sürekli bulunan bir seminer değil. iyi değerlendirmek gerek.
0
sertacaydogdu
Kaça kadar sürecek bir bilgisi olan var mı arkadaşlar.
Ben iş çıkışı gitmek istiyorum. Yetişemeyip üzülmek istemiyorum :)
0
muhuk
Şu etkinlik haberleri aynı gün (veya 12 dakika öncesinde) yapılmasa... :(
0
FZ
Valla bunu Bahçeşehir'in ilgili insanlarına söyleyin derim. Kendi adıma ben bunun duyurusunu Bilgi Universitesi'nin e-posta listesinde dün gece gördüm ve haberi buradan geçtim. Yapıcı bir çözüm Bahçeşehir Üniversitesi'nin bu işle ilgili insanlarına, öğrencilerine, vs. e-posta yazıp "kardeşim FM sitesine nasıl olur da 1 hafta öncesinden haber yollamazsınız!" demek olabilir ;-)
0
muhuk
Yorumu yazarken de olayın böyle gerçekleştiğinden hiç şüphem yoktu. Onlar önceden haber vermiş olsalar neden haber yapılması için son dakika beklensin?

Ancak FM'i okumuyorlarsa, kendi etkinliklerinin ilanlarını takip etmiyorlarsa, e-posta yazıp ortalığı şikayete vermenin de bir işe yarayacağına inanmıyorum.
0
FZ
O kadar ümitsiz olmayalım. İnsanlara haber vermek ve mesela "bakın ben bir bilgisayarcıyım, bu yaptığınız etkinliğe de katılmayı çok isterim ve fazlamesai.net de bu tür etkinlikleri, bilgisayarla ilgili gelişmeleri, özgür yazılımla ilgili haberleri, tartışmaları, duyuruları yıllardır takip ettiğim bir yer, lütfen bir dahaki sefere önceden buraya da bir haber yollamayı unutmayın, böylece pek çok kişi haberdar olur," gibi bir şey demek o kadar da etkisiz olmayabilir.
0
oetzi_
eminim
seminerle ilgilenen arkadaşların bir kısmı işleri nedeniyle gidemeyecekler. Hafta sonu yapılsa güzel olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

INETD -- Internet Teknolojileri Derneği Etkinlikleri

FZ

Ülkemizde Internet, GNU/Linux ve bilişim konularındaki önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan INETD´nin bu dönemki eğitim programı aşağıdaki gibidir.

Bilgi'de Oyun Programlama Semineri

coskung

Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nun her perşembe duzenledigi bölüm seminerleri dizisinin 10 Nisan Perşembe günkü konuğu ilk Türk oyun programlama firmalarından Yogurt Teknoloji'den Cemil Türün. Seminerde Oyun Programlama'nın temelleri anlatılacak ve bir sanal dünya oyununun demosu yapılacak. Perşembe 17.00, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu.

Efsane Bilgisayar Bilimci Prof. Rusins Freivalds'ın Boğaziçi'ndeki Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Cem Say bildiriyor:

"Letonya Bilimler Akademisi üyesi ünlü TCS'cı Rusins Freivalds (1975'te olasılıksal algoritmaların deterministik olanlara bir üstünlüğü olduğunun ilk ispatını yaptı, 1981'de sonlu bellekli ve "az hatalı" olasılıksal makinelerin sonlu bellekli deterministik makinelerden daha güçlü olduğunu ispatladı, state sayısı avantajının boyutunu da daha yeni ispatlamış görünüyor,) 17 Kasım Pazartesi günü bölümümüzü ziyaret edecek, sanırım saat 14'te de bir seminer verecek (özet aşağıda). Davetlisiniz."

Teknoloji ve Yönetim

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği seminerlerin yedincisinin konusu Teknoloji ve Yönetim.

Konuşmacı : Cem Ergün, AREND Endüstriyel Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Tarih: 8 Nisan 2002, Pazartesi
Saat : 18:30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Marmara Üniversitesi Linux Seminerleri

hcg

Marmara Üniversitesi Linux Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 3 haftalık bir seminerler dizisi düzenleniyor.