TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

0
anonim
TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.
Mobil teknolojilerin hızla büyüdüğü şu günlerde mobil uygulamalar geliştirme ve mobil uygulama pazarı konuları oldukça büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Android ve iPhone uygulama geliştiricisi Mustafa Ferhan Akman tarafından verilecek "Android Programlama ve Mobil Dünya" semineri TBD Genç Ankara tarafından sunulacak.

TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu‘nun ev sahipliği yaptığı etkinlik aşağıdaki konulardan oluşacak:

•Mobil İşletim Sistemleri ve Uygulama Pazarı
•Neden Android, Android SDK’ya Giriş
•Android ile Örnek Bir Uygulama Geliştirme


Etkinlik 27 Kasım 2010 Cumartesi 13.30-16.30 arasında TOBB ETÜ Süleyman Sarıtaş Amfisi (Mavi Amfi)’de yapılacaktır. İsteyen katılımcılar etkinliğe dizüstü bilgisayarlarıyla gelebilirler. Etkinliğe katılımınızı Facebook sayfasından işaretleyebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Android OS: Google tarafından geliştirilip 78 firmadan oluşan Open Handset Alliance’a devredilmiş Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Son zamanlardaki yükselişiyle Symbian ve iPhone OS’un pazarını ciddi ölçüde zorlamıştır ve hızla pazar payını büyütmeye devam etmektedir. Günümüzde çıkan çok sayıda cep telefonu modelinde Android yüklüdür. Java diliyle Android SDK kullanılarak bu cihazlara uygulamalar geliştirilebilmektedir.

M. Ferhan Akman: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Türk yapımı ilk insansız deniz aracının yapımında rol aldı. Şimdilerde Nokta A.Ş.’de mobil uygulama geliştirme uzmanı olarak çalışıyor. Türk geliştiricilerin buluştuğu AndroidProgramlama.com platformunun kurucusu.

Kaynak: http://www.gelecekonline.com/

Görüşler

0
ahmetalpbalkan
Kaçırılmamalı!
0
cxa1191s
İşim olduğu için gelemeyeceğim. Madem herkese açık biri video ya kaydetse ve dağıtsa büyük boy sevap kazanmış olur.
Lütfen biri yapsın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eskişehir'de Java Günü

anonim

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi, Sun Microsystems, Java Teknolojileri Derneği, Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle Sun Microsystems ve Java Teknolojileri Derneği'nin düzenlemiş olduğu üniversite turlarının bu seferki durağı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi. 8 Aralık 2005 günü Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonunda düzenlenecek etkinliğe katılım Ücretsizdir !!!

Detaylar icin eskisehir.tbd.org.tr

GNU Felsefesi ve Linux İşletim Sistemi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde GNU Felsefesi, GPL Lisansı ve Linux İşletim Sistemi'nin neden ortaya çıktığı, kimler tarafından, neden yaşatıldığı, GNU akımının ve getirdiklerinin bilim ve toplum için nasıl ve neden önemli olduğu anlatılacaktır.

Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 1

FZ

Bir etkinlik daha bitti. Daha doğrusu iki etkinlik bitti. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009 ve 8. Linux Şenliği etkinliklerinin ardından görsel ve işitsel materyal desteği ile kısa kısa notlar geçelim, "video isteriz!" diye haykıran, ilim irfan ateşi ile bağrı yanan heveslileri de bir nebze tatmin edelim istedik. Sürç-ü lisan eylersek yahut Hay Definişın (Yüksek Tanım) videoların Flashlanmış, aklanmış paklanmış ele avuca gelir haliyle bir rahatsızlık yaratırsak affola...

Etkinliğin esaslı konuklarından Douglas Crockford ile başlayalım, aşağıda da göreceğiniz gibi kendisi gayet güzel İngilizce konuşmanın ötesinde harikulade JavaScript kodu yazan, bu becerisini şimdilik Yahoo'nun hizmetine sunan hacker bir şahsiyet. Web tarayıcısı olarak Firefox kullanıyor, NoScript extension'ı ile kendi yazdığı haricinde hiçbir JS kodunu çalıştırmıyor, jslint gibi araçlarla kalbinizi kırmayı seviyor. Ayrıca şu kritik soruyu sorduğunu duyduğum tek insan: "Tamam JavaScript en sevdiğiniz dil olmayabilir ama Document Object Model gibi bir şey ile uğraşırken acaba favori diliniz size ne kadar yardımcı olacaktı?"

TBD Bilişim Kongresi, Özgür Yazılım Seminerleri

hcg

Türkiye Bilişim Derneği'nin, 29-30-31 Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Kampüsü ‐ Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği III. Bilişim Kongresi kapsamında:

31 Mayıs Pazar günü, 14.00 ile 15.20 arasında Ana Salon'da Özgür Yazılım Seminerleri yapılacak. Oturum başkanlığı'nı Görkem Çetin yaparken, seminerler Enver Altın, Hakan Uygun ve Cahit Cengizhan tarafından verilecek.

Etkinlik sitesi: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr