Seminer: Pixar Animasyon Filmleri ve Arog Filmindeki Görsel Efektler

0
FZ
Bahcesehir Universitesi Muhendislik Fakultesi Seminer Etkinlikleri cercevesinde, 5 Mart 2009 Persembe gunu saat 15:30'da, Pixar Animasyon Studyolarinda Gorsel Efekt Supervizoru olarak calistiktan sonra yakin bir tarihte yurda donerek AROG filmi Gorsel Efekt Yonetmenligi gorevini ustlenen Erdem Taylan ve AROG filmi Uc Boyutlu Gorsel Efekt ekibinden Alper Sarikaya ile Haluk Demirel, hem Pixar'in animasyon filmlerindeki, hem de AROG filmindeki, Turk Sinemasi icin bir cok yenilik iceren gorsel efektlerin yapilma asamalari ile ilgili bir seminer vereceklerdir. Daha cok gorsel bir soylesi seklinde gerceklesecek olan seminer programi asagidaki gibidir:

- Yer : Bahcesehir Universitesi - Besiktas
- Salon : B-Blok Buyuk Konferans Salonu
- Tarih : 5 Mart 2009 Persembe
- Saat : 15:30
- Program :
- Acilis Konusmalari - Konuklarimizin tanitimi - AROG Gorsel Efekt Calismalari - Pixar Filmlerindeki Gorsel Efekt Calismalari - Soru - Cevap - Kapanis - Bilgi: www.erdemtaylan.com Seminer sirasinda konusmacilarimiz, gorsel efekt calismalarina hem sanatsal hem de teknik acidan nasil yaklastiklarini, dusunce ve calisma sistemlerini, sinemada izledigimiz efektlerin nasil bir fikirden bir resme donusturuldugunu orneklerle anlatacak, deneyimlerini gorsel bir sekilde bize sunacaklardir. Konu hem teknik hem de sanatsal oldugu icin, degisik disiplinlerden herkesin yararlanabilecegini dusundugumuz bu gorsel seminere katilmak uzere hepinizi universitemize bekliyoruz.

Görüşler

0
ZZombie
Başka bir şehirde olan ve benim gibi konuya ilgili insanların da faydalanabilmesi sebebi ile umarım tüm konferans kaydedilip bir yerde yayınlanır.

Bu türde güzel konularda sürekli bulunan bir seminer değil. iyi değerlendirmek gerek.
0
sertacaydogdu
Kaça kadar sürecek bir bilgisi olan var mı arkadaşlar.
Ben iş çıkışı gitmek istiyorum. Yetişemeyip üzülmek istemiyorum :)
0
muhuk
Şu etkinlik haberleri aynı gün (veya 12 dakika öncesinde) yapılmasa... :(
0
FZ
Valla bunu Bahçeşehir'in ilgili insanlarına söyleyin derim. Kendi adıma ben bunun duyurusunu Bilgi Universitesi'nin e-posta listesinde dün gece gördüm ve haberi buradan geçtim. Yapıcı bir çözüm Bahçeşehir Üniversitesi'nin bu işle ilgili insanlarına, öğrencilerine, vs. e-posta yazıp "kardeşim FM sitesine nasıl olur da 1 hafta öncesinden haber yollamazsınız!" demek olabilir ;-)
0
muhuk
Yorumu yazarken de olayın böyle gerçekleştiğinden hiç şüphem yoktu. Onlar önceden haber vermiş olsalar neden haber yapılması için son dakika beklensin?

Ancak FM'i okumuyorlarsa, kendi etkinliklerinin ilanlarını takip etmiyorlarsa, e-posta yazıp ortalığı şikayete vermenin de bir işe yarayacağına inanmıyorum.
0
FZ
O kadar ümitsiz olmayalım. İnsanlara haber vermek ve mesela "bakın ben bir bilgisayarcıyım, bu yaptığınız etkinliğe de katılmayı çok isterim ve fazlamesai.net de bu tür etkinlikleri, bilgisayarla ilgili gelişmeleri, özgür yazılımla ilgili haberleri, tartışmaları, duyuruları yıllardır takip ettiğim bir yer, lütfen bir dahaki sefere önceden buraya da bir haber yollamayı unutmayın, böylece pek çok kişi haberdar olur," gibi bir şey demek o kadar da etkisiz olmayabilir.
0
oetzi_
eminim
seminerle ilgilenen arkadaşların bir kısmı işleri nedeniyle gidemeyecekler. Hafta sonu yapılsa güzel olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sakarya GNU/Linux Seminerleri Internet´ten Yayınlanıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Sakarya Üniversitesi'nde 3-4-5 Mart tarihlerinde düzenlediği GNU/Linux seminerleri Sakarya Kampus FM'in katkılarıyla tüm etkinlik boyunca internetten canlı olarak dinlenebiliyor. Radyolarınızı mms://www.kampusfm.sakarya.edu.tr/linuxseminer adresine ayarlayın.

Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış

FZ

TÜBA Asli Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Turgay Dalkara, 25 Mayıs 2006 Perşembe günü saat 18:00'de TÜBİTAK Mustafa İnan Konferans Salonunda (Tunus Cad. No: 80, Kavaklidere - Ankara) "Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış" konulu bir konferans verecektir.

Yeditepe Üniversitesi Linux ve Özgür Yazılım Semineri

coskung

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma grubu işbirliğiyle; 26 Şubat 2009 Perşembe günü, 14-16 saatleri arasında "Linux ve Özgür Yazılım" semineri düzenleniyor. Enver Altın'ın vereceği seminer, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü'nde, Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Binası, B310 numaralı sınıfta. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

butch

Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.

FrontSITE i18n Çalışması #1: GNOME

anonim

FrontSITE, özgür yazılım projelerinde yerelleştirme çalışmalarına destek olmak amacıyla Zincirlikuyu'daki ofisinde 17 Ocak Cumartesi günü, bir günlük bir çalışma düzenliyor.

Bu kapsamda ilk hedef olarak GNOME projesi Türkçe yerelleştirme çalışmaları seçildi.

Haberin detayları