Açık Kod yazılım geliştirme ve FreeBSD İşletim Sistemi tanıtım konferansı

0
anonim
EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ve ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın ortak çalışmalarıyla, 10 Aralık 2004 Cuma günü "Açık Kod" yazılım geliştirme ve "FreeBSD İşletim Sistemi" tanıtım konferansı düzenlenecektir. Tüm gün devam edecek oturumlara bütün açık kod yazılım sevenler ve FreeBSD kullanıcıları davetlidir.
Program:
10:00-10:40 Açılış Konuşması (Hüseyin Yüce, Marmara Üniversitesi).
10:45-11:45 FreeBSD 5.x Serisi ve FreeBSD Kurulum Uygulaması (Ömer Faruk Şen, Tübitak UEKAE).
11:55-12:15 FreeBSD İş. Sis. Güncelleme ve Port Ağacı (İsmail Yenigül, Alcatel).
12:15-12:35 pGina ile PC Salonları Otomasyonu (Selçuk Han Aydın, ODTÜ/BİDB).
12:35-13:20 Öğle Arası.
13:20-14:10 Zayıflık Tarama ve Ağ Güvenliği (İbrahim Çalışır/Ozan Tuğluk, ODTÜ/BİDB).
14:20-15:20 Açık Kod Yazılım Geliştirme, Sanal Grup/Proje Yönetimi (Barış Şimşek, Rumeli Telekom).
15:30-16:30 FreeBSD ile Ağ Uygulamaları ve Güvenlik (Murat Balaban, Oyak Teknoloji).

Not: Etkinlikte FreeBSD 5.3 CD'si dağıtılacaktır.

Yer : ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi - D Salonu.
Tarih: 10 Aralık 2004, Cuma.
Saat : 10:00-16:30.

Görüşler

0
irresistible
Hep ismini duyuyordum.Bende
(http://www.enderunix.org/docs/freebsd_kurulum/)
google da kucuk bir aramadan sonra yukardaki adresi buldum.Ancak kurulum gercekten cok karisik gozukuyor.Kurulum anlatimini gorunutulu seklide nerden bulabilirim.Eger yoksa bu konferans goruntuleri internete aktarilacak mi?.
Birde Freebsd diger isletim sistemlerinden ne gibi artilari var?
tesekkurler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Günleri ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor.

vst

Bilgi Üniversitesi'nde 4 Mart Cuma ve 5 Mart Cumartesi günboyu sürecek olan "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri/2005" başlıyor. Gnome ve Mono projelerinin kurucusu Miguel de Icaza, Avrupa Özgür Yazılım Vakfı Başkanı Georg Greve ve OpenOffice.org proje grubu yöneticisi Louis Suarez-Potts'un katılımlarıyla gerçekleşecek etkinliğe herkes davetli. Etkinliğin web sitesinden ayrıntılı bilgiye ve etkinlik programına ulaşabilirsiniz.

Linux Semineri (Ankara) : Redhat Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, ay başında yeni sürümünü çıkaran günümüzün popüler Linux dağıtımlarından Redhat'deki yenilikler, kurulum incelikleri ve çeşitli özellikler anlatılacaktır. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -

LKD sunar: Uludağ semineri

loker

02 Nisan Cumartesi günü Ulusal Dağıtım
projesinden Barış Metin 13:30'da EMO İstanbul Şubesi'nde bir seminer verecek. Katılım herkese açık.

Eskişehir'de Java Günü

anonim

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi, Sun Microsystems, Java Teknolojileri Derneği, Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle Sun Microsystems ve Java Teknolojileri Derneği'nin düzenlemiş olduğu üniversite turlarının bu seferki durağı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi. 8 Aralık 2005 günü Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonunda düzenlenecek etkinliğe katılım Ücretsizdir !!!

Detaylar icin eskisehir.tbd.org.tr

UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

FZ

22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.