GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

0
hcg
İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.
Seminer afişi için tıklayınız.

Görüşler

0
kernelpanic
kültür üniversitesi'nde malesef yeterli ilgiyi görmedi konferans.. gerek ingilizce olması gerek okulun hiç reklam/tanıtım yapmamış olmasının da bunda etkisi var tabiki.. 30-35 dinleyici vardı.. bunların yarısı da konferansı organize eden öğrenci kulubündendi sanırım. konferansda en dikkat çekici nokta ise dinleyicilerin konuya çok yabancı olmasıydı, örneğin salonda Summer of Code'u bilen kimse yoktu yada linux kullanan kişi sayısı sadece 3dü.. sorulan sorulardan da pek özgür yazılım yada nix sistemler üstüne bilgili olan kimse olmadığı anlaşılıyordu. (1-2kişi dışında) katılımcıların geneli bilg mühendisliği bölümünden olduğu varsayılırsa gerçekten kötü bir profil çıkardı seyirci.

bunun yanısıra içerik olarak da doyurucu değildi. özgür yazılım ve gnome hakkında detaylı konuşmalar beklerken, vakıf başkanının hayatı ve gnome nedir ne değildir,nasıl yardımcı olabiliriz gibi genel konularla 1saat sürdü.. biraz hayal kırıklığı oldu.
0
FZ
Simultane çeviri yok muydu?
0
kernelpanic
malesef yoktu çeviri.. bunun yanı sıra kendisine Linus Torvalds'ın bikaç yıl önce söylediği "gnome aptallar içindir" sözü hakkındaki düşünceleri soruldu. gayet iyi niyetli şekilde "linus zaten normal bir kullanıcı değil çok ileri bir seviye. biz gnome'da kullanıcıların rahatlığını düşünüyoruz bunun için kolaylıklar sağlıyoruz eğer işlemlerinizi teknik olarak çok uğraşmadan yapmak salaklıksa evet gnome salaklar içindir" şeklinde cevap verdi.
0
hcg
Seminer afişinde, simultane çeviri olmayacağı yazılmış. Simultane çeviri desteği vermemek sorgulanabilir ancak organizasyonu düzenleyen arkadaşların tercihi olduğu için bence üstünde fazla durmaya gerek yok. Afişte belirtilmemiş olsaydı durum farklı olurdu elbette.
0
kandemir
Bilmök 2009'un 2. gününün sonunda yaklaşık 500 bilgisayar mühendisliği öğrencisi tarafından dinlendi,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fonksiyonel Programlama Semineri - II. Bölüm

FZ

Bu akşam İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 19:00'da CAS'ta Emre Başar, fonksiyonel programlama anlatmaya devam edecek. Serinin ilk eğitimini kaçıranlar için kısa bir tekrar olma ihtimali var.

cas.bilgi.edu.tr'daki egitimlere göz atmayı unutmayin, başka güzellikler de var.

Kadir Has Üniversitesi, Linux'a Derinlemesine Dalış Semineri

coskung

Kadir Has Üniversitesi, Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK) ve LKD Seminer Çalışma grubu ortak çalışması: 2 Mart Pazartesi günü, saat 12.45'te "Linux'a Derinlemesine Dalış (korkmayın önce dalmayı öğretiyoruz)" semineri. Konuşmacı, Pardus geliştiricisi Koray Löker. Seminer, Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'deki Kadir Has Kampüsü, Fener Salonu'nda ve katılım serbest. Dinleyicilere katılım belgesinin verileceği seminer, tahminlerimize göre SMS ile duyurulan ilk LKD semineri olacak aynı zamanda..

Seminer afişi ve LKD Seminer Çalışma Grubu günlüğü burada.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Teknoloji ve Yönetim

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği seminerlerin yedincisinin konusu Teknoloji ve Yönetim.

Konuşmacı : Cem Ergün, AREND Endüstriyel Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Tarih: 8 Nisan 2002, Pazartesi
Saat : 18:30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-