GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

0
hcg
İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.
Seminer afişi için tıklayınız.

Görüşler

0
kernelpanic
kültür üniversitesi'nde malesef yeterli ilgiyi görmedi konferans.. gerek ingilizce olması gerek okulun hiç reklam/tanıtım yapmamış olmasının da bunda etkisi var tabiki.. 30-35 dinleyici vardı.. bunların yarısı da konferansı organize eden öğrenci kulubündendi sanırım. konferansda en dikkat çekici nokta ise dinleyicilerin konuya çok yabancı olmasıydı, örneğin salonda Summer of Code'u bilen kimse yoktu yada linux kullanan kişi sayısı sadece 3dü.. sorulan sorulardan da pek özgür yazılım yada nix sistemler üstüne bilgili olan kimse olmadığı anlaşılıyordu. (1-2kişi dışında) katılımcıların geneli bilg mühendisliği bölümünden olduğu varsayılırsa gerçekten kötü bir profil çıkardı seyirci.

bunun yanısıra içerik olarak da doyurucu değildi. özgür yazılım ve gnome hakkında detaylı konuşmalar beklerken, vakıf başkanının hayatı ve gnome nedir ne değildir,nasıl yardımcı olabiliriz gibi genel konularla 1saat sürdü.. biraz hayal kırıklığı oldu.
0
FZ
Simultane çeviri yok muydu?
0
kernelpanic
malesef yoktu çeviri.. bunun yanı sıra kendisine Linus Torvalds'ın bikaç yıl önce söylediği "gnome aptallar içindir" sözü hakkındaki düşünceleri soruldu. gayet iyi niyetli şekilde "linus zaten normal bir kullanıcı değil çok ileri bir seviye. biz gnome'da kullanıcıların rahatlığını düşünüyoruz bunun için kolaylıklar sağlıyoruz eğer işlemlerinizi teknik olarak çok uğraşmadan yapmak salaklıksa evet gnome salaklar içindir" şeklinde cevap verdi.
0
hcg
Seminer afişinde, simultane çeviri olmayacağı yazılmış. Simultane çeviri desteği vermemek sorgulanabilir ancak organizasyonu düzenleyen arkadaşların tercihi olduğu için bence üstünde fazla durmaya gerek yok. Afişte belirtilmemiş olsaydı durum farklı olurdu elbette.
0
kandemir
Bilmök 2009'un 2. gününün sonunda yaklaşık 500 bilgisayar mühendisliği öğrencisi tarafından dinlendi,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 Etkin Katılım Çağrısı

butch

2-3 Nisan 2010′da yapılacak Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nde yer alacak konu başlıkları:

Ruby on Rails Semineri..

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

FreeDays: Küçük bir değerlendirme

sundance

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi Bilgi Üniversitesi evsahipliği ile düzenlendi

Fazlamesai ekibi adına etkinliği izleyip bazı notlar aldım. Etkinliğe gelemeyenlerin bilgilenmesi, gelip de üzerine konuşmak isteyenlere referans olabilmesi amacıyla. İstanbulda olup da gelemeyenlere diyecek bir şey yok zaten

7. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

oguzy

Her yıl geleneksel hale gelen Linux ve Özgür Yazılım Şenliği bu sene "şenlik" tadında İzmir'de gerçekleşecek. Tüm Linux severler ve ilgililer davetlidir.

Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler" isimli seminer 11 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.