Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

0
FZ
Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.

Gökhan Olgun 2007 yılından beri MyNet A.Ş.'de yazılım mühendisi olarak çalışmaktadır. Şu anda şirketin e-posta servisleri ekibinde çeşitli yazılımlar geliştiren Olgun daha önce de 'Haberci', 'Arkadaşım', 'Link' ve IM gibi MyNet servislerinin geliştirilmesinde görev almıştır.

İlgili Yazılar

XQ2DB Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar seminerlerine devam ediyor. Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından organize edilecek olan son seminerin konusu: XQ2DB : Bir "XQUERY - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi" Arayüzü.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Oxygen Technologies şirketinden Cengiz Erdoğan. Yer ve tarih bilgilerine gelince:

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 25 Mart 2002, Pazartesi
Saat : 18:30

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Trabzon´da Akademik Bilişim Konferansı´nda Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, her sene farklı bir şehirde düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı'nda gene tüm konferans boyunca seminerler düzenliyor. Trabzon'da 11-13 Şubat tarihleri arasında OpenOffice'ten Tek Disketlik Linux'a, PL/pgSQL'den Yedekleme Sistemleri'ne kadar birçok konu ele alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -

Principles of Programming using Javascript, in this Web 2.0 era

fkoksal

Güncelleme: etknlik tarihi ve saati değişmiştir.

13 Haziran Cuma günü saat 14:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde "Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era" başlıklı bir seminer düzenlenecektir. Seminer Dolapdere kampüsünde gerçekleşecektir ve herkese açıktır. Konuşma ve konuşmacı ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

Linux Semineri (İstanbul) : Squid Web-Caching Proxy

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da linux semineri düzenliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça yaygın olarak kullanılan proxy sunucusu Squid'in anlatılacağı seminerde, Squid'in yetenekleri, çalışma prensipleri, kurulumu ve ayarlarından bahsedilecek. 15.00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -