7D9 Demo Party - 19-20 Aralık 2009

0
Alcofribas
7D9 Demo Party; programlama, dijital sanat ve dijital müzik meraklılarını bir araya getiriyor. Her yıl düzenlenen 7DX Party serisinin sekizincisi 19-20 Aralık 2009 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Bilgisayarların sınırlarını zorlayan gösteri demolarına, demoscene’e, görsel programcılığa, dijital sanatlara ve dijital müziklere ilgi duyanlar bu organizasyonda bir araya gelecek. PC, Amiga, Commodore 64 gibi bilgisayarlar için programlama, grafik ve müzik alanında çok sayıda yarışma yapılacak.
Cumartesi sabahı başlayıp Pazar akşamı sona erecek olan partinin ilk günü parti organizatörlerinden Emir Akaydın “Türkiye’de Scene Partilerinin Tarihçesi”, Microsoft DirectX ekibinde programcı olarak çalışan Bilgem Çakır “Biraz DirectX, Biraz Scene, Biraz Mühendislik” isimli birer seminer vereceklerdir.

Yurt dışındaki partilerde derece almış demoların gösterimleri demo severlere hitap ederken başka pek çok eğlenceli aktivite de gerçekleştirilecek. Klasik Oyun Turnuvası (C64, Amiga gibi bilgisayarların klasikleşmiş oyunları), parti günü açıklanacak sürpriz yarışmalar bunlardan sadece bazıları.

Yarışmalara hazırlananlar kendi bilgisayarlarını parti mekanına getirerek çalışmalarına devam edebilecekleri gibi, katılımcılar parti mekanında hazır bulunan bilgisayarları da kullanabilecekler ve birbirleriyle daha rahat bilgi paylaşımında bulunabilecekler.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün katkılarıyla düzenlenen 7D9 Demo Party ile ilgili her türlü bilgiyi sürekli güncellenen http://www.7dx-party.org adresinden takip edebilir, geçtiğimiz senelerde düzenlenmiş olan partiler ile ilgili bilgi almak için http://www.7dx-party.org adresindeki arşiv linkinden faydalanabilirsiniz.

Partiye katılım göstermeyi düşünüyorsanız lütfen kayıt formu‘nu doldurunuz.

Parti mekanı açık adres: Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü Bebek/İstanbul/TÜRKİYE

7D9 Organizasyon e-posta adresi: organization@7dx-party.org

İlgili Yazılar

UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

FZ

22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

Linux Semineri : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 18.30'da başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -

II. Linux ve Özgür Şenliği´nden Görüntüler

Dee

II. Linux ve Özgür Şenliği'nde kaydedilen görüntüler yavaş yavaş internete aktarılmaya başlandı. Şenlik kapanış ve ödül töreni ile şenliğin perde arkasına dair iki amatör video görüntüsü daha ftp://ftp.linux.org.tr/pub/LKD/senlik/2003/ adresinde ziyaretinize açık. Ayrıca şenlik fotoğraf albümünü de http://senlik.linux.org.tr/album/ adresinde bulabilirsiniz.

Web Güvenliği Günleri - 1

anonim

OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu olarak devamını getirmeyi düşündüğümüz etkinliklerimizin birincisinin detaylarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Web Güvenliği Günleri'nde yoğun ve teknik şekilde web uygulaması atakları, savunma, güvenli kodlama ve benzer bir çok konulara değinilecektir. Bu birinci bir günlük etkinliğimizde daha çok orta ve ileri seviye web saldırına değineceğiz.

Marmara Üniversitesi Linux Seminerleri

hcg

Marmara Üniversitesi Linux Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 3 haftalık bir seminerler dizisi düzenleniyor.