TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

0
anonim
TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.
Mobil teknolojilerin hızla büyüdüğü şu günlerde mobil uygulamalar geliştirme ve mobil uygulama pazarı konuları oldukça büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Android ve iPhone uygulama geliştiricisi Mustafa Ferhan Akman tarafından verilecek "Android Programlama ve Mobil Dünya" semineri TBD Genç Ankara tarafından sunulacak.

TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu‘nun ev sahipliği yaptığı etkinlik aşağıdaki konulardan oluşacak:

•Mobil İşletim Sistemleri ve Uygulama Pazarı
•Neden Android, Android SDK’ya Giriş
•Android ile Örnek Bir Uygulama Geliştirme


Etkinlik 27 Kasım 2010 Cumartesi 13.30-16.30 arasında TOBB ETÜ Süleyman Sarıtaş Amfisi (Mavi Amfi)’de yapılacaktır. İsteyen katılımcılar etkinliğe dizüstü bilgisayarlarıyla gelebilirler. Etkinliğe katılımınızı Facebook sayfasından işaretleyebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Android OS: Google tarafından geliştirilip 78 firmadan oluşan Open Handset Alliance’a devredilmiş Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Son zamanlardaki yükselişiyle Symbian ve iPhone OS’un pazarını ciddi ölçüde zorlamıştır ve hızla pazar payını büyütmeye devam etmektedir. Günümüzde çıkan çok sayıda cep telefonu modelinde Android yüklüdür. Java diliyle Android SDK kullanılarak bu cihazlara uygulamalar geliştirilebilmektedir.

M. Ferhan Akman: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Türk yapımı ilk insansız deniz aracının yapımında rol aldı. Şimdilerde Nokta A.Ş.’de mobil uygulama geliştirme uzmanı olarak çalışıyor. Türk geliştiricilerin buluştuğu AndroidProgramlama.com platformunun kurucusu.

Kaynak: http://www.gelecekonline.com/

Görüşler

0
ahmetalpbalkan
Kaçırılmamalı!
0
cxa1191s
İşim olduğu için gelemeyeceğim. Madem herkese açık biri video ya kaydetse ve dağıtsa büyük boy sevap kazanmış olur.
Lütfen biri yapsın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hukuki Boyutuyla Bilgisayar Programları @ Bilgi Üniversitesi

FZ

Tarih: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Saat: 10:00-17:15
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2, Harita
Düzenleyenler : BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Resmi web sitesi

10:00 – 10:30 Açılış Konuşmaları

Yrd.Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Namık Kural, BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çelik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü

Ağ Madenciliği Semineri

FZ

Internet’in yaygınlaşması ve her alanda bilgi sağlaması günlük yaşantımıza hızla girmesine neden olmuştur. Haber, ekonomi, kültür, eğitim, sağlık hizmetleri ve reklam gibi birçok alanda bilgi kaynağı olan Internet ortamında, kullanıcı kendisi için gerekli bilgileri bulmakta çoğu zaman zorlanmaktadır. Bunun nedeni sorgulama araçlarının yeteneklerinin sınırlı olması ve Internet ortamındaki bilgilerin dağınıkve çok miktarda olması olarak görülmektedir.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Owasp-web Güvenliği Günleri Videoları Yayında

Yns_

Owasp-türkiye çerçevesinde birincisi düzenlenen web güvenliği sunum videoları internette.Sunumlar;
  1. OWASP Dünyası
  2. Web Uygulama Güvenliği Demosu
  3. HRS ile Web Cache Zehirleme
  4. XSS Tünelleme
  5. Java`da Güvenlik Uygulamaları
  6. ModSecurity İle Web Güvenliği
konu başlıklarından oluşuyor.

Linux Semineri : Gelecek Linux - Dün, Bugün ve Yarın

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Ayda iki kez düzenlenen seminerlerin bu kez konuğu, Türk kullanıcıların Linux'a kolay bir geçiş yapabilmeleri için tamamen Türkçe bir arabirim ile gelen Gelecek Linux dağıtımının geliştiricilerinden Barış Metin. Gelecek Linux'un bugüne kadar izlediği gelişim süreci, şu anki durumu ve hedeflediği gelişim süreci mercek altına alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -