Açık Kod yazılım geliştirme ve FreeBSD İşletim Sistemi tanıtım konferansı

0
anonim
EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ve ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın ortak çalışmalarıyla, 10 Aralık 2004 Cuma günü "Açık Kod" yazılım geliştirme ve "FreeBSD İşletim Sistemi" tanıtım konferansı düzenlenecektir. Tüm gün devam edecek oturumlara bütün açık kod yazılım sevenler ve FreeBSD kullanıcıları davetlidir.
Program:
10:00-10:40 Açılış Konuşması (Hüseyin Yüce, Marmara Üniversitesi).
10:45-11:45 FreeBSD 5.x Serisi ve FreeBSD Kurulum Uygulaması (Ömer Faruk Şen, Tübitak UEKAE).
11:55-12:15 FreeBSD İş. Sis. Güncelleme ve Port Ağacı (İsmail Yenigül, Alcatel).
12:15-12:35 pGina ile PC Salonları Otomasyonu (Selçuk Han Aydın, ODTÜ/BİDB).
12:35-13:20 Öğle Arası.
13:20-14:10 Zayıflık Tarama ve Ağ Güvenliği (İbrahim Çalışır/Ozan Tuğluk, ODTÜ/BİDB).
14:20-15:20 Açık Kod Yazılım Geliştirme, Sanal Grup/Proje Yönetimi (Barış Şimşek, Rumeli Telekom).
15:30-16:30 FreeBSD ile Ağ Uygulamaları ve Güvenlik (Murat Balaban, Oyak Teknoloji).

Not: Etkinlikte FreeBSD 5.3 CD'si dağıtılacaktır.

Yer : ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi - D Salonu.
Tarih: 10 Aralık 2004, Cuma.
Saat : 10:00-16:30.

Görüşler

0
irresistible
Hep ismini duyuyordum.Bende
(http://www.enderunix.org/docs/freebsd_kurulum/)
google da kucuk bir aramadan sonra yukardaki adresi buldum.Ancak kurulum gercekten cok karisik gozukuyor.Kurulum anlatimini gorunutulu seklide nerden bulabilirim.Eger yoksa bu konferans goruntuleri internete aktarilacak mi?.
Birde Freebsd diger isletim sistemlerinden ne gibi artilari var?
tesekkurler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

Bursa Linux 2008

coskung

Bursa’da, ilki geçen yıl yapılan Bursa Linux etkinliği, bu yıl Uludağ Üniversitesi’nde yapılacak. Türkiye Bilişim Derneği, Linux Kullanıcıları Derneği ve Bursa’daki bazı yerel sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması olan etkinlikte üç seminer yer alıyor.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Ankara Universitesi Linux Seminerleri

hcg

Ankara Üniversitesi Fen Fakülteliler Bilişim Topluluğu ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 28-29 Mayıs tarihlerinde A. Ü. Eczacılık Fakültesi'nde Linux seminerleri düzenleniyor.

Linux Semineri : Bilgi Güvenliği Temel Kavramları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'ndeki seminerde, bilgi güvenliği kavramı, amacı ve süreçteki aşamaları anlatılmakta. Güvenlik politikaları, uygulamaları ve denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken; güvenlik duvarı, saldırı tespit sistemi ve sanal özel ağ sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarileri de anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -