Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler

0
adervis
İNETD tarafından düzenlenen "Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler" isimli seminer 11 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.
Seminerin konusu kısaca şöyle;
Bu konuşmada, yeni nesil çokluortam uydu ağları için uyarlamalı kaynak dağıtım ve yönetim sistemi olan ARAM'ı (Adaptive Resource Allocation and Management) tanıtacağız. Öncelikle, çokluortam uydu ağlarında karşılaşılan hat sıkışması ve gizliliği ihlal edilmiş kanal durumları ile mücadele etmek için geliştirilen uyarlamalı giriş denetim stratejisinden bahsedeceğiz. Ayrıca, dönüş kanalı olan direk yayın uydu ağları (DBS-RCS) için klasik giriş denetim stratejileri ile bahsedilen yeni stratejinin başarım karşılaştırmalarını sunacağız. Temel olarak giriş denetim algoritmaları üzerinde duracağız ve bu algoritmaların servis kalitesi (QoS) ve DBS-RCS ileri hat kullanımı üzerindeki etkilerini belirleyeceğiz.

Detaylı bilgiye ve seminer programına İNETD web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bina güvenlik kuralları gereği seminerlere mutlaka önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Önümüzdeki haftalarda devam edecek seminer ise şunlar;
  • 18 Kasım 2006 Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme, A.Erdinç Köroğlu
  • 25 Kasım 2006 PHP 5, Hidayet Doğan
  • 02 Aralık 2006 Pear Nedir? Ne Sağlar?, Umut Işık
  • 09 Aralık 2006 PostgreSQL Veritabanı (PostgreSql Kull. Derneği), Devrim Gündüz
  • 16 Aralık 2006 Ruby Programlama Dili'nin Temelleri ve Ruby ile GTK Kullanarak Arayüz Tasarlamak, Pınar Yanardağ

Tüm seminerler için;
Saat : Seminerler saat 14:00' da başlayacaktır. Seminerlerin süresi yaklaşık 150-240 dakika arasında değişmektedir.
Yer : IBM Linux Merkezi
Adres : Büyükdere Caddesi YKB Plaza B Blok, Levent/İstanbul
e-posta : bilgi@inetd.org.tr

İnternet Teknolojileri Derneği
inetd.org.tr

İlgili Yazılar

Kadir Has Üniversitesi BTŞ ve Ücretsiz Sertifikalı Eğitimler 28-29 Nisan

anonim

Kadir Has Üniversitesi olarak, teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlerimize tanıtmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nin 7.sini 28-29 Nisan 2009 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenliyor:

http://bts.khas.edu.tr

Dinamikler 2006 Kongre Duyurusu

SHiBuMi

İstanbul Proje Yönetimi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Dinamikler Kongresi, bu yıl Dinamikler 2006 adı altında 7-8 Nisan 2006 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

2006 kongresinin teması Yenilikçilik, Girişimcilik ve Finans olarak belirlenmiş. Panel başlıkları arasında "Girişimcilik ve Gençler", "Girişimci Projeleri Finansmanı" gibi konular yer alıyor.

Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

FZ

Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.

Karar Ağaçları Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenli olarak gerçekleştirdiği seminer dizisinin bugünkü oturumunun konusu "Karar Ağaçları - Decision Trees".

Karar ağaçları veri modelleme amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapay zekâ ve makina öğrenmesi bağlamında bilgisayarın sınıflandırma ve regresyon yapabilmesi için karar ağaçları kullanılabilir. Bu model içsel karar düğümlerinden ve sonlandırıcı yapraklardan oluşur. Her içsel karar düğümü bir f(x) karar fonksiyonunu barındırır ve düğümün her dalı da bir karara karşılık gelir. Ağaçtaki her yaprak bir sınıf etiketi taşır.

Tarih: 16 Aralık 2002
Yer: Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Saat: 18:30
Semineri veren: OLCAY TANER YILDIZ, Bogaziçi Üniversitesi, Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü

GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

FZ

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...