GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

0
hcg
İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.
Seminer afişi için tıklayınız.

Görüşler

0
kernelpanic
kültür üniversitesi'nde malesef yeterli ilgiyi görmedi konferans.. gerek ingilizce olması gerek okulun hiç reklam/tanıtım yapmamış olmasının da bunda etkisi var tabiki.. 30-35 dinleyici vardı.. bunların yarısı da konferansı organize eden öğrenci kulubündendi sanırım. konferansda en dikkat çekici nokta ise dinleyicilerin konuya çok yabancı olmasıydı, örneğin salonda Summer of Code'u bilen kimse yoktu yada linux kullanan kişi sayısı sadece 3dü.. sorulan sorulardan da pek özgür yazılım yada nix sistemler üstüne bilgili olan kimse olmadığı anlaşılıyordu. (1-2kişi dışında) katılımcıların geneli bilg mühendisliği bölümünden olduğu varsayılırsa gerçekten kötü bir profil çıkardı seyirci.

bunun yanısıra içerik olarak da doyurucu değildi. özgür yazılım ve gnome hakkında detaylı konuşmalar beklerken, vakıf başkanının hayatı ve gnome nedir ne değildir,nasıl yardımcı olabiliriz gibi genel konularla 1saat sürdü.. biraz hayal kırıklığı oldu.
0
FZ
Simultane çeviri yok muydu?
0
kernelpanic
malesef yoktu çeviri.. bunun yanı sıra kendisine Linus Torvalds'ın bikaç yıl önce söylediği "gnome aptallar içindir" sözü hakkındaki düşünceleri soruldu. gayet iyi niyetli şekilde "linus zaten normal bir kullanıcı değil çok ileri bir seviye. biz gnome'da kullanıcıların rahatlığını düşünüyoruz bunun için kolaylıklar sağlıyoruz eğer işlemlerinizi teknik olarak çok uğraşmadan yapmak salaklıksa evet gnome salaklar içindir" şeklinde cevap verdi.
0
hcg
Seminer afişinde, simultane çeviri olmayacağı yazılmış. Simultane çeviri desteği vermemek sorgulanabilir ancak organizasyonu düzenleyen arkadaşların tercihi olduğu için bence üstünde fazla durmaya gerek yok. Afişte belirtilmemiş olsaydı durum farklı olurdu elbette.
0
kandemir
Bilmök 2009'un 2. gününün sonunda yaklaşık 500 bilgisayar mühendisliği öğrencisi tarafından dinlendi,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeditepe Üniversitesi, MONO Semineri, 21 Nisan

hcg

LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle Yeditepe Üniversitesi'nde MONO semineri düzenleniyor. Konuşmacı Gürcan Serbest. 21 Nisan 2009 Sali gunu 14.00-16.00 saatleri arasinda, Yeditepe Üniv. Muhendislik Fakultesi B-316 salonunda.

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

Microsoft Türkiye'nin Üniversite Gezileri

Tigris07

Microsoft Türkiye Üniversite gezileri için öğrenciler adına görüşlerimiz fikirlerimiz:

Ben Selçuk Üniversitesi 'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan 3.sınıf öğrencisiyim. Bilişim topluluğumuzun düzenlediği konferansa gelen Microsoft Türkiye genel müdür yardımcısı (pek fazla tanımıyorum) bizlere tarihten, bilgisayar teknolojilerinin nasıl geliştiğinden bahsetti. Her şey iyi giderken arkadaşların soruları üzerine Microsoft'un gerçek yüzünü öğrenmiş olduk.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin 9 yıldır düzenlemekte oldukları etkinlikler bu yıl `Özgür Yazılım ve Linux Günleri´ ismi altında birleşiyor.

2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek olan etkinliğin bu yıl konuk edeceği isimler arasında Matt Zimmerman (Canonical/Ubuntu), Leslie Hawthorn (Google) ve Brian King (Mozdev) yer alıyor. Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz. 2010 yılının bu önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

Etkinlik web sitesi: http://www.ozguryazilimgunleri.org

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.