Açık Kod yazılım geliştirme ve FreeBSD İşletim Sistemi tanıtım konferansı

0
anonim
EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ve ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın ortak çalışmalarıyla, 10 Aralık 2004 Cuma günü "Açık Kod" yazılım geliştirme ve "FreeBSD İşletim Sistemi" tanıtım konferansı düzenlenecektir. Tüm gün devam edecek oturumlara bütün açık kod yazılım sevenler ve FreeBSD kullanıcıları davetlidir.
Program:
10:00-10:40 Açılış Konuşması (Hüseyin Yüce, Marmara Üniversitesi).
10:45-11:45 FreeBSD 5.x Serisi ve FreeBSD Kurulum Uygulaması (Ömer Faruk Şen, Tübitak UEKAE).
11:55-12:15 FreeBSD İş. Sis. Güncelleme ve Port Ağacı (İsmail Yenigül, Alcatel).
12:15-12:35 pGina ile PC Salonları Otomasyonu (Selçuk Han Aydın, ODTÜ/BİDB).
12:35-13:20 Öğle Arası.
13:20-14:10 Zayıflık Tarama ve Ağ Güvenliği (İbrahim Çalışır/Ozan Tuğluk, ODTÜ/BİDB).
14:20-15:20 Açık Kod Yazılım Geliştirme, Sanal Grup/Proje Yönetimi (Barış Şimşek, Rumeli Telekom).
15:30-16:30 FreeBSD ile Ağ Uygulamaları ve Güvenlik (Murat Balaban, Oyak Teknoloji).

Not: Etkinlikte FreeBSD 5.3 CD'si dağıtılacaktır.

Yer : ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi - D Salonu.
Tarih: 10 Aralık 2004, Cuma.
Saat : 10:00-16:30.

Görüşler

0
irresistible
Hep ismini duyuyordum.Bende
(http://www.enderunix.org/docs/freebsd_kurulum/)
google da kucuk bir aramadan sonra yukardaki adresi buldum.Ancak kurulum gercekten cok karisik gozukuyor.Kurulum anlatimini gorunutulu seklide nerden bulabilirim.Eger yoksa bu konferans goruntuleri internete aktarilacak mi?.
Birde Freebsd diger isletim sistemlerinden ne gibi artilari var?
tesekkurler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LaTex Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Harald Schmidbauer 16 Mart 2004 Salı günü 18:00'da LaTex konulu bir seminer verecek, bilimsel makalelerin ve büyük ölçekli belgelerin LaTex isimli TeX makro paketi ile nasıl güzel ve profesyonelce hazırlanabileceğine dair örnekler gösterecek. Söz konusu seminer üniversitenin Dolapdere Kampüsü'nde Z-39 numaralı odada gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için: http://cs.bilgi.edu.tr/

Linux Semineri: Özgür Yazılımlar ile J2EE

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 3 Mart Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. Java platformunda kullanılabilecek özgür yazılımların (uygulama sunucuları, geliştirme ortamları, veritabanları, vb) anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor.
Ayrıntılı Bilgi

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.

15 Mart, Fatih Üniversitesi, Linux Semineri

hcg

Fatih Üniversitesi Kariyer Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak çalışması. Kariyer Günleri kapsamında, 15 Mart Pazartesi günü, 11.30-13.00 arasında, Fatih Üniv. D Blok Konferans Salonunda, Enver Altın tarafından "Linux'u ne kadar tanıyoruz?" başlıklı bir seminer verilecek.

İlgilenen herkes davetlidir.

11 Mayıs, Haliç Üniversitesi, Linux semineri

hcg

11 Mayıs Pazartesi 14-16 saatleri arasında, Haliç Üniversitesi Bomonti Kampüsü 305 nolu sınıfta, Çağatay Çebi tarafından "Özgür Yazılım ve GNU/Linux kavramlarına basit açıklamalar..." başlıklı bir seminer verilecek. Haliç Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak etkinliği olan seminer dileyen herkese açık. Seminerde, Özgür Yazılım kavramı, tarihi, gelişimi, GNU/Linux'un ortaya çıkışı, Linux dağıtımları, piyasadaki popülerliği gibi konulara değinilecek.