30 Eylül ''İzmir'de şenlik yapsak nasıl olur?'' toplantısı

0
penguencg
İzmirdeki Linux kullanıcıları olarak toplanıyoruz. Bu ayın 30'u Pazar günü hemen herkese uygun gözüktü ve biz de bu tarihte ikinci bir toplantı ile hem birbirimizi tanıyalım, hem İzmir'deki insan gücünü biraz harekete geçirelim, hem de bu seneki şenlik fikrilerini alalım diye toplanalım diyoruz. Toplantı gündeminde ağırlıklı olarak bu seneki şenlik, yeri, İzmir'de yapalım mı yaparsak nasıl yapalım gibi konular olacaktır. Bunun yanında fikirleri olanlar, şikayetleri olanlar, abicim İzmir'de Linux kullanıcısı var mı, nerede veya benim fikrim geldi diyenler için tanışma kaynaşma ortamı doğacaktır. Çekinmeden, LKD üyesi veya değil, Linux meraklısı herkesin gelmesini istiyoruz.

Bizbize, eğlenceli bir toplantı yapmak istiyoruz.
Gelebilecek kişilerin iletişim bilgilerinin olduğu (gsm no, eposta) bir mesajı penguen {at} linux.org.tr adresine göndermeleri.

Toplantı yeri:

Kahve Bahane
Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Muzaffer İzgü Sokak
Alsancak / İzmir
Saat 14.00

Görüşler

0
supertux
ne olacak, süper olur, süper! :D

benim tahminim epey kalabalık bir toplantı olacak.
0
realist
Ben İstanbul'a göçmeden önce olsaydı mükemmel olurdu.
0
Betelgeuse
İstanbul'da yaşan biri olarak gelecek şenliğin İzmir'de olması benim de çok hoşuma gider. Zaten Ankara'nın tek sevdiğim yanı oraya gidip gelirkenki tren yolculuğu. Linux şenliği gibi bir etkinlik olmasa hiç işim olmaz o şehirde. Ama İzmirde olsa şahane olur, hatta İstanbul'dan toplaşıp gemi ile gitsek yolculuk belki biraz uzun sürer ama süper eğlenceli olur...

Şenliğin İzmir'de yapılacağı kesinleşsin, İstanbul'dan gidecek olanlar toplanıp gemi yolculuğu organize edelim.
0
rob33n
yine tam benim gittigim zamana denk geldi bu. linux senliginede benzer bir sebepten katilamamistim.
0
zahter
Ben varim!: Ankara'ya senlik icin trenle gitmek kadar guzel olacak mi bakalim?:)
0
Betelgeuse
Gemi yolculuğu daha uzun sürer ama vakti olanlar için de bir o kadar eğlenceli olacağını düşünüyorum. Trende bile eğlenceli yolculuk yapılabildikten sonra gemi ile neden olmasın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java`ya giriş semineri

adervis

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Java'ya giriş semineri düzenleniyor.

Seminer 18 Ocak 2003 saat 15:00'da, Internet Teknolojileri Derneği genel merkezinde yapılacak. Katılım herkese açık ve ücretsiz. Önceden kayıt gerekmiyor.

Seminerin konu başlıkları:
- Java Nedir?
- Java Dilinin Özellikleri
- Java'nin Sürümleri
- Java ve Açık Kaynak Felsefesi

Adres : Kervangeçmez Sok. Keskin iş merkezi No:4 Kat: 3 Mecidiyeköy İstanbul

Kroki Inetd

Linux Eğitimlerine Erteleme

tongucyumruk

Bilgi Üniversitesi, IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen GNU/Linux eğitimlerinin bu hafta yapılacak olan 3. dersi yaşanan ulaşım güçlüklerinden dolayı ertelendi. Eğitimler gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.

Linux Terminal Sunucu Projesi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 28 Eylül 2004 Salı günül IBM İstanbul Linux Merkezinde bir seminer düzenliyor. Terminal sunucular günümüzde kullanımı hızla artan ve düşük maliyet yüksek performansı beraberinde getiren bir teknolojidir. Bu seminerde terminal sunucuların ne oldukları anlatılacak ve kurulumlarına değinilecektir. Genel olarak LTSP projesi üzerinde durulacaktır.