Açık Kod yazılım geliştirme ve FreeBSD İşletim Sistemi tanıtım konferansı

0
anonim
EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ve ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın ortak çalışmalarıyla, 10 Aralık 2004 Cuma günü "Açık Kod" yazılım geliştirme ve "FreeBSD İşletim Sistemi" tanıtım konferansı düzenlenecektir. Tüm gün devam edecek oturumlara bütün açık kod yazılım sevenler ve FreeBSD kullanıcıları davetlidir.
Program:
10:00-10:40 Açılış Konuşması (Hüseyin Yüce, Marmara Üniversitesi).
10:45-11:45 FreeBSD 5.x Serisi ve FreeBSD Kurulum Uygulaması (Ömer Faruk Şen, Tübitak UEKAE).
11:55-12:15 FreeBSD İş. Sis. Güncelleme ve Port Ağacı (İsmail Yenigül, Alcatel).
12:15-12:35 pGina ile PC Salonları Otomasyonu (Selçuk Han Aydın, ODTÜ/BİDB).
12:35-13:20 Öğle Arası.
13:20-14:10 Zayıflık Tarama ve Ağ Güvenliği (İbrahim Çalışır/Ozan Tuğluk, ODTÜ/BİDB).
14:20-15:20 Açık Kod Yazılım Geliştirme, Sanal Grup/Proje Yönetimi (Barış Şimşek, Rumeli Telekom).
15:30-16:30 FreeBSD ile Ağ Uygulamaları ve Güvenlik (Murat Balaban, Oyak Teknoloji).

Not: Etkinlikte FreeBSD 5.3 CD'si dağıtılacaktır.

Yer : ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi - D Salonu.
Tarih: 10 Aralık 2004, Cuma.
Saat : 10:00-16:30.

Görüşler

0
irresistible
Hep ismini duyuyordum.Bende
(http://www.enderunix.org/docs/freebsd_kurulum/)
google da kucuk bir aramadan sonra yukardaki adresi buldum.Ancak kurulum gercekten cok karisik gozukuyor.Kurulum anlatimini gorunutulu seklide nerden bulabilirim.Eger yoksa bu konferans goruntuleri internete aktarilacak mi?.
Birde Freebsd diger isletim sistemlerinden ne gibi artilari var?
tesekkurler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby on Rails Semineri..

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

ITD ´04 Günleri Başlıyor

anonim

30 Mart - 2 Nisan (Çarsamba - Perşembe - Cuma) Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenen ITD '04 (Information Technology Exhibition) birçok şirket katılımı ve 25.000 kadar üniversite/lise öğrencisinin yoğun ilgi ve beğenisi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

http://www.elektrikkulubu.org/index.php?page=ITD

Katılımcılardan bazıları: IBM, Linux34, Gelecek Linux, Pusula Yayincilik, Intel vs.

Giriş ücretsizdir.

Kylix/Delphi ile Linux Programlama Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Temmuz 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, programlama dünyasında gücünü kanıtlamış ve büyük bir programcı kitlesi tarafından kullanılmakta olan ürünü Delphi'nin Linux platformundaki kalesi Kylix hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca cross-platform yazılım geliştirme, kod taşıma ve örnek uygulamalar gibi konulara da değinilecek.

Ayrıntılı Bilgi: http://seminer.linux.org.tr/

Sakarya GNU/Linux Seminerleri Internet´ten Yayınlanıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Sakarya Üniversitesi'nde 3-4-5 Mart tarihlerinde düzenlediği GNU/Linux seminerleri Sakarya Kampus FM'in katkılarıyla tüm etkinlik boyunca internetten canlı olarak dinlenebiliyor. Radyolarınızı mms://www.kampusfm.sakarya.edu.tr/linuxseminer adresine ayarlayın.