Dünya Felsefe Kongresi Türkiye´de

0
FZ
İstanbul, beş yılda bir yapılan ve bu yıl 21.si düzenlenecek olan "Dünya Felsefe Kongresi"ne ev sahipliği yapacak. Kongrelerin ilki 1900 yılında Paris'te yapılmıştı.

Jürgen Habermas, Gianni Vattimo, Iris Young, Jelyu Zhelev, Agnes Heller, Edgar Morin, Rene Girard, Seyla Benhabib, Otfried Höffe gibi önemli isimler kongrede biraraya gelecek.
Konu ile ilgili bağlantılar:

- http://www.tfk.org.tr/
- http://www.wcp2003.org/
- Kongre Programı

Görüşler

0
o_ozardic
kongre vatana millete hayirli ugurlu olsun. Turkiye 'gundemi' bir dugun ile ozdeslesmisken boylesi onemli bir olayin pekcok yerde kapi arkasinda kalmasi, veya arada kedi kopek haberlerinin arkasinda verilmesi, yasadigimiz ulke hakkinda hepimize fikir verir umarım.
0
mascix
evet şu düğün meselesini çok büyüttüler. küçük bir husus değil ama bütün medya oraya yönlendi. neyse ben yinede bu felsefe toplantısının istanbulda olmasından o kadar memnun değilim. çünkü filozofları sevmem. bir insanın amacı soru çıkarmak olursa ben ne edim öyle adamı şimdi :) . gerçektende bana eskiden beri felsefe sıcak gelmemişti. çünkü yapısında sorun çıkarmak var. sonra da o soruyu bilim adamlarına salla hadi çözsünler ama filozof bunu bilmez işte soruyu bulim ona atim ben sonra yeni sorulara doğru gidim der ne biçim iş. Şimdi biz istanbula gelmeden bunlar istanbulu dağıtmasın.
0
urxalit
Milliyet'ten bir haber:

Büyük çabalar sonucu İstanbul'da gerçekleştirilen 21. Dünya Felsefe Kongresi için gelen filozoflar, kapkaç mağduru oldu. Yetkililer, "Biz uyarmıştık" dedi!..
0
urxalit
Stripslashes sorunu devam ediyor galiba veya apache´de magic_gpc_quotes=off gerekiyor. Neyse linki tekrar vereyim;

http://www.milliyet.com.tr/2003/08/14/guncel/gun00.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TBD Bilişim Kongresi, Özgür Yazılım Seminerleri

hcg

Türkiye Bilişim Derneği'nin, 29-30-31 Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Kampüsü ‐ Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği III. Bilişim Kongresi kapsamında:

31 Mayıs Pazar günü, 14.00 ile 15.20 arasında Ana Salon'da Özgür Yazılım Seminerleri yapılacak. Oturum başkanlığı'nı Görkem Çetin yaparken, seminerler Enver Altın, Hakan Uygun ve Cahit Cengizhan tarafından verilecek.

Etkinlik sitesi: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr

Seminer : FreeBSD Tanıtım ve Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde bir seminer düzenliyor. Özgür bir işletim sistemi olan FreeBSD'nin anlatılacağı ve kurulumunun yapılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : Wine/WineX/CrossOver Office ile Windows Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 7 Nisan Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. Wine ve türevi olan yazılımları kullanarak Windows uygulamalarını Linux üzerinde çalıştırma yöntemlerinin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Doğadan Esinlenen Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği kamuya açık bilgisayar bilimlerinin gelecek haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Şima Uyar.

"Nature Inspired Computing" başlığı altında doğadaki fenomenlerden esinlenerek geliştirilen bilgi işlem uygulamalarına değinecek olan Dr. Uyar, evrimsel algoritmalar, karınca kolonisi optimizasyonu, yapay bağışıklık sistemleri, yapay sinir ağları, vb. konulara değinecek ve özelikle evrimsel algoritmaların uygulama alanları üzerinde duracak.

2006: Bir Şenlik Hikayesi

tongucyumruk

Radyonun çalan alarmıyla uyandım. "N'olur 5 dakika daha" düğmesine mucidini utandıracak kadar çok sayıda tekrar tekrar bastıktan sonra kafamdaki jeton ağır ağır hareketlenmeye başladı ve bir "ping" sesi eşliğinde düşmesi gereken yere düştü. Bir anda ayın 11'i olduğunu ve şimdiden açılış konuşmasını kaçırdığımı farkettim!