Dünya Felsefe Kongresi Türkiye´de

0
FZ
İstanbul, beş yılda bir yapılan ve bu yıl 21.si düzenlenecek olan "Dünya Felsefe Kongresi"ne ev sahipliği yapacak. Kongrelerin ilki 1900 yılında Paris'te yapılmıştı.

Jürgen Habermas, Gianni Vattimo, Iris Young, Jelyu Zhelev, Agnes Heller, Edgar Morin, Rene Girard, Seyla Benhabib, Otfried Höffe gibi önemli isimler kongrede biraraya gelecek.
Konu ile ilgili bağlantılar:

- http://www.tfk.org.tr/
- http://www.wcp2003.org/
- Kongre Programı

Görüşler

0
o_ozardic
kongre vatana millete hayirli ugurlu olsun. Turkiye 'gundemi' bir dugun ile ozdeslesmisken boylesi onemli bir olayin pekcok yerde kapi arkasinda kalmasi, veya arada kedi kopek haberlerinin arkasinda verilmesi, yasadigimiz ulke hakkinda hepimize fikir verir umarım.
0
mascix
evet şu düğün meselesini çok büyüttüler. küçük bir husus değil ama bütün medya oraya yönlendi. neyse ben yinede bu felsefe toplantısının istanbulda olmasından o kadar memnun değilim. çünkü filozofları sevmem. bir insanın amacı soru çıkarmak olursa ben ne edim öyle adamı şimdi :) . gerçektende bana eskiden beri felsefe sıcak gelmemişti. çünkü yapısında sorun çıkarmak var. sonra da o soruyu bilim adamlarına salla hadi çözsünler ama filozof bunu bilmez işte soruyu bulim ona atim ben sonra yeni sorulara doğru gidim der ne biçim iş. Şimdi biz istanbula gelmeden bunlar istanbulu dağıtmasın.
0
urxalit
Milliyet'ten bir haber:

Büyük çabalar sonucu İstanbul'da gerçekleştirilen 21. Dünya Felsefe Kongresi için gelen filozoflar, kapkaç mağduru oldu. Yetkililer, "Biz uyarmıştık" dedi!..
0
urxalit
Stripslashes sorunu devam ediyor galiba veya apache´de magic_gpc_quotes=off gerekiyor. Neyse linki tekrar vereyim;

http://www.milliyet.com.tr/2003/08/14/guncel/gun00.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenOffice.org 2.0 Partisi

anonim

OpenOffice.org Türkiye tarafından, OpenOffice.org'un 2.0 sürümünün çıkış haftasında, hem yeni OpenOffice sürümünü kutlamak, hem de sohbet edip kaynaşmak için İstanbul Taksim'de 22 Ekim 2005 Saat 13:00'de başlayacak bir etkinlik düzenleniyor.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü (18 Şubat 2004) bir seminer düzenliyor. Saat 18:30'da başlayacak olan seminerde, Samba ve SMB protokolünün yanı sıra Samba 3 ile gelen yenilikler anlatılacak. Uygulamalı olarak bir Windows Domain Kontrolcüsü'ne Active Directory üzerinden katılım sağlanacak; Kerberos, Active Directory, PAM, NTLM, SMB gibi terimlerin yanı sıra Samba ile "basit" ağlarda temel dizin ve yazıcı paylaşımlarından da bahsedilecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

FZ

Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.