Linux Semineri : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 18.30'da başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -

Görüşler

0
cartman
Slackware : Because it rocks!
:)
0
anonim
> özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware ...

Unix derken, özellikle BSD'ciler kendilerine yakın buluyor..
0
anonim
Bu arada ben slackware 8.1 üzerinde 9.0 beta'dan aldığım gcc 3.2 paketleri ve onunla derlenmiş librarylerle 3.2 tabanlı bir sistem oluşturmuş durumdayım. 2.4.19 kerneli de gcc 3.2 ile derledim ve kullanıyorum. Bana bu esnekliği verdiği için slackware'e teşekkür ediyorum.. :^)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pear Nedir? Ne Sağlar?

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Pear Nedir? Ne Sağlar?" isimli seminer 02 Aralık 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.
Konuşmacı : Umut IŞIK

Ücretsiz Linux Eğitimleri Başlıyor!

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü'ndeki IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde ücretsiz GNU/Linux eğitimleri başlıyor. LPI sertifikasyon dökümanları çerçevesinde yürütülecek olan eğitimlerin ilk bölümü 17 Nisan Salı günü saat 19:00 - 21:00 arasında gerçekleştirilecek. Ücretsiz ve herkesin katılımına açık olan eğitim için CAS web sitesinden kayıt yaptırabilirsiniz.

INET-TR 2003 İçin Geri Sayım Başladı: 11-13 Aralık

FZ

Türkiye'de Internet ve bilgi işlem teknolojileri ile ilgili grupları biraraya getirerek İnternet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, İnternet teknolojileri ile toplumsal verimliliği arttırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla ulusal boyutta düzenlenen geleneksel INET-TR konferansı bu sene yine pek çok deneyimli konuşmacıya evsahipliği yapacak.

Benim en çok dikkatimi çeken başlıklardan birkaçı: Mono ile C#/.NET, E-Posta Sunucularda Filtreleme, Linux 2.6 Çekirdeği ve Güvenlik, Linux ile Gömülü Sistemler ve Linux ile Kablosuz (Wireless) Ağlar.

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Düzeltme: Dr. Akgül´ün yolladığı e-postayı biraz karışık bir kafa ile okumak sureti ile yanlış bilgilendirme yapmışız, Turquaz ve Samba seminerleri INET-TR kapsamında ve belirlenen tarihlerde değilmiş. Uyarısı için Doruk Fişek´e teşekkür eder, gereksiz heyecan ve yanlış bilgilendirme için en içten özülerimizi sunarız.

Koç Üniversitesi, Bi'Kereden Bi'Şey Olmaz Etkinliği

hcg

Koç Üniversitesi Bilişim Kulübü ve LKD Seminer Çalisma Grubu işbirligiyle, 12 Mart Cumartesi günü Koç Üniversitesi'nde bir etkinlik olacak.

11.00-17.00 arasında gercekleştirilecek etkinlikte dört seminer var:

  • Hakan Uygun: Özgür yazılım öğrencilere ne sağlar
  • Murat Gezer: Linux ve Özgür yazılımlara tanışma ve windowsta vazgeçemeyeceğim programlar
  • Türker Gülüm: Linux ve Özgür Yazılım ile tanışma - Masaüstü
  • Mahir B. Asut: Linux'tan nasıl para kazanılır
TBDGenc'in de desteklediği organizasyon katılmak isteyen herkese açıktır.

Yeditepe Üniversitesi Linux ve Özgür Yazılım Semineri

coskung

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma grubu işbirliğiyle; 26 Şubat 2009 Perşembe günü, 14-16 saatleri arasında "Linux ve Özgür Yazılım" semineri düzenleniyor. Enver Altın'ın vereceği seminer, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü'nde, Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Binası, B310 numaralı sınıfta. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.