Dünya Felsefe Kongresi Türkiye´de

0
FZ
İstanbul, beş yılda bir yapılan ve bu yıl 21.si düzenlenecek olan "Dünya Felsefe Kongresi"ne ev sahipliği yapacak. Kongrelerin ilki 1900 yılında Paris'te yapılmıştı.

Jürgen Habermas, Gianni Vattimo, Iris Young, Jelyu Zhelev, Agnes Heller, Edgar Morin, Rene Girard, Seyla Benhabib, Otfried Höffe gibi önemli isimler kongrede biraraya gelecek.
Konu ile ilgili bağlantılar:

- http://www.tfk.org.tr/
- http://www.wcp2003.org/
- Kongre Programı

Görüşler

0
o_ozardic
kongre vatana millete hayirli ugurlu olsun. Turkiye 'gundemi' bir dugun ile ozdeslesmisken boylesi onemli bir olayin pekcok yerde kapi arkasinda kalmasi, veya arada kedi kopek haberlerinin arkasinda verilmesi, yasadigimiz ulke hakkinda hepimize fikir verir umarım.
0
mascix
evet şu düğün meselesini çok büyüttüler. küçük bir husus değil ama bütün medya oraya yönlendi. neyse ben yinede bu felsefe toplantısının istanbulda olmasından o kadar memnun değilim. çünkü filozofları sevmem. bir insanın amacı soru çıkarmak olursa ben ne edim öyle adamı şimdi :) . gerçektende bana eskiden beri felsefe sıcak gelmemişti. çünkü yapısında sorun çıkarmak var. sonra da o soruyu bilim adamlarına salla hadi çözsünler ama filozof bunu bilmez işte soruyu bulim ona atim ben sonra yeni sorulara doğru gidim der ne biçim iş. Şimdi biz istanbula gelmeden bunlar istanbulu dağıtmasın.
0
urxalit
Milliyet'ten bir haber:

Büyük çabalar sonucu İstanbul'da gerçekleştirilen 21. Dünya Felsefe Kongresi için gelen filozoflar, kapkaç mağduru oldu. Yetkililer, "Biz uyarmıştık" dedi!..
0
urxalit
Stripslashes sorunu devam ediyor galiba veya apache´de magic_gpc_quotes=off gerekiyor. Neyse linki tekrar vereyim;

http://www.milliyet.com.tr/2003/08/14/guncel/gun00.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Efsane II

anonim

Efsane geri dönüyor :-). İlk Türk x-window pencere yöneticisi olan Efsane'nin ikinci sürümü geçtiğimiz aylarda piyasaya çıktı. Efsane'nin yazarı Serdar Özler, Linux Kullanıcıları Derneği seminerleri kapsamında Efsane II'yi ve gelişimini anlatıyor. 27 Şubat Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'ndaki seminer saat 18.30'da başlayacak.

7 Kasım 2008 Dünya Plone Günü

coskung

Plone özgür yazılımının yaygınlaştırılması için 7 Kasım “Dünya Plone Günü” ilan edildi ve o günde dünyanın dört bir yanında Plone’u tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu etkinliklerin Türkiye ayağında Linux Kullanıcıları Derneği, Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Internet Teknolojileri Derneği’nin katkılarıyla herkesin katılımına açık bir seminer düzenliyor.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.

Inet-tr 2001´de Linux Seminerleri

anonim

1-2-3 Kasım`da İstanbul Harbiye Askeri Müze'de yapılacak olan 7. Türkiye'de Internet Konferansı'nda Sergi Salonu'nda 3 gün boyunca linux seminerleri yapılıyor. Ayrıca salonun girişinde bulunan linux standında, linux`a ilgi duyan katılımcılar kafalarındaki birçok soruya yanıt bulabilecekler.
http://www.linux.org.tr/seminer/

Linux kapı kapı dolaşıyor...

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -