Dünya Felsefe Kongresi Türkiye´de

0
FZ
İstanbul, beş yılda bir yapılan ve bu yıl 21.si düzenlenecek olan "Dünya Felsefe Kongresi"ne ev sahipliği yapacak. Kongrelerin ilki 1900 yılında Paris'te yapılmıştı.

Jürgen Habermas, Gianni Vattimo, Iris Young, Jelyu Zhelev, Agnes Heller, Edgar Morin, Rene Girard, Seyla Benhabib, Otfried Höffe gibi önemli isimler kongrede biraraya gelecek.
Konu ile ilgili bağlantılar:

- http://www.tfk.org.tr/
- http://www.wcp2003.org/
- Kongre Programı

Görüşler

0
o_ozardic
kongre vatana millete hayirli ugurlu olsun. Turkiye 'gundemi' bir dugun ile ozdeslesmisken boylesi onemli bir olayin pekcok yerde kapi arkasinda kalmasi, veya arada kedi kopek haberlerinin arkasinda verilmesi, yasadigimiz ulke hakkinda hepimize fikir verir umarım.
0
mascix
evet şu düğün meselesini çok büyüttüler. küçük bir husus değil ama bütün medya oraya yönlendi. neyse ben yinede bu felsefe toplantısının istanbulda olmasından o kadar memnun değilim. çünkü filozofları sevmem. bir insanın amacı soru çıkarmak olursa ben ne edim öyle adamı şimdi :) . gerçektende bana eskiden beri felsefe sıcak gelmemişti. çünkü yapısında sorun çıkarmak var. sonra da o soruyu bilim adamlarına salla hadi çözsünler ama filozof bunu bilmez işte soruyu bulim ona atim ben sonra yeni sorulara doğru gidim der ne biçim iş. Şimdi biz istanbula gelmeden bunlar istanbulu dağıtmasın.
0
urxalit
Milliyet'ten bir haber:

Büyük çabalar sonucu İstanbul'da gerçekleştirilen 21. Dünya Felsefe Kongresi için gelen filozoflar, kapkaç mağduru oldu. Yetkililer, "Biz uyarmıştık" dedi!..
0
urxalit
Stripslashes sorunu devam ediyor galiba veya apache´de magic_gpc_quotes=off gerekiyor. Neyse linki tekrar vereyim;

http://www.milliyet.com.tr/2003/08/14/guncel/gun00.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.

Pear Nedir? Ne Sağlar?

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Pear Nedir? Ne Sağlar?" isimli seminer 02 Aralık 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.
Konuşmacı : Umut IŞIK

Saatlerinizi Ayarlayın:Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri etkinliğinin altıncısı 17 Nisan Cuma günü yani yarın sabah başlıyor.

9 Mart Penguen Kahvaltısı

kocak

Bahar geliyor, penguenler kahvaltıda buluşuyor.

Daha önce Ankara Saklıbahçe'de yapmış olduğumuz kahvaltı etkinliğimize yeni bir buluşmayla devam ediyoruz.

Linux Semineri : İleri Düzey Ağ Yönlendirme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da linux semineri düzenliyor. Bant genişliği şekillendirme, QoS, Voice over IP, VPN, GRE Tünelleri ve ileri düzey ağ yönlendirme tekniklerinin linux ve özgür yazılımlarla uygulanmasının anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. -Ayrıntılı bilgi-