TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

0
anonim
TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.
Mobil teknolojilerin hızla büyüdüğü şu günlerde mobil uygulamalar geliştirme ve mobil uygulama pazarı konuları oldukça büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Android ve iPhone uygulama geliştiricisi Mustafa Ferhan Akman tarafından verilecek "Android Programlama ve Mobil Dünya" semineri TBD Genç Ankara tarafından sunulacak.

TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu‘nun ev sahipliği yaptığı etkinlik aşağıdaki konulardan oluşacak:

•Mobil İşletim Sistemleri ve Uygulama Pazarı
•Neden Android, Android SDK’ya Giriş
•Android ile Örnek Bir Uygulama Geliştirme


Etkinlik 27 Kasım 2010 Cumartesi 13.30-16.30 arasında TOBB ETÜ Süleyman Sarıtaş Amfisi (Mavi Amfi)’de yapılacaktır. İsteyen katılımcılar etkinliğe dizüstü bilgisayarlarıyla gelebilirler. Etkinliğe katılımınızı Facebook sayfasından işaretleyebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Android OS: Google tarafından geliştirilip 78 firmadan oluşan Open Handset Alliance’a devredilmiş Linux tabanlı bir mobil işletim sistemidir. Son zamanlardaki yükselişiyle Symbian ve iPhone OS’un pazarını ciddi ölçüde zorlamıştır ve hızla pazar payını büyütmeye devam etmektedir. Günümüzde çıkan çok sayıda cep telefonu modelinde Android yüklüdür. Java diliyle Android SDK kullanılarak bu cihazlara uygulamalar geliştirilebilmektedir.

M. Ferhan Akman: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Türk yapımı ilk insansız deniz aracının yapımında rol aldı. Şimdilerde Nokta A.Ş.’de mobil uygulama geliştirme uzmanı olarak çalışıyor. Türk geliştiricilerin buluştuğu AndroidProgramlama.com platformunun kurucusu.

Kaynak: http://www.gelecekonline.com/

Görüşler

0
ahmetalpbalkan
Kaçırılmamalı!
0
cxa1191s
İşim olduğu için gelemeyeceğim. Madem herkese açık biri video ya kaydetse ve dağıtsa büyük boy sevap kazanmış olur.
Lütfen biri yapsın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri (Ankara) : SQL´e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili olan SQL'in anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

INET-TR'de GNU/Linux Seminerleri

dfisek

10. Türkiye'de Internet Konferansı İstanbul'da Cuma günü başlıyor. Linux Kullanıcıları Derneği, konferansta D salonunda üç gün boyunca GNU/Linux ve özgür yazılımları anlatan birçok oturum düzenliyor. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri

coskung

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü seminerleri devam ediyor.

Bu haftaki semineri, bölüm asistanlarından Erman Aykaç
(cs.bilgi.edu.tr/~erman ) verecek. Seminerin konusu:
Blok Aygıtlar, fdisk, Dosya Sistemleri, Sistem Açılışı ve Log Dosyaları

Dolapdere Kampüsü, Z-39 saat 18.00
cs.bilgi.edu.tr adresinden seminer duyurusuna ulaşabilirsiniz.

Marmara Üniversitesi`nde Linux Seminerleri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 4-5 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde linux seminerleri düzenleniyor. Linux'tan FreeBSD'ye, Squid'den Samba'ya kadar birçok konu ele alınacak. - Ayrıntılı bilgi -