TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

0
anonim
TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.
Mobil teknolojilerin hızla büyüdüğü şu günlerde mobil uygulamalar geliştirme ve mobil uygulama pazarı konuları oldukça büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Android ve iPhone uygulama geliştiricisi Mustafa Ferhan Akman tarafından verilecek "Android Programlama ve Mobil Dünya" semineri TBD Genç Ankara tarafından sunulacak.

TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu‘nun ev sahipliği yaptığı etkinlik aşağıdaki konulardan oluşacak:

•Mobil İşletim Sistemleri ve Uygulama Pazarı
•Neden Android, Android SDK’ya Giriş
•Android ile Örnek Bir Uygulama Geliştirme


Etkinlik 27 Kasım 2010 Cumartesi 13.30-16.30 arasında TOBB ETÜ Süleyman Sarıtaş Amfisi (Mavi Amfi)’de yapılacaktır. İsteyen katılımcılar etkinliğe dizüstü bilgisayarlarıyla gelebilirler. Etkinliğe katılımınızı Facebook sayfasından işaretleyebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Android OS: Google tarafından geliştirilip 78 firmadan oluşan Open Handset Alliance’a devredilmiş Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Son zamanlardaki yükselişiyle Symbian ve iPhone OS’un pazarını ciddi ölçüde zorlamıştır ve hızla pazar payını büyütmeye devam etmektedir. Günümüzde çıkan çok sayıda cep telefonu modelinde Android yüklüdür. Java diliyle Android SDK kullanılarak bu cihazlara uygulamalar geliştirilebilmektedir.

M. Ferhan Akman: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Türk yapımı ilk insansız deniz aracının yapımında rol aldı. Şimdilerde Nokta A.Ş.’de mobil uygulama geliştirme uzmanı olarak çalışıyor. Türk geliştiricilerin buluştuğu AndroidProgramlama.com platformunun kurucusu.

Kaynak: http://www.gelecekonline.com/

Görüşler

0
ahmetalpbalkan
Kaçırılmamalı!
0
cxa1191s
İşim olduğu için gelemeyeceğim. Madem herkese açık biri video ya kaydetse ve dağıtsa büyük boy sevap kazanmış olur.
Lütfen biri yapsın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Kolmogorov Karmaşıklığı Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen haftalık seminerlerin bu haftaki konusu Kolmogorov Karmaşıklığı, Coşkun Gündüz tarafından sunulacak. 18 Mayıs 2006 Perşembe günü, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda saat 17:00'da gerçekleştirilecek konuşmaya ilgilenen herkes davetlidir.

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

İstanbul Üniversitesi TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2005

iueeorg

Daha önce 2001, 2002, 2003 yıllarında yine Elektrik-Elektronik Kulübü tarafından “Teknoloji Günleri” adı altında gündemdeki teknolojiyi öğrencilerle buluşturmak amacıyla düzenlenmiş olan organizasyon, kampüs genelinde aynı zamanda hem üniversite ortamında edinilen teorik bilginin iş yaşamına hangi şartlarda aktarılabileceğini, kapsamında yer alan firmalar, teknoloji guruları, girişimci iş adamları ile ortaya koyan hem de sağladığı kariyer planlama imkanları ile öğrencilerinin vizyonunu belirlemelerine katkıda bulunan organizasyonların en geniş kapsamlı olanlarındandır.