II. Linux ve Özgür Şenliği´nden Görüntüler

0
Dee
II. Linux ve Özgür Şenliği'nde kaydedilen görüntüler yavaş yavaş internete aktarılmaya başlandı. Şenlik kapanış ve ödül töreni ile şenliğin perde arkasına dair iki amatör video görüntüsü daha ftp://ftp.linux.org.tr/pub/LKD/senlik/2003/ adresinde ziyaretinize açık. Ayrıca şenlik fotoğraf albümünü de http://senlik.linux.org.tr/album/ adresinde bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Linux Semineri (İstanbul) : SQL`e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili SQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları

anonim

Internet Teknolojileri Derneği (INETD), ITÜ Bilişim Ensititüsü ile birlikte " Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları: Hindistan, Çin, İsral ve İrlanda Modelleri ve Türkiye için Yansımaları" başlıklı panel düzenleyecek.

15 Ocak'ta saat 14.00-17.00 arasi İTU Maslak kampüsünda yapılacak olan panele, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal İnan, Hürriyet Gazetesi'nden Yurtsan Atakan, Tercüman Gazetesi'nden Şeref Oğuz, TUBISAD ve TBD'den temsilcilerin yanısıra AKP ve CHP'den Temsilcilerin de konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberanaliz

XQ2DB Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar seminerlerine devam ediyor. Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından organize edilecek olan son seminerin konusu: XQ2DB : Bir "XQUERY - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi" Arayüzü.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Oxygen Technologies şirketinden Cengiz Erdoğan. Yer ve tarih bilgilerine gelince:

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 25 Mart 2002, Pazartesi
Saat : 18:30

19 Mart, Balıkesir Üniversitesi Linux Seminerleri

hcg

Balıkesir Üniversitesi, Bilgisayar ve Internet Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle; 19 Mart 2010 Cuma günü, Balıkesir Üniv. Nef Konferans Salonu'nda, 2 bölüm halinde Linux seminerleri düzenliyoruz.