Doğadan Esinlenen Bilgi İşlem

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği kamuya açık bilgisayar bilimlerinin gelecek haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Şima Uyar.

"Nature Inspired Computing" başlığı altında doğadaki fenomenlerden esinlenerek geliştirilen bilgi işlem uygulamalarına değinecek olan Dr. Uyar, evrimsel algoritmalar, karınca kolonisi optimizasyonu, yapay bağışıklık sistemleri, yapay sinir ağları, vb. konulara değinecek ve özelikle evrimsel algoritmaların uygulama alanları üzerinde duracak.
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonu'nda, 24 Kasım 2005 Perşembe günü saat 17:00'da başlayacak konuşma halka açıktır.

Duyur e-postasındaki metin:

Many optimization problems cannot be solved optimally using classical techniques. In such cases, it is a promising approach to use heuristics inspired from nature. Examples of such heuristics include evolutionary algorithms, ant colony optimization, particle swarm optimization, artificial immune systems, neural networks and simulated annealing. During the talk, different nature inspired computing heuristics, with an emphasis on evolutionary algorithms, and their current application areas will be presented.


İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Linux Semineri : DHCP Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yarın (22 Mart Cumartesi) İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, iş istasyonlarında ağ ayarlarının otomatik yapılmasını sağlayan DHCP sunucusunun kurulumu ve ayarlanması anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Ayrıntılı Bilgi

Linux Semineri : Linux nedir? Ne sunar?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde saat 18.30'da linux semineri düzenliyor. Linux ile tanışmak isteyen ya da yeni başlayan kullanıcıları hedefleyen seminerde linux'un ne olduğu ne tür işlerde kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Linux Semineri : Efsane II

anonim

Efsane geri dönüyor :-). İlk Türk x-window pencere yöneticisi olan Efsane'nin ikinci sürümü geçtiğimiz aylarda piyasaya çıktı. Efsane'nin yazarı Serdar Özler, Linux Kullanıcıları Derneği seminerleri kapsamında Efsane II'yi ve gelişimini anlatıyor. 27 Şubat Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'ndaki seminer saat 18.30'da başlayacak.

LKD - Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Programı açıklandı

coskung

19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane'de gerçekleştirilecek olan 4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı açıklandı.
Senlik ana sayfasına buradan.
Programa buradan erişebilirsiniz.